450 g karfiola,ociscenog i podjeljenog na ruzice
2 velika krumpira
100 g cherry tomato
masnoca za vatrostalnu zdjelu
Za sos:
1 prasa
25 g maslaca
1 isjeckani cesanj bijelog luka
3 kasike brasna
300 ml mlijeka
aol i biber
450 g karfiola,ociscenog i podjeljenog na ruzice
2 velika krumpira
100 g cherry tomato
masnoca za vatrostalnu zdjelu
Za sos:
1 prasa
25 g maslaca
1 isjeckani cesanj bijelog luka
3 kasike brasna
300 ml mlijeka
aol i biber
zvuci mljac, ali sto je to prasa :?
molim za još malo prevoda i objašnjenja:
- cherry tomato
- aol
inače recept se čini ukusan i jednostavan, baš ću ga probati!
prasa-praziluk
cherry-oni mali paradajzcici-mogu i obicni,ali su ovi intenzivnijeg okusa
rerna-pecnica
bijeli luk - cesnjak
sir-preporucujem ementaler ili mladu gaudu
ne vidim gdje sam to napisalaAsimon prvotno napisa
![]()
ja vidim.. bio je tipfeler treba pisat sol
sad mi jos samo kazi kad da dodjem na rucak![]()
Ovo dobro zvuči ( lagana papica ), probat će mo .
White musk, jel se krumpir i karfiol peku otkriveni ili pokriveni folijom?
Meni se karfiol (i prethodno kuhan) uvijek osusi nepokriven :?
otkriveni,ali sa malo tecnosti u kojoj su kuhani
Ja probala i suuupeeer je. Nisam stavljala tekucinu dok se peklo. Ispalo mi je mrak. Bit ce cesto na jelovniku. MM kaze da mu se jako svidja. Stavila sam dvije vrste sira u umak.