Vidi rezultate ankete: Koliko vremena mjesecno provodite bez djece?

Glasači
90. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • Djeca su stalno sa nama, nemamo mogucnosti za to.

12 13.33%
  • Djeca su stalno sa nama, ne zelimo se odvajati.

63 70.00%
  • 1-2 dana mjesecno

8 8.89%
  • Nekoliko dana mjesecno (vikend ili dva i slicno)

6 6.67%
  • Tjedan dana ili vise

1 1.11%
Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 60 od 60

Tema: Koliko vremena provodite bez djece (ako imate tu mogucnost)?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Recimo, mjesečno 1-2 vikenda cure ostanu kod mojih, ponekad Mirta ostane kod svekija (kad izrazi želju). Npr, u petak idem s MM na njegov službeni put u Italiju i cure će od petka popodne do nedjelje biti kod mojih. Uživaju tamo i jedva čekaju da idu. A zašto i ne. Mirta je počela spavati kod njih s 2 g. S 4,5 g je prvi put s vrtićem otišla na more (100% samostalna i bez problema 10 dana) Od tada je bila 3x na moru i 2x na skijanju s vrtićem. Volim da je samostalna i da želi biti bez nas. I meni je ok kad smo bez njih dan dva (jest da onda uglavnom pospremam) i ne smatram da bilo šta gubim time što ih ostavljam kod deda i baka. Svaki dan sam s njima 16,30-21,00. I nedjeljom na viksi smo svi zajedno. Ali ponekad volim s MM otić na pivce do grada i popričat čisto onak, da me netko ne prekine poslije svakog drugog slova. Inače, i ja sam ljeta provodila kod bake na selu i toga se sjećam kao ljepšeg perioda života.
    A MM je prvi put noćio bez roditelja u 8 razredu (zato sad nemre noćit s njima )

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj tatek prvotno napisa
    A meni osobno je zao sto osim roditelja nisam nikad imao ni jednu drugu blisku osobu stariju od sebe - i bake i djed i ujaci, stricevi ... svi su mi bili daleki
    zbog toga sam i ja uvijek bila tuzna.
    Zato toncek ima 2 bake, 2 djeda, 2 tete i 2 ujaka i sa svima je blizak i vole se medjusobno. Ja na to gledam kao na neku "banku ljubavi", koja ce mu sigurno jako dobro doci u zivotu.
    Tonka za sad jos nije toliko bliska s njima, ali i kod nje primjecujem da se polako odvaja od mene i da su joj i drugi u obitelji sve blizi.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Mi imamo mogucnosti ostaviti H, s obzirom da roditelji od MM su u penziji, a moji bi mogli uskociti preko vikenda, ali ne zelim to. Mislim da smo ionako dosta (i previse) odvojeni od H dok radimo, tako da nam ne pada na pamet ostaviti je jos i tijekom vikenda.

Nekoliko puta smo MM i ja otisli na rucak, u shopping i skuzili da cijelo vrijeme pricamo i mislimo samo o H.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Re: RE:

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Nekoliko puta smo MM i ja otisli na rucak, u shopping i skuzili da cijelo vrijeme pricamo i mislimo samo o H.
    To vam je tako kad su klinci mali, a kad porastu do 5-6-7-itd godina, tad roditelji sve vise uzivaju u trenucima bez djece ...

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    tatek, gdje ti je u anketi:

- manje od sat vremena tjedno
    - 1-2 sata tjedno

pa da ti mogu odgovoriti
    da, i meni ovo fali. jednom, dvaput sedmicno odemo vani popit pice na par sati i to je to. dobro, ja bas nisan mjerodavna jer je andrea jos mala ali sam sigurna da ce tako biti kada i poraste

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

luce, ja sam u međuvremenu skužila da je to 1-2 sata tjedno bez mene, ali s tatom.

sad mi fali: 1-2 sata godišnje.

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja se nisam još odvajala od Lare ali je zato MM po 4-5 dana tjedno na putu.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    baka ga čuva dok radimo i to mu je i previše bez nas. zato nam je bezveze slati ga od nas i vikendom...
    Isto i kod nas. S tim da ode vikendom na po ure - uru kat niže kod bake-to nije zabranjeno dok ja obavim nešto nezgodno-procijedim vruću juhu, spržim lignje od kojih ulje frcaaa i slično
    S tim da je D. još mali, mi smo na putovanja pičili u kompletu.
    Ipak, planiramo za mjesec-dva otić 3 dana na put skupa-bez njega...
    I dogodine 10-ak dana bez njega.
    Zasad tako...al da znam obitelji koje se "riješe"djece jednom-dvaput mjesečno-ima ih, i taj njihov potez mi- kad sve zbrojim -nije nešto na što bih se ugledala

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Kikić voli imati "raspored" u svemu, pa tako i u ovom slučaju. Dnevne aktivnosti - vrtić, ručak, spavanje, igra... Tjedne aktivnosti - glazbeni kutić, sportski kutić, videoteka (neš aktivnosti)... svaki dan ima nešto svoje - posebno. Tako ima dan kad je od ručka do sljedećeg jutra kod bake. Uživaju u tome oboje, a mi smo tu večer uglavnom kod kuće, sami. Nikad nije bilo problema s ostajanjem, a sreća prilikom susreta je neopisiva.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

opcija 2. Ipak, MM i ja osjećamo potrebu malo se posvetiti isključivo sebi, pa ćemo otići u Dubrovnik proslaviti drugu godišnjicu braka.
    Neće nas biti malo manje od 2 dana, a N. će prvi puta biti bez nas po noći (1 noć). I koma mi je zbog toga, a iako znam da ćemo uživati sami, opet ćemo svako malo sa sjetom u očima razmišljati o N. Mislim, tako to izgleda i kad odemo na dva sata sami na kavu
    Inače, ja sam protivnik toga da djeca ostaju mjesecima s bakama i dedama na moru i sl. i borit ću se protiv toga do daljnjega. Po mom mišljenju, nikakav morski zrak ne može odnijeti pobjedu nad vremenom koje jedna uža obitelj provede zajedno.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •