Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Visoka temperatura

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Visoka temperatura

Jučer je moja Megi (3,5 g) zakurila 40°. Skidali smo na sve načine- Lupocet (sirup i čepići- tako su nam rekli na hitnoj- i jedno i drugo s obzirom na kilažu, dob i visinu temp.), oblozi, sirovi krumpir na tabane i dlanove, kupanje... jedva bi se spustila na 39,5, pa onda opet. Bila sam već luda od muke... ipak smo odlučili da je ne odvedemo u bolnicu i da pričekamo današnje jutro. Noć je prošla ok, bila je manje vruća.
    A danas- kao da ništa nije bilo! Najnormalnija temperaturica, nekih 37°u ustima, ona vesela, brblja ko navijena (da nadoknadi jučerašnju tišinu)... Bože, hvala Ti!
    Pedijatrica kaže da joj nije baš ništa- grlo super, uši, sve 5! Malo mi je samo čudno da nas ipak nije poslala vaditi krv. Kaže da nema potrebe i da je to kod male djece normalna pojava, te da smo skidali temp. s krivim lijekom- Lupocet je preblag za tako visoku temperaturu i preporučuje Iburprofen. Mi smo taj lijek izbacili nakon što nam je jedna pedijatrica još prije rekla da ga treba izbjegavati u širokom luku.
    Pa, sad ti budi pametarn! Jedan kaže jedno, drugi drugo.
    Ja sam samo sretna što je sve prošlo super i što je moja brbljalica opet u elementu.
    Imate li vi sličnih iskustava- da dobiju visoku temp. pa drugi dan kao da ništa nije bilo?!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Takvu temperaturu još nismo imali, ali ja bih ipak sa pojačanim oprezom pratila djete, jer baš 40 i nije za zezati.
    Držite se i javi nam kako je.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

možda ipak Volteren čepići za temperaturu iznad 39.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Znam da su učinkoviti, i njih sam jedno vrijeme koristila za jaču temperaturu, ali su mi i za njih rekli da nisu baš preporučljivi za klince. Ispada da su jedini "dobri" Lupocet, a oni ne djeluju.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Mi smo ne tako davno isto imali temp preko 40 ali par dana.
    Skidali smo na isti nacin kao i vi, najvise tusiranjem ali sveje bilo kratkotrajno.
    Na kraju je dr rekla da sam skidala temp pogresnim lijekovima, da je za nmjega Lupocet preblag i da dam voltaren.
    Dala sam pola cepica voltarena i temp je spala i nije se vratila....

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

u bolnicama daju voltaren čepiće , bolje voltaren nego febrilne konvulzije

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Roko je baš danas ujutro zakurio 38,9 i ja mu dala čepić Lupocet, pala temperatura na 38 i za sat i pol narasla na 39,2. Odmah sam zvala pedijatricu i rekla je da je Lupocet čepić preslab za njega i da sam mu trebala dat 1,5 čepić ili voltaren čepić, a da je ipak najbolji Ibuprofen dalsy i to mu je odmah pedijatrica i dala kad smo došli kod nje i odmah mu je pala na 37 temperatura i nakon 4 sata se digla na 38,4 no opet je sama od sebe pala na 37,4. S tim da on ima jaku upalu grla i dobio je antibiotik.

Bmama

Početno

Moja mala ribica ima temperaturu od jučer (38,6-38,9). skidamo sa Lupocet čepićima ali nije baš svaki puta uspješno, ali bojim joj se dati nešto jače jer beba još nema punih 6 mjeseci. pokušala sam sa oblozima ali ih ona skida i plače ako ih ponovo stavim.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Bmama prvotno napisa
    Moja mala ribica ima temperaturu od jučer (38,6-38,9). skidamo sa Lupocet čepićima ali nije baš svaki puta uspješno, ali bojim joj se dati nešto jače jer beba još nema punih 6 mjeseci. pokušala sam sa oblozima ali ih ona skida i plače ako ih ponovo stavim.
    za bebe do godinu koristi se samo lupocet (nista jace)
    a probaj sa tusiranjem u mlakoj vodi

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Jučer je dan prošao super, skoro bez temp. (oko 37), ali je navečer opet zakurila 39.2. Dala sam joj Iburprofen i temp. pala u roku odmah! Noć je prošla super, a i ujutro je bez temperature. Slažem se da je bolje dati jači lijek nego riskirati da dođe do konvulzija. Ne znam zašto si neki liječnici daju za pravo dijeliti takve svajete- konkretno, pedijatrica na Srebrnjaku nam je rekla da u širokom luku izbjegavamo Iburprofen i Voltaren, čak i kod jako visoke temp. Od tada sam se riješila tih lijekova i ostavila u kućnoj apoteci samo Lupocet, ali on je u ovom slučaju bio kao "sveta voda"- nit' pomaže, nit' odmaže.
    Važno je da smo uspjeli! svima, a pogotovo malim bubicama, kojima želim da što prije ozdrave!

DaDo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja sam pitala svoje kolegice farmaceute i one su mi rekle da je ibuprofen bolji..nešto je bilo riječi o djelovanju na jetru i slično.. mi sada kad nam treba (vrlo rijetko hvala bogu) koristimo dalsy i za sada je vrlo učinkovit.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj DaDo prvotno napisa
    koristimo dalsy i za sada je vrlo učinkovit.
    a sta je to? koji je to lijek?

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Njojza prvotno napisa
    Citiraj DaDo prvotno napisa
    koristimo dalsy i za sada je vrlo učinkovit.
    a sta je to? koji je to lijek?
    Ibuprofen generički .

problem je ako dijete povraća , kako ćete mu onda dati sirup ? Preostaju jedino čepići

Bmama

Početno

Citiraj Bmama prvotno napisa
    evo nas opet, kako skinemo temp. s max 38,9 opet se nakon nekog vremena vrati, ali uslijed upale grla i dehidracije, pedijatrica nas jučer poslala u bolnicu gdje smo završili na infuziji i provjerom kompletne mikrobiologije. dijete nam je jako pospano, plače kad mu se ponudi podoj ili sok....i dalje je u bolnici a mi smo vrlo zabrinuti! može li netko komentirati ili je imao slična iskustva??

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jeste s njom u bolnici , jel mozete biti 24h?
    kako je, sta kazu lijecnici?

Bmama

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa
    jeste s njom u bolnici , jel mozete biti 24h?
    kako je, sta kazu lijecnici?
    liječnici ne kažu ništa posebno osim toga da će nešto preciznije moći reći nakon što vide mkb nalaz...a što se tiče boravka zajedno s njom u bolnici,peripetija sto dok nismo po stoti put rekli da ćemo platit i onda su dopustili..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •