Luna Rocco prvotno napisa
Ja isto mogu pristupiti temi samo akademski, jer imam malu bebu (iskreno se nadam da ne postoje roditelji koji djecu od par mjeseci ostavljaju kod dide i bake preko vikenda): dok ne može verbalno izraziti svoje želje (dakle, nije mi argument za ostaviti to što se jako veseli i smije baki, npr.) i nazvati nas u bilo koje doba dana ili noći da dođemo po njega, neće biti govora o nikakvim prespavljivanjima van kuće.
Kad malo poraste (okvirno: 3+ godina) moći će ostajati kod dida i baka kad god sam izazi želju, koliko hoće i naravno, moći će se predomisliti čak i kad je već odlučio da ostaje.
Po pitanju razdvajanja namjeravam se potpuno prilagoditi djetetu (dakle, ne odvajati ga na silu "za njegovo dobro") zato što znam jako puno (sad već odraslih) ljudi koji su u djetinjstvu silno patili zato što su ih roditelji ostavljali npr. na selu kod dide i bake (za njihovo dobro, naravno - friški zrak i sl. - meni na klackalici na kojoj se važu friški zrak i djetetova emocionalna sreća ipak uvijek prevaže ovo potonje).