Citiraj tiki_a prvotno napisa
fritulica ... Jučer sam naišla na neku staru rodinu TSH temu gdje cure govore da povišeno antitijelo ne bi trebalo stvarati problema kad se već ide na IVF. To me malo smirilo, ali ipak sam odlučila prošetati ovih dana do laboratorija i napraviti glavne hormone (koji su mi bili ok) i antit. štitnjače, pa nije baš ugodno pročitati da su mi preko 800, a mora biti čini mi se do 112.
Tiki, ja bih to obavezno kontrolirala na tvom mjestu. Znam da je kod tebe bilo dosta ET-ova...želim ti reći, možda baš u tom grmu leži zec. Ta tvoja antitijela su dosta preko referentnih vrijednosti i definitivno upućuju da postoji mogućnost autoimune bolesti štitnjače. Kod te autoimune bolesti (Hashimoto), vrijednost TSH ne mora biti stabilna i može varirati, od normalne do jako povećane, ali antitijela divljaju. Tako mi je nekako to jutros objasnio dr. Radončić.
Ne želim te plašiti, ali ukoliko postoji problem, treba ga ispitati i eventualno na njega djelovati, a to se relativno lako rješava po ovom pitanju (odgovarajuća terapija), a i mogu se izbjeći brojne neželjene posljedice (nas naravno najviše zanima rezultat IVF-a).
O ovome problemu jako puno zna forumašica Timmy, voljela bih da nam se i ona javi.

Tiki, šaljem ti PP.