Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Godine posvajatelja i djeteta

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Godine posvajatelja i djeteta

Molim nekoga sa iskustvom da mi napise koja je otprilike dobna granica(da li je sa 40 god uopce za ocekivati i nadati se sreci usvajanja).vidim da se uglavnom pise o usvajanju beba(godina do 1,5),moze li netko napisati nesto o malo starijoj djeci,od 2-3 do 5-6 godina?
    Hvala,
    L.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam ti ta koja već oko godinu i pol pokušava posvojiti malo starije dijete, da bude bliže po dobi mom M. Iako bi čovjek na prvi pogled mislio drugačije, takve djece ima malo. Najviše djece za posvojenje su bebe od par mjeseci ili oko godinu, godinu i pol. To su djeca čije biološke mame potpišu da se odriču roditeljstva nakon 3 mjeseca od poroda ili nakon godinu dana starosti djeteta, ako je majka maloljetna. Starija djeca idu na posvojenje po drugom postupku - to su najčešće djeca koju centri uzimaju iz obitelji zbog nebrige ili zlostavljanja ili djeca koju sami roditelji ostavljaju u domu. Kod takve starije djece biološki roditelji rijetko potpisuju da se odriču roditeljstva, pa je za to potrebno voditi sudski postupak kojim se njihovim roditeljima oduzima roditeljstvo i tada djeca mogu biti posvojena.

Što se tiče tvojih šansi, moram ti reći istinu: ti imaš tri otegotne okolnosti - život u inozemstvu, dob i to što si sama. Centri preferiraju parove u mlađoj dobi iz Hrvatske. Međutim, to ne znači da se ti ne možeš nadati i boriti.

Napisala si da si vrlo dobrog materijalnog stanja - promisli o tome da uzmeš više djece. Naime, ova starija djeca koja su uzeta iz obitelji rijetko su jedinci, uvijek se radi o više djece, dvoje, troje, četvoro. U takvim slučajevima prioritet imaju oni posvojitelji koji žele uzeti svu djecu. Ako želiš saznati više o tome, javi mi se na pp.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

sretno

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Obzirom da smo supruga i ja "starije" životne dobi (42 godine) i mi pokušavamo posvojiti starije dijete. Mi tražimo 2-4 godišnjakinju, to traženje traje već otprilike 3 godine, za sada bez uspjeha , ali se nismo predali i tražimo dalje. Znam da nam godine starosti ne idu u prilog, ali drugog rješenja nemamo pa zato gore glavu i samo naprijed 8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mm ima 39, a ja 31.g. i mene zanima za koju dob djeteta mi odgovaramo? naime, čula sam da dob djeteta koje ćeš posvojiti ovisi o dobi posvajatelja.

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja sam imala 31, a MM 35 kad smo dobili bebu od 3mj. Pravila nema.. barem ne striktnih. Mislim da smo još uvijek ulazili u "mlađe" do "srednje stare" posvojitelje..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •