Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Naknada za porodiljni nakon 6 mjeseci

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Naknada za porodiljni nakon 6 mjeseci

Drage forumašice,
    imam jedan gorući problem pa vas trebam da mi date savjet a i da vidimo da li se unutar Udruge može pokrenuti kakva inicijativa za promjenom.
    Dakle stvari stoje ovako: slijedeći mjesec ističe našem malom prvih 6 mjeseci, a time se i moja naknada prepolovljuje za 2000kn.
    Slijedećih 6 mjeseci moja naknada će biti svega 2500kn.
    Nedovoljno za život i otplatu kredita. I htjela-nehtjela mali mora u jaslice, ali gle čuda u gradu Zagrebu osim na dvije lokacije ( Šalata i Ferenčica), ne primaju mlađe od 1god
    Mi živimo u Podsusedu i nemamo auto
    Ako uzmemo tetu čuvalicu moj povratak na posao opet nema nikakvog smisla jer ću nju više plaćati nego što ću odlaskom na posao dobiti.
    Pa sada ja vas pitam kako je moguće da se takve situacije uopće događaju Zašto nas država na neki način sili da se nakon 6. mjeseca vratimo na posao a da pri tome ne osiguraju vrtiće za tako malu dob ili nam ne daju i dalje našu plaču
    U ZG. je još dobro, u drugim gradovima koliko čujem ni nema ništa ispod godine dana.
    Lako je onima koji imaju dobro stojeće supruge ili pomoć sa strane ali kada živiš od suprugove plaće od 3000kn i svoje naknade od 2500 i pokušavaš otplatiti kredit ili stanarinu + sve troškove života, osjećaš se jadno, kao socijalni slučaj. A što je najtragičnije mnogima je još gore. Pa di je tu ta demografska politika, gdje su sad svi oni koji se brinu za demografski prosperitet, gdje su svi oni protivnici abortusa i poticatelji rađanja, kad i ovo, jedno, jedva čovjek izgura.
    Eto nije sve bajno u rađanju, treba i živjeti poslije, koliko toliko dostojanstveno bez da si zadužen i u minusu na sve strane kako bi dijete imalo sve potrebno.
    Nadam se da će Roda po tom pitanju isto nešto poduzeti jer je već do sada u vezi puno stvari uspjela napraviti promijene na bolje a mi, žene kojih se to tiće čemo je poduprijeti
    Hvala na razumijevanju i podršci

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ne znam šta bih ti rekla osim da te jako dobro razumijem.

Mi smo digli dva kratkoročna kredita s kojima smo pokrivali troškove stambenog kredita i života da bi mogla ostati i drugih 6 mjeseci doma s malim. Još sam produžila mjesec i pol dopust do 3 godina (1 600 kn.) i vratila sam se na posao s početkom šk. godine (prosvjetar sam).

Mali mi sad ima 2,5 godine, jedan kredit smo otplatili, a drugi će biti gotov do kraja godine.

Znači, da ponovim ako netko nije razumio:
    DA BIH MOGLA OSTATI DOMA S DJETETOM DRUGIH 6 MJESECI MORALI SMO DIĆI DVA KREDITA OD KOJIH JEDAN JOŠ UVIJEK VRAĆAM.

Za utjehu: apsolutno mi nije žao i vrijedi svake one minute što sam je provela doma sa svojim djetetom. Neke stvari, ako ih propustiš, nikada se više ne mogu nadoknaditi.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

to je doista prestrasno sanjica....znam da je vrijeme sa bebicom nenadoknadivo ali to da moras dizati 2 kredita :shock: ....koma! jos jednom pitam gdje su svi oni sto guraju demografsku sliku hrvatske nama majkama pod nos .
    iskreno, svima su puna usta a nama prazna rit!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •