Stranica 7 od 23 PrviPrvi ... 5678917 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 1136

Tema: TSH

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa Vidi poruku
    svako koliko se kontrolise tsh u trudnoci ?

vec je proslo mjesec dana od zadnjeg vađenja ....sta se zapravo sad u trudnoci gleda tsh , ukupni, ili slobodni ??
    jer iako na uputnici lijepo pise izvaditi tsh, ft4 ft3 , u stvari sve , oni meni samo napisu tsh u zadnje vrijeme a ocito je ft4 jako bitan u trudnoci jelda ??

eto pliz ako tko zna
    ako ti je tsh uredu onda ne rade f3 i f4,ja mislim da se svaki mj mora kontrolirat,ja sam baš neki dan vadila pa ću otić do dr da mi kaže šta dalje.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

svako koliko se kontrolise tsh u trudnoci ?

vec je proslo mjesec dana od zadnjeg vađenja ....sta se zapravo sad u trudnoci gleda tsh , ukupni, ili slobodni ??
    jer iako na uputnici lijepo pise izvaditi tsh, ft4 ft3 , u stvari sve , oni meni samo napisu tsh u zadnje vrijeme a ocito je ft4 jako bitan u trudnoci jelda ??

eto pliz ako tko zna
    posto si sad trudna,usput cestitam,trebala bi se odmah javiti endokrinologu i oni bi ti trebali provjeriti sve,meni barem jesu i na kontrolu sam isla svako dvije sedmice ispocetka a sad pri kraju trudnoce svako tri sedmice,prije nisam bila na terapiji jer je sve bilo u granicama normalnog ali s trudnocom su mi iako mi je TSH bio 3.5 ukljucili terapiju da ne bi doslo do prijevremenog poroda i komplikacija....

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ja sam u pravilu svakih 6-8 tjedana kontrolirala, pa se prema potrebi regulirala doza Euthyroxa (kod začeća mi tsh bio oko 2.6, a najviše što je skočio u trudnoći oko 3.7). Uvijek sam vadila i ft4, s njim nikad nisam imala problema. Sve kako endokrinolog odredi, al bitno da je pod kontrolom. Sretno crvenkapice i čestitam

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Hm..meni endokrinolog nije nije ni dao terapiju već mpo lijecnik
    Pijem dozu od 25mg a zanima me kad se doza povećava na 50mg?
    Inače sam počela piti euthyrox prije ivf da padne oko 2

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj željkica prvotno napisa Vidi poruku
    ako ti je tsh uredu onda ne rade f3 i f4,ja mislim da se svaki mj mora kontrolirat,ja sam baš neki dan vadila pa ću otić do dr da mi kaže šta dalje.
    TSH može biti uredan, a da fT4 nije - on bi trebao biti iznad 15, ali u toplijem dijelu godine može biti i nešto niži. crvenkapice, izvadi hormone pa ćeš vidjeti s liječnikom što dalje. mislim da bi u trudnoći trebala pratiti štitnu cca jednom mjesečno da se terapija može regulirati ako za to bude potrebe. i bitno je provjeriti kakvo je stanje sad kad je trudnoća potvrđena jer zbog nje i stimulacije može doći do skoka...

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hm..meni endokrinolog nije nije ni dao terapiju već mpo lijecnik
    Pijem dozu od 25mg a zanima me kad se doza povećava na 50mg?
    Inače sam počela piti euthyrox prije ivf da padne oko 2
    I meni je tako bilo mislim isto mi je mpo dr. odredio terapiju a onda sam u trudnoći počela ići kod endokrinologa u bolnici i ta dr. me svakih 6 tjedana pregleda i šalje vaditi krv, preporučam ti da si nađeš tako nekog ili privatno ili preko bolnice tko će te voditi i korigirati doze po potrebi, meni do sad još nisu povećavali terapiju ali sam na 75 mg od početka.
    Frka to da FT4 treba biti 15 ja mislim da važi prije trudnoće da bi j.s. bile dobre (tako mi je dr.R. objašnjavao) meni je od kad sam zatrudnila počeo opet padati FT4 i baš ću pitati svoju dr. što misli o tome. Malo samo pogledala po internetu pa sam naišla na objašnjenje od nekog dr. iz poliklinike Leptir da se u 2. i 3. trom. spuštaju granice za FT4 od 6-20 je normalno.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

MM, meni je fT4 pao baš na početku trudnoće pa je R rekao da bi to bilo za terapiju da nije 5./6. mjesec. ne znam za 2. i 3. tromjesečje...

