Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1136

Tema: TSH

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

sretna, bez obzira na to kakve su referentne vrijednosti (do 4 ili 5), optimalan tsh je oko 2. mada tsh od oko 3 ne mora značiti da postoji problem, osobito ako su drugi hormoni ok (prije svega ft4 iznad 15). ali ovaj tvoj od 4,6 je definitivno za terapiju i ne bih ulazila u postupak s njim. čak i ako se sam snizio na 3,6, to ukazuje na problem.

sretna 1506 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Citiraj frka prvotno napisa Vidi poruku
    sretna, bez obzira na to kakve su referentne vrijednosti (do 4 ili 5), optimalan tsh je oko 2. mada tsh od oko 3 ne mora značiti da postoji problem, osobito ako su drugi hormoni ok (prije svega ft4 iznad 15). ali ovaj tvoj od 4,6 je definitivno za terapiju i ne bih ulazila u postupak s njim. čak i ako se sam snizio na 3,6, to ukazuje na problem.
    Ma sve ja to znam i na terapiji sam već mjesecima od kad mi je tsh bio 5,75 i lagano mi pada,nego mi nisu bile jasne različite ref. vrij. i isti ideaalan famozni 2.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj sretna 1506 prvotno napisa Vidi poruku
    Ma sve ja to znam i na terapiji sam već mjesecima od kad mi je tsh bio 5,75 i lagano mi pada,nego mi nisu bile jasne različite ref. vrij. i isti ideaalan famozni 2.
    Dok god je unutar tih ref. vrij.,svi doktori ga smatraju urednim.
    Ono što je bitno nama koje pokušavamo zatrudnijeti je činjenica da bi on za začeće trebao biti oko 2.
    A i to nije relevantno večini doktora.
    Dva MPO dr smatraju da moj TSH od 3,29 nema veze s mojim nezačećem,dok je moja soc. gin. čim ga je vidla rekla,to mora dolje.
    Sad ga ti znaj.

sretna 1506 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku
    Dok god je unutar tih ref. vrij.,svi doktori ga smatraju urednim.
    Ono što je bitno nama koje pokušavamo zatrudnijeti je činjenica da bi on za začeće trebao biti oko 2.
    A i to nije relevantno večini doktora.
    Dva MPO dr smatraju da moj TSH od 3,29 nema veze s mojim nezačećem,dok je moja soc. gin. čim ga je vidla rekla,to mora dolje.
    Sad ga ti znaj.
    Moj mpo dr.neće ni da me vidi ni čuje dok mi tsh ne bude oko 2,i eto godina dana mi prođe.....

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Moj mpo dr.neće ni da me vidi ni čuje dok mi tsh ne bude oko 2,i eto godina dana mi prođe.....
    Mozda bi trebalo prilagoditi terapiju...opet

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Sretna, moj TSH je 2,38 i dr. B. i dr. P. su mi rekli da je to ok sve dok je vrijednost do 2,5. Moj TSH je takav od kad sam u MPO vodama, a nikako zatrudnit, a evo sad vidim da je frka zatrudnila i sa 3,29.

sretna 1506 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Citiraj sara10 prvotno napisa Vidi poruku
    Sretna, moj TSH je 2,38 i dr. B. i dr. P. su mi rekli da je to ok sve dok je vrijednost do 2,5. Moj TSH je takav od kad sam u MPO vodama, a nikako zatrudnit, a evo sad vidim da je frka zatrudnila i sa 3,29.
    Da draga,tebi je takav tsh normalan i ok,a meni je bio 5,75 i zato me neće uzme dok ne padne na oko 2.A ja sam prije 2 god.išla u postupak sa tsh oko 3,5 i ostala trudna i tad sam trebala ( vjerojatno,a nisam) uzimati terapiju pa možda ne bi imala spontani sa 8 tj.i to je dodatni razlog što dr.više ne želi da riskiram sa "povišenim"tsh.

Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Cure drage, može pomoć?
    Dakle, nalazi štitnjače: TSH -3,98 (ref..0,27-4,2)
    T4 -1,7 (ref.1,3-3,1)
    T4 -99 (ref.66-81)
    Ginićka je lagano ignorirala ovaj nalaz, kod endokrinologa nisam bila. Mene muči ovaj malo viši TSH, a i sama imam neke simptome (kao umor i sl.). Da naglasim, nisam u postupku za oplodnju, nego radimo na bebi (zasad prirodno). Strah me da on možda nije prepreka za ostvarit trudnoću, nakon svega što vidim da se piše o njemu
    Detaljno hormone nisam provjeravala, iako planiram, al onako na prvu sve je manje-više ok, redovne (relativno) cikluse, ovulacija viđena...Što vi iskusne mislite? Da radim dalje pretrage, antitijela i to?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •