Stranica 17 od 23 PrviPrvi ... 71516171819 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 801 do 850 od 1136

Tema: TSH

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Samo da ne bi bilo zabune FT4 mi se popeo do 14 ne TSH, a tako dino baš mi je čudno bilo da su ti to rekli jer ja ih baš pitala za FT4 nije li prenizak, svaki endokrinac drugačije govori izgled

Shadow2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Cure trebam pomoc,
    Imam Hipotirozu i hashimoto, trudna 7+4
    zadnji nalaz tsh 1.5 i ft4 16 su bili prije mjesec dana..
    Jutros sam radila hormone stitnjace:
    Tsh-0.51( ref.v.0.35-4.94)
    T3-1.5(ref.v 0.89-2.44)
    T4-178( ref.v 63-150.84)
    Ft3-4.2( ref.v 2.6-5.7)
    Ft4-19.7(ref.v.9.0-19.05)

Znaci t4 mi je znatno povisen, i ft4 je povisen,ali ne kao t4.
    Sta sad ovo znaci, da sam sad u hiperu? Jel se nekom to dogodilo,sta mi je raditi? Da li to utjece na plod?

I da pokusala sam danas kontaktirati dr.Pundu u Splitu( ali ga nema i nece ga biti narednih mjesec dana) molim zna li neko dobrog dr.nuklearne medicine, ili endokrinologa u Splitu? Moze i privatnik.
    Unaprijed zahvaljujem cure

Datum pristupanja
    May 2013

Početno Tsh

Ja mislim da su ti nalazi idealni i vise nego super, bez straha Bitan ti je ft4, t3 i t4 ti nisu nikakvi pokazatelji i ne moras ih vise vaditi. Ponovi za mjesec dana ft3, ft4 i tsh. Moja endokrinologica mi je objasnila da je u trudnoci uvijek bolje biti u hiperu.
    Javi se svakako endo (ja idem svaki mj na kontrolu)

Kako se ti osjecas i koju dozu sada pijes?
    Posljednje uređivanje od Aerin : 24.03.2014. at 17:46

Shadow2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Pa fizicki se osjecam ok, osim sta se ujutro probudim sva mokra..
    Ja sam cak mislila da je to od niskog progesterona,ali mi je dr.rekla da to moze biti od stitnjace..
    Na terapiji sam 100 mikrograma euthyroxa..
    Hvala Aerin na odgovoru)
    Bas si me umirila)

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ne brini se stvarno su ti super nalazi i bitni su ti ft3 i ft4 jer su ti to slobodni hormoni.

Ja sam u 16tt i sve je za sada u redu kontroliram stitnjacu svaki mj al privatno vadim krv jer ju preko hzzo cekam pre dugo

Dok god je dole sve ok i progesteron je ok, cim je neki smeckasti iscj. ili krv alarm odmah kod gina

Shadow2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

A sta su ovi t3 i t4?
    Nisam to njih ni vadila zadnji put,pa nemam s cim usporedit..
    I ja vadim privatno jer sve ide brze. Ici cu ja ne pretrage svakih 7 dana ako treba,svom ginekologu sam se unaprijed ispricala za svu buducu " dosadu".)
    Puno hvala na odgovoru, bas sam puna strahova
    I bas si me umirila..tnx

Cestitam na trudnoci,i nek ti do kraja bude sve skolski)

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Cure
    Zanima me jel se moze eutirox uzimati zajedno sa utrogestanima , u razmaku od npr 30 min ?
    Uzimam utrogestan oralno pa me zanima

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Shadow2 prvotno napisa Vidi poruku
    A sta su ovi t3 i t4?
    Nisam to njih ni vadila zadnji put,pa nemam s cim usporedit..
    I ja vadim privatno jer sve ide brze. Ici cu ja ne pretrage svakih 7 dana ako treba,svom ginekologu sam se unaprijed ispricala za svu buducu " dosadu".)
    Puno hvala na odgovoru, bas sam puna strahova
    I bas si me umirila..tnx

Cestitam na trudnoci,i nek ti do kraja bude sve skolski)

Ne znam ti to objasniti meni je endokrinologica rekla kako nama na terapiji nisi oni bitni tj. da su beskorisni i da samo pratimo slobodne tj. ft3 i ft4 (free t)

Hvala ti ja sam ti isto sva u strahu jos uvijek :D

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Koji faktori utječu na vrijednosti hormona štitnjače? Meni je pred 10 mjeseci tsh bio 4,20,a sada je 1,79..Šta je normalno da tako varira,a ništa nisam mijenjala?..Rekla mi je doktorica da brokula,kupus i prokulice mogu povećati te vrijednosti,ali ja ne jedem neke velike količine toga..da li bi trebalo svejedno napraviti antitijela štitnjače ili da se povedem za ovim zadnjim nalazom u kojem su mi i ft3 i ft4 skroz ok..svakih koliko bi trebalo čekirati hormone štitnjače? totalno glupo pitanje,ali da li stres može ubrzati rad štitnjače?jer kada sam prvi put vadila nisam bila pod stresom,a sad sam bila pod užasnim stresom..a inače kad sam pod stresom mi se jako ubrza metabolizam..

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Pozdrav, krecem u FET i rekoh da kontroliram stitnu prije postupka,....i sve je ok, ali mi je povisen anti tpo,.....e sad doktor nije spominjao nikakvu terapiju,... kontrola za 6 mjeseci, ukoliko dodje do trudnoce da se javim,...da li ima neko takvu situaciju i kakva su iskustva, da li ste dobili neku terapiju? Uh, na sto sam muka,......

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

meni je TSH 3,93, ostale vrijednosti štitnjače su OK
    za ovo mi je liječnica rekla da je malo povišeno ali da još nije za terapiju
    iduća kontrola za 6 mj.
    čitala sam o Kelp algama - imaju li kakve nus pojave i za ovu vrijednost od 3,93 - moze li ih se uzimati?

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    meni je TSH 3,93, ostale vrijednosti štitnjače su OK
    za ovo mi je liječnica rekla da je malo povišeno ali da još nije za terapiju
    iduća kontrola za 6 mj.
    čitala sam o Kelp algama - imaju li kakve nus pojave i za ovu vrijednost od 3,93 - moze li ih se uzimati?
    Na moj tsh od 2,7 sam dobila terapiju Euthyroxa od 25 mg. Prije toga je bio 3,67 i uzimala sam kelp.
    Prošla sam pregled štitnjače, UZV štitnjače i sve je ok, kao i svi ostali hormoni štitnjače.
    Ipak moja endokrinologica se slozila da je za postupak bolje da je ispod 2.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

hm...mozda sam to zaboravila napisati - ja ne idem u postupak, imam 2 djece i jedno na nebu, htjeli bi treće ako bude dano... samo pitam za ove hormone da li oni ometaju ikakv prirodni tijek začeća i bili pomoglo da pijem Kelp...

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Meni je za 6 tj sa 3,5 s terapijom od 25 mg tiraqa pao na 2.01.Na VV je nalaz tsh isti dan gotov, meni su cak danas napravili za sat i pol a antitjela ce biti u cetvrtak.

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Meni je za 8tj korištenja euthyroxa tsh sa 5,25 pao na 1,75 . U petak vadila u breyeru.. A u utorak vadila ogtt i tsh na VV i danas dobila nalaz 1,37 .. Kaj je moguće da je tolika razlika u tri dana? Ft4 mi je u petak bio 20,98, a u utorak 18,3???

Sent from my iPhone using Tapatalk

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ne mozes usporedjivati nalaze iz razlicitih laboratorija.