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

a sta tocno znaci kad ft4 pocne padati u trudnoci ? opasnost za bebu ? povecavaju dozu ?

postoji li itko tko je bio od pocetka do kraja trudnoce na 25mg E.

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

koliki tsh mora biti da bi mogla ostat trudna???meni je 5,03 malo je povišen

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

anđeo netko ostane trudan i sa povišenim TSH a nekome smeta, kažu da je najbolje ispod 2, ako imaš problema sa zatrudnjivanjem odi kod endokrinologa da ti to pogleda.
    Crvenkapice da FT4 utječe na trudnoću koliko sam shvatila preko interneta i postoji opasnost za bebu...doze se povećavaju ako je potrebno i svaki je slučaj individualan pa je najbolje da si pod kontrolom kod nekog

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

hvala Mali Mimi,naručila sam se samo me je zanimalo,znači da sam i s povišenim tsh mogla ostat trudna,ali mi je dulje trebalo

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

anđeo, draga, TSH od 5 nikako nije dobar i za to u svakom slučaju moraš endokrinologu po terapiju. zar tvoj dr na to nije reagirao?? optimalan TSH za trudnoću je oko 2... može biti i nešto iznad 3 ako su ostali parametri u redu, ali 5 nikako! obavezno traži da te pošalju vaditi TSH, fT3, fT4 i ANTITIJELA ŠTITNJAČE jer je moguće da je u pitanju Hashimoto (ako su antitijela povišena).

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

t3 i t4 su u redu,doktor me je poslao na uzv štitnjače,al naše divne bolnice 6mj se čeka!!!!!!!naručila se privatno za idući tj

Runa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012
    289

Početno

a sta tocno znaci kad ft4 pocne padati u trudnoci ? opasnost za bebu ? povecavaju dozu ?

postoji li itko tko je bio od pocetka do kraja trudnoce na 25mg E.
    Crvenkapice, ja sam sad punih 6 mjeseci trudna, e25 počela uzimati još par mjeseci prije postupka jer mi tsh bio skoro 3, onda sam nakon što sam ostala trudna 3xtjedno uzimala e50, a 4xe25. Sad sam već par mjeseci na 2xtjedno e50 i 5xtjedno e25. Hormoni (tsh i ft4) super pa pretpostavljam da ću tako do kraja trudnoće, vjerojatno i kad ću dojiti. A terapija je zapravo doživotna...

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

runa lijepo si to objasnila ali me zanima zasto dozivotno uzimati kad ti nije visok ?
    i jos jedno pitanje , koliki ti je tsh u trudnoci ?

i meni je bio prije ivf 3- 3,50 tako seta i pijem dozu od 25mg
    i svako koliko kontroliras tsh i ft4 ( samo ta dva ? )

Runa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012
    289

Početno

Crvenkapica, ja imam čvoriće na štitnjači otprije, ali nisam bila ni na kakvoj terapiji. Prije no što sam išla u postupak nisam ni znala za optimalni tsh do 2 da bi se moglo zanijeti i zadržati trudnoću, ali srećom, čitala sam forum, pronašla dobre PRIVATNE gin i endokrinologa i pomogli su mi.

TSH sada mi je oko 1.5, a ft4 mi je uvijek blizu gornje granice. U početku trudnoće sam svaki mjesec kontrolirala hormone, od 4. mjeseca trudnoće svaka 2 mjeseca, tj. uskoro bih opet trebala. Antitijela me dr. nije tražio, imam neki prastari nalaz koji je bi u redu. Doktor kaže da je to dovoljno, a da nisam trudna inzistirao bi samo na TSH. Ja sam slučaj blage hipotireoze, neovisno o trudnoći ili stimulaciji, zato trebam doživotnu terapiju. I stvarno sam jako sretna da mi doktor prati te hormone, jer ova bolnička dr nikad nije ni spomenula tu problematiku oko začeća, a znala sam imati TSH i do 4.

Sretno, Crvenkapice! I prati štitnjaču da bi sve bilo tip top do kraja

Runa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012
    289

Početno

Crvenkapica, ja imam čvoriće na štitnjači otprije, ali nisam bila ni na kakvoj terapiji. Prije no što sam išla u postupak nisam ni znala za optimalni tsh do 2 da bi se moglo zanijeti i zadržati trudnoću, ali srećom, čitala sam forum, pronašla dobre PRIVATNE gin i endokrinologa i pomogli su mi.

TSH sada mi je oko 1.5, a ft4 mi je uvijek blizu gornje granice. U početku trudnoće sam svaki mjesec kontrolirala hormone, od 4. mjeseca trudnoće svaka 2 mjeseca, tj. uskoro bih opet trebala. Antitijela me dr. nije tražio, imam neki prastari nalaz koji je bi u redu. Doktor kaže da je to dovoljno, a da nisam trudna inzistirao bi samo na TSH. Ja sam slučaj blage hipotireoze, neovisno o trudnoći ili stimulaciji, zato trebam doživotnu terapiju. I stvarno sam jako sretna da mi doktor prati te hormone, jer ova bolnička dr nikad nije ni spomenula tu problematiku oko začeća, a znala sam imati TSH i do 4.

Sretno, Crvenkapice! I prati štitnjaču da bi sve bilo tip top do kraja

Runa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012
    289

Početno

oho, pa ja duplam

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Meni je baš dr. rekao da će me skinut sa euthiroxa nakon trudnoće ako mi bude stanje OK ja sam ga počela uzimati zbog problema s plodnosti a bio mi je 3,8 prije, kod mene nije problem sa antitjelima, štinjača mi je uredna bila na UZV-u tako da mislim da ja neću doživotno to koristiti jedino ako mi se nešto poremeti.
    Crvenkapice kontroliraju se samo ta dva, kod mene svakih 6 tj. kod nekog je to 8 tj. valjda ovisi

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

aha, meni je uzv stitnjace ok, radila ga 3x
    antitijela nemam , znaci ok, sve je ok samo eto taj tsh bio iznad 3 , uvijek
    ovaj put je dr htjeo da se spusti do 2 prije ivf ,
    ok tsh i ft4 svakih 5-6tj , hvala.....taman sam sad u ponedjeljak vadila poslije poz. bete vidjet cemo kakav je

Runa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012
    289

Početno

aha, meni je uzv stitnjace ok, radila ga 3x
    antitijela nemam , znaci ok, sve je ok samo eto taj tsh bio iznad 3 , uvijek
    ovaj put je dr htjeo da se spusti do 2 prije ivf ,
    ok tsh i ft4 svakih 5-6tj , hvala.....taman sam sad u ponedjeljak vadila poslije poz. bete vidjet cemo kakav je
    Nadam se da će biti dobro. To hoće malo i skočiti u trudnoći, ali zato dr to regulira terapijom.

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

nakon mj dana euthyroxa moj TSH je s 3,38 pao na 3,34, a fT4 s 14 skocio na 18
    lagano ću se ubit

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

pirice, potrebno je 6 tjedana terapije da se hormoni unormale.

a to sto ti je fT4 narastao uopce nije lose, gledano s mpo strane. meni je Radoncic rekao da je za postupak bolje da mu je vrijednost 18 ili 19, nego da je nizi

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj tetadoktor prvotno napisa Vidi poruku
    pirice, potrebno je 6 tjedana terapije da se hormoni unormale.

a to sto ti je fT4 narastao uopce nije lose, gledano s mpo strane. meni je Radoncic rekao da je za postupak bolje da mu je vrijednost 18 ili 19, nego da je nizi
    ali nakon 4 tj terapije malo se pomaklo sta ne, tj nije uopce
    Posljednje uređivanje od pirica : 03.05.2013. at 08:39

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Mjesec dana E nije nista znacajno. Barem 3,4 tj trebaju. Ali da, tek za 6-8 tj se vidi kako djeluje terapija.
    Dozivjela na sebi

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Istina meni je najgore bilo taj FT4 dignuti do 15, na kraju sam pila doze od 75 mg da bi to postigli a kao TSH mi je bio ne tako velik

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ispravljam se sad sam prebrojala tjedne u 8. tj terapije je vadjen ponovno TSH

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

pirice možda trebaš jaču dozu?

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    pirice možda trebaš jaču dozu?
    a idem u pon kod endokrino, a trebala sam u postupak, ocito necu

Runa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012
    289

Početno

Svaki mpo dr. očito drugačije pristupa tim hormonima. Recimo, ja sam bila u Mariboru na ICSI i Vlaisavljević uopće nije radio frku zbog TSH koji je bio skoro 3. Pitala sam ga jel treba to smanjiti, a on je rekao da ne treba.
    Ja sam ipak išla to posložiti jer sam htjela da sve bude u najboljem mogućem redu, a kad sam dobila i podršku ginekologice i endokronologa koji su se zabrinuli zbog toga znala sam da radim dobru stvar.

Runa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012
    289

Početno

Hoću reći, pirice, možda će te pustiti u postupak uz tu terapiju ili će ti endokrinolog povećati dozu

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

I meni su rekli da mogu u postupak ako sam na terapiji i tsh u granicama. Bilo to 1, 2 ili 3

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja bi ga ipak radije spustila na 2 jer itako nikako ne reagiram te stanice koje dobim budu koma, a mj dana mi i nije neka razlika. povecat dozu i vidit za mj dana
    a i sama endokrino. mi je rekla da mi za postupak mora bit max 2,5
    Posljednje uređivanje od pirica : 03.05.2013. at 10:16

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

pirice i meni je bilo tako j.s. koma, više od pola folikula prazno. Neću nikad zaboraviti na VV sa 30 godina u stimulaciji od 9 folikula dobila 2 j.s., u Mariboru isto 2 j.s. s 5 menopura, a par godina kasnije na terapiji sa manjom dozom lijekova dobila 8 j.s. eto meni je to velika razlika i to što određeni dr. ne pridaju tome značaj mi nije baš pohvalno.

Runa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012
    289

Početno

to što određeni dr. ne pridaju tome značaj mi nije baš pohvalno.
    slažem se.

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

pirice i meni je bilo tako j.s. koma, više od pola folikula prazno. Neću nikad zaboraviti na VV sa 30 godina u stimulaciji od 9 folikula dobila 2 j.s., u Mariboru isto 2 j.s. s 5 menopura, a par godina kasnije na terapiji sa manjom dozom lijekova dobila 8 j.s. eto meni je to velika razlika i to što određeni dr. ne pridaju tome značaj mi nije baš pohvalno.
    super mi je sta moja endok. tome pridaje vaznost

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

mozda ti stvarno treba povisit dozu, i ja na tvom mjestu pirice ne bi isla u postupak dok ne snizis tsh oko 2 , sta ti znaci 1mjesec barem si onda probala i to....ja sam odgodila 1mjesec jer je za 4tj tsh pao sa 3,60 na 3 cini mi se tako nekako, nazvala sam dr. i rekal ja bi odgodila ivf za mjesec dana , prvi put pijem E. i nek bude kako treba .... pao je na 2,50 , pijem od 25mg
    mozda bi tebi treba 50mg

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

čitam sad kaj pišete o tim hormonima,meni dr sad u postupku uopće nije pogledala ni jedan nalaz
    tsh mi je 2.19
    ft4 13,2
    ft3 3,3
    jel su to ok nalazi?

Runa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012
    289

Početno

Iberc, ja bih rekla granični.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

lberc, to su ok nalazi. TSH je u redu, a fT4 može biti nešto niži od 15 u toplijem dijelu godine.

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

super,hvala vam..ja sam se trudila skupit sve nalaze a dr pogledala samo amh

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

meni stigli nalazi tsh
    i nimalo mi se nesviđaju, tsh mi je povisen na 3,45
    a ukupni t4 mi je na granici 161 ( ref.vrij. 58-161)
    jel meni potrebna jaca doza od 25mg E.

zna li tko ??

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

da,malo je tsh povišen,trebao bi biti ispod 2
    Ja uzimam E jedan dan 50mg a drugi dan 75 mg i tako naizmjenice-tako da mi je s 3,9 pao na 1,75 i sad se tu nekako drži već dva mjeseca
    Možda bi trebala malo povećati sad u trudnoći ali najbolje vidjeti s dr.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

a ukupni t4 sto je dosao do granice ? jel on bitan
    zaboravila sam napisat da mi je f t4 15 znaci ok,

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

da ft4 je ok ali dobar ali taj ukupni f4 ne znam,nemam pojma da li sam nikad radila!
    ja kad idem svaka dva mjeseca kod endok. na preglede i uvijek vadim :tsh,ft4,ft3,ab-tpo i ab-tg

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Šta ti je ovo dvoje zadnje ?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

To su antitijela. Ali meni su rekli da ih je dovoljno vaditi samo jednom. Jer se ona uglavnom ne mijenjaju drasticno. Ako su pozitivna i imas autoimunu bolest, ostat ce pozitivna

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

meni stigli nalazi tsh
    i nimalo mi se nesviđaju, tsh mi je povisen na 3,45
    a ukupni t4 mi je na granici 161 ( ref.vrij. 58-161)
    jel meni potrebna jaca doza od 25mg E.

zna li tko ??
    javi se doktoru sigurno će ti pojačat dozu.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

jesam, doza ostaje ista

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

jesam, doza ostaje ista
    a meni sa tsh 3,38 povecali na 50mg