-
Dva dana bez cice
Pozdrav svima!
Moj dečko jako voli cicu i to i danju i noću. Počela sam nedavno raditi, ali moja mama ga čuva u blizini radnog mjesta, te u svakom trenutku mogu skočiti do njega. 15.9. (petak) predvečer idem s MM na vjenčanje u Zg, i vraćamo se u ned navečer . D. će spavati kod mojih roditelja. Ima li netko savjet u vezi dojenja odn. izdajanja za taj vikend. Da li i koliko trebam ostaviti mami mlijeka? Kako da to organiziram, da se izdajam? Imam pumpicu (korištenu 10 puta u bolnici). Koliko da se izdajam u Zg? Jučer smo imali test spavanja kod none, (ja u drugoj sobi) i odlično je prošlo. Jednom se probudio bez plača, nona se pravila da spava i dečko se fino okrenuo na drugu strani i nastavio spavati, a to nema šanse da se desi kod nas. Još ćemo to nekoliko puta isprobati, ali najvjerojatnije će spavanje proći u redu.
Hvala na savjetima.
-
Draga Kere,
imam iskustva s izdajanjem i ostavljanjem bebice na čuvanju, pa ti mogu dati savjet.
Naime, počela sam raditi kad mi je beba imala 7 mjeseci. Izdajam se na poslu i još jednom doma i to mlijeko spremam za drugi dan. Inače, uveli smo još jednu bočicu adaptiranog, iako bismo mogli i bez nje, ali tako je pedijatrica preporučila, mi je odmah poslušali, a sad mi je žao.
No, nema veze... Linda sad ima 10 mjeseci i dojim kad god smo zajedno (danju i noću).
Ljetos se dogodila situacija da sam se morala s mora vratiti na posao na tri dana, a za to vrijeme su moje curke ostale s tatom na moru. To je bilo prvi put da se Linda odvojila od cike na tri dana. Jako sam se bojala kako će proći, ali bilo je OK. Nisam stigla naporaviti zalihu svog mlijeka, a nisam ni imala izdajalicu na moru, pa je papala adaptirano. Ja sam se za vrijeme razdvojenosti izdajala i spremala mlijeko u škrinju. Kad sam se vratila, kao da ništa nije bilo. Primila se cicke i svi happy!
Moj ti je svajet da se nekih tjedan dana unaprijed (možeš i ranije) počneš polako izdajati i raditi zalihe u škrinji. Tamo ti mlijeko može stajati mjesecima. Važno je da počneš dosta rano, jer ne znaš kako će ti ići izdajanje- meni neki put ide ko ludo, a neki put se namučim s pola bočice. Lijepo napravi zalihu za svog bebača, pa nek baka odmrzava jednu po jednu bočicu. Po mojoj procjeni, trebalo bi mu minimalno pola litre za dva dana (a ako možeš idojiti više, još bolje!). Kažu da bebi treba pola litre na dan, ali tvoj dečko je već veliki, pa papa i drugu hranu, tako da će i manje biti dosta.
E, da- nemoj zaboraviti uzeti sa sobom izdajalicu (i bočice) na svadbu, da si olakšaš kad se cicke napune i da održiš količinu mlijeka. Ako možeš, i to mlijeko spremi negdje na hladno- to je najdragocjenija tekućina za tvoju bebu i nemoj bacati ni kapi!
Sretno i uživaj na svadbi!
-
Linda, puno si mi pomogla, hvala. Ovaj tjedan ću se probati izdajati da vidim kako će ići. Nadam se da će sve biti u redu. Moj mali si sve što propusti danju nadoknadi u noćnim podojima, jer otkad radim, prijepodne ne doji kao prije. Ali zato je noć njegova.
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma