Bokić,ovo mi je prvi post pa da vas sve pozdravim ovim putem.

Pitanje o epilepsiji...epilepsija ima različitih načina na koji se manifestira,ima više podvrsta tj. različitih vrsta napadaja po kojima se na kraju i donese zakljućak o kojoj se vrsti epilepsije radi,dakle-psihogeni napadaji,ishemički koji su vrlo česti,a sami napadi se još dijele u parcijalne(jednostavni i složeni),primarno generalizirani,složeni parcijalni ili psihomotorni,parcijalni,primarno generalizirani,primarni grand mal,apsans,mioklonizmi,atonički neklasificirani i najteži oblik je epileptički status iako grand mal izgleda najgire.

što se tiće iskustva,ima ih različitih,ovisi da li je epi pod kontrolom tj. da li napada ima unatoć lijekovima.

Ja imam curicu 5 godina koja ima sindrom koji uz ostalo ukljućuje i epilepsiju u većini slućajeva,bez obzira na lijekove još se zna desiti da dobije napadaj ali ne toliko često koliko prije,raspored u stanu prilagođen je njoj,kao što je i moj život prilagođen pravilima njezine bolesti,pošto je osjetljiva na bljeskanje svjetla(jer to može potaknuti napadaj)ne koristim blic-recimo na fotoaparatu,ne izlazimo kada je jako sunce,ne vozimo se pored prozora u autu ili u autobusu(jer drvoredi ili nešto uzastopno što iziskuje brzo pomicanje oćiju može potaknuti napadaj također)....
Ubrzano disanje također može potaknuti tako da se češće odmaramo tokom šetnje.

Sve ovisi dakle o kakvoj se vrsti epija radi.

Ako imaš još pitanja slobodno se javi!!!