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Pa ista je mjerna jedinica

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Ok, znam da su razl labovi ali mi je svejedno čudno

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Idealno bi bilo pratiti se stalno u istom labu, ali praktično nije uvijek izvedivo, pa je onda najbitnije da im je ista mjerna jedinica. Tvoje vrijednosti, kika, ne odstupaju jako i dobre su. A za TSH sam čitala da zna varirati čak unutar jednog dana... To ti je sve ok.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Meni je isto na VV uvijek lijepi nizak rezultat. I bude drugaciji nego u drugim labosima

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Vazno je samo kojom metodom se odreduje.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Izgubila sam direktan broj za nazvati endokrinu na vv jel zna netko? Onaj od njih, gdje se zove od 1 do 2 popodne

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Zar nije 23 53 904?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Hvalaaa

Mala28 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

cure, dali je koja kod doktora endokrnologa na vv?
    sestra mi ja dala da zovem na 2353904 i 2353874 i na drugi br sam se narucila kod doktora
    dali je koja od vas kod tog doktora? i kako se zove?
    na prvi br.je bilo stalno zauzeto

sretna 1506 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Imam pitanje,sad mi je tsh 3,6 ( ref.vr.od 0,3-5,6),prije mjesec dana mi je bio 4,6 ( ref.vr. od 0,3-3,6),ok.ponovit ću u lab.di sam prije vadila ali nije mi jasno uglavnom su ref.vr.svugdje do 3,6 a idealan tsh je do 2,onda kad je idealan ako su ref.vr. do 5,6?? Ima li tko objašnjenje?

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj sretna 1506 prvotno napisa Vidi poruku
    Imam pitanje,sad mi je tsh 3,6 ( ref.vr.od 0,3-5,6),prije mjesec dana mi je bio 4,6 ( ref.vr. od 0,3-3,6),ok.ponovit ću u lab.di sam prije vadila ali nije mi jasno uglavnom su ref.vr.svugdje do 3,6 a idealan tsh je do 2,onda kad je idealan ako su ref.vr. do 5,6?? Ima li tko objašnjenje?
    Mozda ti ovo pomogne, ovo je odgovor meni iz Harnija:

Svi nalazi su u redu (uključujući i malo povišen 17-hidroksiprogesteron), osim što kod planiranja trudnoće ne volimo da je TSH veći od 2,5. Trebali biste se javiti endokrinologu te početi uzimati terapiju Euthyroxom da se vrijednost TSH uskladi s trudnoćom. Radi se o subkliničkoj hipotireozi koja bi mogla smetati kod začeća i koja bi mogla povećati mogućnost za spontane pobačaje prvom tromjesječju. Vjerojatnost za te događaje je mala (nemojte se odmah uplašiti!) ali postoji pa bi bilo dobro da si to posložite.

Ja sam na terapiji od nekih tjedan dana prije trudnoce i biti cu do kraja T.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

sretna, bez obzira na to kakve su referentne vrijednosti (do 4 ili 5), optimalan tsh je oko 2. mada tsh od oko 3 ne mora značiti da postoji problem, osobito ako su drugi hormoni ok (prije svega ft4 iznad 15). ali ovaj tvoj od 4,6 je definitivno za terapiju i ne bih ulazila u postupak s njim. čak i ako se sam snizio na 3,6, to ukazuje na problem.

sretna 1506 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Citiraj frka prvotno napisa Vidi poruku
    sretna, bez obzira na to kakve su referentne vrijednosti (do 4 ili 5), optimalan tsh je oko 2. mada tsh od oko 3 ne mora značiti da postoji problem, osobito ako su drugi hormoni ok (prije svega ft4 iznad 15). ali ovaj tvoj od 4,6 je definitivno za terapiju i ne bih ulazila u postupak s njim. čak i ako se sam snizio na 3,6, to ukazuje na problem.
    Ma sve ja to znam i na terapiji sam već mjesecima od kad mi je tsh bio 5,75 i lagano mi pada,nego mi nisu bile jasne različite ref. vrij. i isti ideaalan famozni 2.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ma sve ja to znam i na terapiji sam već mjesecima od kad mi je tsh bio 5,75 i lagano mi pada,nego mi nisu bile jasne različite ref. vrij. i isti ideaalan famozni 2.
    Dok god je unutar tih ref. vrij.,svi doktori ga smatraju urednim.
    Ono što je bitno nama koje pokušavamo zatrudnijeti je činjenica da bi on za začeće trebao biti oko 2.
    A i to nije relevantno večini doktora.
    Dva MPO dr smatraju da moj TSH od 3,29 nema veze s mojim nezačećem,dok je moja soc. gin. čim ga je vidla rekla,to mora dolje.
    Sad ga ti znaj.

sretna 1506 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku
    Dok god je unutar tih ref. vrij.,svi doktori ga smatraju urednim.
    Ono što je bitno nama koje pokušavamo zatrudnijeti je činjenica da bi on za začeće trebao biti oko 2.
    A i to nije relevantno večini doktora.
    Dva MPO dr smatraju da moj TSH od 3,29 nema veze s mojim nezačećem,dok je moja soc. gin. čim ga je vidla rekla,to mora dolje.
    Sad ga ti znaj.
    Moj mpo dr.neće ni da me vidi ni čuje dok mi tsh ne bude oko 2,i eto godina dana mi prođe.....

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

rekla bih da su referentne vrijednosti različite jer su neki labovi počeli mijenjati praksu vodeći se novim saznanjima dok se drugi drže starog ko pijan plota. možda griješim, ali čini mi se da je to u pitanju. na sreću, sve veći broj liječnika (pa tako i MPO-vaca) uzima taj optimum u obzir.

žužy, takav tsh stvarno može biti ok - ja sam s njim zatrudnila bez problema i u trudnoći je pao što ukazuje na to da štitna ipak ok šljaka. bitno je da provjeriš i druge hormone - fT4 treba biti iznad 15 i antitijela moraju biti negativna.
    Posljednje uređivanje od frka : 16.05.2014. at 11:00

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Moj mpo dr.neće ni da me vidi ni čuje dok mi tsh ne bude oko 2,i eto godina dana mi prođe.....
    Mozda bi trebalo prilagoditi terapiju...opet

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj frka prvotno napisa Vidi poruku
    žužy, takav tsh stvarno može biti ok - ja sam s njim zatrudnila bez problema i u trudnoći je pao što ukazuje na to da štitna ipak ok šljaka. bitno je da provjeriš i druge hormone - fT4 treba biti iznad 15 i antitijela moraju biti negativna.
    Da,znam to..al nisam mogla dobit up za vaditi antitijela bez preporuke specijaliste,a on je smatral da to ne treba.
    A privat mi baš i nije bila opcija..
    No konačno sam uspjela doći do termina za endokrinologa pa se nadam da me bude poslal vadit antitij.

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Sretna, moj TSH je 2,38 i dr. B. i dr. P. su mi rekli da je to ok sve dok je vrijednost do 2,5. Moj TSH je takav od kad sam u MPO vodama, a nikako zatrudnit, a evo sad vidim da je frka zatrudnila i sa 3,29.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Moj tsh danas dosao, nakon 12 tj. terapije opal je na 1.08

sretna 1506 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Citiraj sara10 prvotno napisa Vidi poruku
    Sretna, moj TSH je 2,38 i dr. B. i dr. P. su mi rekli da je to ok sve dok je vrijednost do 2,5. Moj TSH je takav od kad sam u MPO vodama, a nikako zatrudnit, a evo sad vidim da je frka zatrudnila i sa 3,29.
    Da draga,tebi je takav tsh normalan i ok,a meni je bio 5,75 i zato me neće uzme dok ne padne na oko 2.A ja sam prije 2 god.išla u postupak sa tsh oko 3,5 i ostala trudna i tad sam trebala ( vjerojatno,a nisam) uzimati terapiju pa možda ne bi imala spontani sa 8 tj.i to je dodatni razlog što dr.više ne želi da riskiram sa "povišenim"tsh.

Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Cure drage, može pomoć?
    Dakle, nalazi štitnjače: TSH -3,98 (ref..0,27-4,2)
    T4 -1,7 (ref.1,3-3,1)
    T4 -99 (ref.66-81)
    Ginićka je lagano ignorirala ovaj nalaz, kod endokrinologa nisam bila. Mene muči ovaj malo viši TSH, a i sama imam neke simptome (kao umor i sl.). Da naglasim, nisam u postupku za oplodnju, nego radimo na bebi (zasad prirodno). Strah me da on možda nije prepreka za ostvarit trudnoću, nakon svega što vidim da se piše o njemu
    Detaljno hormone nisam provjeravala, iako planiram, al onako na prvu sve je manje-više ok, redovne (relativno) cikluse, ovulacija viđena...Što vi iskusne mislite? Da radim dalje pretrage, antitijela i to?

Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

T4 -99 (ref.66-81)
    Oprostite, ref.vrijednosti su 66-181, tipfeler

Osoblje foruma amazonka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

TSH ti jeviši i možda ne bi bilo loše napraviti i antitijela i obratiti se i endokrinologu.
    Ovisi koliko dugo već radite na bebi i ne znam koliko imaš godina, ali ako to traje već dulje vrijeme
    ne bi bilo loše potražiti stručnu pomoć i napraviti daljnje pretrage.

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Leelo ka bih isto na tvom mjestu napravila antitijela... Moji nalazi su uvijek bili vrlo slični ovim tvojima, a antitijela su mi bila poprilično visoka... Mislim da je normalno za njih do cca 100 a ja sam imala 700...
    I da, čekala sam da seo TSH snizi na oko 2 da bih mogla u postupak.
    Sretno!

Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Hvala vam na sugestijama
    30 mi je godinica, a na bebi radimo 5-6 mjeseci...definitivno ću otići kod endokrinologa vidjeti što dalje

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

;Molim vas preporuku za endokrinologa na VV.
    Trebam se naruciti za vadenje krvi i pregled. Bila sam kod dr.Alebica i rekao mi je da imam hipotireozu.. Tsh mi je 5.74 i vec dvije godine ne mogu zaceti. Htjela bih to cim prije srediti ako je moguce pa da mozebitno prirodno zatrudnim..inace,za daljnji postupak je dogovoreno da se vidimo u 10.mj.
    Molim vas preporuku za doktora koji ce htjeti nesto poduzeti u vezi toga.
    Hvala

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Meni je super dr. Majić Milotić, mislim da se tako zove

mona22 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ja sam kod dr. Peroš i mogu reci smo sve najbolje o njemu

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Moje preporuke za dr Kljajić,divna doktorica.

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

Dakle,gdje god dođem, dobro je
    Koliko se čeka za naručivanje?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ima i jedan dr s kojim je jedna cura imala losa iskustva...al ne znam tocno koji. Nitko od navedenih koliko znam

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ja sam se naručila sredinom svibnja za sredinu srpnja,dakle 2 mj sam čekala.

Inače,obavila sam pregled,uzv i vađenje krvi..dr kaže da nemam čvorića na štitnjači ali da je promjenjena izgleda i da upučuje na autoimunu bolest ali da nečemo brzati dok ne vidimo antitijela.Sad čekam nalaze.
    I još veli da su u pravu i moja ginekol. koja kaže da bi za začeće tsh morao biti do 2,5 i moj mpo kojemu moj tsh od 3,29 nije problem...jer statistike rađene u zadnje 3 god. govore da je određen broj trudnica imao tsh do 2,5 (pa od tuda to uvjerenje) ali i da ja mogu ostati trudna i imati zdravu trudnoču i sa 0.51 i 3,29.
    I da hormonska stimulacija remeti realan nalaz tsh.
    Uglavnom,moram vaditi krv svaka 3 mj da dobijemo neku sliku i u slučaju trudnoče se javiti i prije.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

mi smo isto jos uvijek na prirodnom pokusavanju, od 9mj idemo na kliniku (ja PCOS, muz ok, vise od 1,5god pokusavanja)...
    pratim stitnjacu inace godinama posto je malo povecana, ali evo sad prvi put odlucili dat mi lijek

TSH 4,020 (0,34-5,60)
    FT3 4,18 (3,8-6,0)
    FT4 9,37 (7,9-14,2)
    antiTPO 333,33 (<9,0)

terapija: tyraq 50mikrograma svaki dan, iako to inace ne bi prepisali nikad posto su nalazi "ok" tj. u referentnim vrijednostima, meni ipak jesu da pokusaju smanjit taj tsh posto mi je ginekologinja rekla da mora past na/ispod 2... kontrola za 3mj...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •