Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1136

Tema: TSH

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    snelly85 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Curke,nova sam ovdje.Imam par pitanja u vezi hipertireoze.U sijećnju ove godine saznala sam da imam hipertireozu i od tad sam na terapiji propiltiuoracil 50mg,trenutno 1 tableta dnevno.Zadnji nalaz T4 158,2 TSH <0,05. Nalaz mi je poboljšan,T4 u granicama ali problem je TSH jer nikako da se povisi.Naime ja i muž pokušavamo ostvarit trudnoću oko 9 mjeseci ali ništa.Doktor pretpostavlja da je uzrok hipertireoza i nizak TSH.Da li ima itko ko je ostao trudan u sličnim okolnostima?Koliki zapravo treba biti TSH da bi se ostvarila trudnoća? Hvala na odgovorima

goodwitch avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

snelly85 ja sam imala hipertireozu- istina pred puno godina...Isto sam bila na th tada Favistan tablete,ali je djelovanje isto kao i propiltiuracil i trebalo mi je cca god.dana da se sve sredi i neko vrijeme je bilo ok,ali onda mi je opet štitnjača poludila,pa sam na prijedlog endokrinologa zbog trudnoće išla na operaciju na kojoj su mi izvadili veći dio štitnjače i od tada sam na Euthyrox-u kao nadomjesnu th...Kad su mi počeli problemi sa hiper i kad sam počela piti Favistan endokrinolog mi je rekao da i bolje da ne zatrudnim jer je on toksičan i može imati loše posljedice na bebu...E a kad sam operirala štitnjaču trebalo mi je još skoro godinu dana da nađemo idealnu dozu,da se sve vrati u normalu i da zatrudnim-trudnoća prošla u redu,samo sam svakih 4tj. otprilike vadila hormone,malo smo povisivali dozu i poslije sve ok..U to vrijeme hipertireoze sam imala problema sa baš visokim tlakom,vrtoglavicama,pa bi mi od th za tlak skroz pao i ja skup sa njim ,-)...nervozu i sl. stvari da ni ne spominjem...Ali opet ti je to sve individualno,evo ovo je neko moje iskustvo,pa ako ti bar malo pomogne oko nekih nedoumica bit će mi drago..ne znam šta bi te još zanimalo..mislim da ti je dobar endokrinolog+ ginekolog najvažnije sad...
    Citiraj snelly85 prvotno napisa Vidi poruku
    Curke,nova sam ovdje.Imam par pitanja u vezi hipertireoze.U sijećnju ove godine saznala sam da imam hipertireozu i od tad sam na terapiji propiltiuoracil 50mg,trenutno 1 tableta dnevno.Zadnji nalaz T4 158,2 TSH <0,05. Nalaz mi je poboljšan,T4 u granicama ali problem je TSH jer nikako da se povisi.Naime ja i muž pokušavamo ostvarit trudnoću oko 9 mjeseci ali ništa.Doktor pretpostavlja da je uzrok hipertireoza i nizak TSH.Da li ima itko ko je ostao trudan u sličnim okolnostima?Koliki zapravo treba biti TSH da bi se ostvarila trudnoća? Hvala na odgovorima

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •