-
Nemaš jednostavnijeg od tijesta za knedle, a ista stvar ti je i za njoke.
Ovako:
skuhaš krumpir (na kockice) u slanoj vodi, zgnječiš kao za pire, dodaš jedno jaje, žlicu putra ili margarina i brašna postepeno, koliko ti treba da se dobiješ kompaktno tijesto. Ja volim kad je malo tvrđe, a možeš napraviti i s manje brašna, pa će biti mekše. Ovisi o ukusu.
Uzmeš komadić tijesta i omotaš oko šljive ili marelice, pa opet cijelu kuglicu u brašno.
Stavi u kipuću vodu. Kad isplivaju na površinu, kuhaj još koju minutu. Na ulju preprži malo prezla i prelij preko kuhanih knedli. Posipaj s puno šećera.
Od istog tijesta možeš napraviti njoke. Ja puno puta iskoristim pire krumpir ako se ne pojede za ručak, pa drugi dan imamo njoke. Ako mi ostane i malo špinata, i to umiješam u krumpirovo tijesto, pa imamo zelene njoke. U tom slučaju ide malo više brašna.
Dobar tek!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma