-
proces otkaza
dajem otkaz.
zanima me koji je proces? koliko traje birokratski dio i sto od papirologije mogu ja sama pripremiti / obaviti?
radim u malom birou gdje prakticki sve sami obavljamo, sef samo stavlja potpise pa zelim biti spremna kad mu kazem da odlazim...
-
nikakav specijalni proces. moras napisati zahtjev o prekidu ugovora o radu.
ako dajes redoviti otkaz ugovora o radu, otkazni rok ti je po zakonu mjesec dana (dakle, nema veze sto ti pise o ugovoru o radu, moze pisati da je vise). ne moras napisati razloge otkaza. odradis mjesec dana i to je to. papire ce oni srediti, moraju u roku od 15 dana.
ako dajes sporazumni otkaz ugovora o radu, prekid moze biti bilo kad kad se dogovorite i sutradan i za tjedan, ali je sve stvar dogovora. dakle, ti samo napises zahtjev o sporazumnom prekidu ugovora o radu i onda ti firma (valjda vam neko nosi knjizice i papire za prijavu, pa sigurno ima sprancu u kompicu, nije vazno sto nemate kadrovsku) napise sporazumni prekid ugovora o radu...točka 1, 1 i bla bla.
ako dajes izvanredan otkaz ugovora o radu, on je trenutni, ne moze ti ga nitko osporiti osim suda, ali moras navesti razloge, obicno neke teške povrede iz radnog prava i to u roku od 15 dana od te povrede.
najbezbolnije je svakako redoviti, ako imas vremena odraditi mjesec dana. ako ne, kao ja, onda sporazumni. ali tada treba imati simpa poslodavca. (ja ga nisam imala, ali sam ga stjerala u kut!)
sretno. ako te nesto jos zanima, pitaj, sve sam proucila.
-
tnx za ovo
treba mi spranjca za sporazumni otkaz....relativno nova firma, ja sam prva koja odlazim, ali cini mi se da ce trebati i drugima, nazalost
kao sto vec rekoh, u firmi smo sam svoj majstor. kupis sve tiskanice, sve sam popunis kako si vec dogovorio i sef samo potpisuje i stavlja zig. zato sam i pitala za detalje.
-
Nakon sporazumnog gubis neka prava na burzi koja imas ako dobijes otkaz pa nije lose, ako i je sporazumni otkaz da ga formalno provedete kao otkaz od strane poslodavca (ako se mozete dogovoriti).
Nisam 100% pa provjeri na burzi.
-
hvala na savjetu.. sumnjam da mi poslodavac kuzi toliko razliku pa mislim da cemo se moci dogovoriti. inace, odlazim na drugi posao pa me burza ne uzrujava previse.
-
HITNO, POMOĆ!!
isprepadala me neka zena da mi se ne moze zakljuciti staz kod nekog poslodavca dok on nije platio sve doprinose za mene...
naime, meni je panika oko toga jer sam dala otkaz u firmi koja je u blokadi vec 2mj bas zbog neplacenih doprinosa i ne znam kad ce biti ponovno solventna. imam vec pripremljen ugovor sa drugom firmom i ako je ovo istinito pitanje je kad cu moci biti prijavljen u drugoj firmi...
kak se to rijesava?
zar je moguce da zakon MENE kaznjava zbog toga sto radim za neodgovornog poslodavca? zar mi nije dosta sto nemam kn za zivot?!?!??"?"??
-
Bez brige, tebi zaključuju staž bez obzira na uplaćene doprinose. To je obveza poslodavca. Tiskanice i radna knjižica se odnesu na zdravstvo pa na mirovinsko, tamo to zaprime i odmah ti upišu staž.
Tako je barem bilo uvijek kad sam ja nosila tiskanice radnika.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma