Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1136

Tema: TSH

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Ako sam ja to dobro shvatila, pokazatelj Hashimota nije TSH već povećana antitijela... Uglavnom, zbog tih antitijela istitnjaca ne radi dobro pa hipofiza izlucuje više TSH nego treba...

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj 123beba prvotno napisa Vidi poruku
    Ako sam ja to dobro shvatila, pokazatelj Hashimota nije TSH već povećana antitijela... Uglavnom, zbog tih antitijela istitnjaca ne radi dobro pa hipofiza izlucuje više TSH nego treba...
    Ovisi o antitijelima

Thus, the key difference between the autoimmune thyroid disorders Hashimoto’s and Grave’s disease lies in the action of the autoantibodies that are produced.

-Hashimoto’s autoantibodies decrease precursors necessary for thyroid hormone production, thereby causing hypothyroidism.

-Grave’s disease autoantibodies stimulate TSH receptors, thereby increasing thyroid hormone production and causing hyperthyroidism.

Ali opet
    TPO je potencijalno i autoantigen. Visok titar anti-TPO je nađen u čak 90% bolesnika s kroničnim Hashimoto-tiroiditisom. U Gravesovoj bolesti oko 70% bolesnika ima povišen titar ovog protutijela.

Povišenu serumsku razinu antitijela na tiroglobulin (anti-Tg) nalazimo kod osoba s autoimunim tiroiditisom. Zajedno s antitijelima anti-TPO, anti -Tg nađen je kod 70-80% osoba oboljelih od Hashimota i kod 30% osoba sa Gravesovom bolesti.
    Razina anti-Tg može se tijekom bolesti potpuno normalizirati, no isto tako i opet porasti.

Koliko znam, dok tsh ne krene gore ili dolje,nekad je teško znati jel hashimoto ili graves
    Posljednje uređivanje od Vrci : 09.02.2013. at 00:21

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •