Jučer je moja Megi (3,5 g) zakurila 40°. Skidali smo na sve načine- Lupocet (sirup i čepići- tako su nam rekli na hitnoj- i jedno i drugo s obzirom na kilažu, dob i visinu temp.), oblozi, sirovi krumpir na tabane i dlanove, kupanje... jedva bi se spustila na 39,5, pa onda opet. Bila sam već luda od muke... ipak smo odlučili da je ne odvedemo u bolnicu i da pričekamo današnje jutro. Noć je prošla ok, bila je manje vruća.
A danas- kao da ništa nije bilo! Najnormalnija temperaturica, nekih 37°u ustima, ona vesela, brblja ko navijena (da nadoknadi jučerašnju tišinu)... Bože, hvala Ti!
Pedijatrica kaže da joj nije baš ništa- grlo super, uši, sve 5! Malo mi je samo čudno da nas ipak nije poslala vaditi krv. Kaže da nema potrebe i da je to kod male djece normalna pojava, te da smo skidali temp. s krivim lijekom- Lupocet je preblag za tako visoku temperaturu i preporučuje Iburprofen. Mi smo taj lijek izbacili nakon što nam je jedna pedijatrica još prije rekla da ga treba izbjegavati u širokom luku.
Pa, sad ti budi pametarn! Jedan kaže jedno, drugi drugo.
Ja sam samo sretna što je sve prošlo super i što je moja brbljalica opet u elementu.
Imate li vi sličnih iskustava- da dobiju visoku temp. pa drugi dan kao da ništa nije bilo?!