Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Bjelančevine u mokraći

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Bjelančevine u mokraći

Na ginekološkom pregledu mi je rečeno da mi je mokraća opolistična, navodno ima bjelančevina. Šta to znači i kako da to rješim?
    Hvala

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Obavezno moraš iskontrolirati krvni tlak, jer postoji mogućnost da imaš EPH gestozu, a isto tako i ne mora značiti.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Tlak mi je 130/80.

Medicinska sestra mi je rekla da ne smijem jesti slano i začinjeno i riješila me.
    :?

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja ti uvijek imam problema sa urinom.... :/ , tih bjelančevina se možeš riješiti uvinim čajem (neki kažu da nije preporučljiv u trudnoći, pa je možda bolje da koristiš nešto drugo) i sokom od brusnice ili dr. proizvodima od brusnice.
    Prije trudnoće bi dobivala i terapiju, ali sada takve stvari rješavam tako da pijem puno tekućine i sok od brusnice.

Ne znam kako se stvori taj vrag u mokraći, ali vjeruj mi da ga se može uništiti

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

čaj od brusnice možeš piti
    ali uvin čaj ni u ludilu može dovesti do oštećenja ploda barem tako piše

a sestra ti je dobro rekla ne slano i ne začinjeno

Početno

Bjelancevine nisu nikakav vrag , vec normalan i vrlo vazan sastojak nase krvi koje se, zbog upale bubrega ili neke bubrezne bolesti pojave u urinu. Bjelancevine su velike molekule i normalno ne mogu proci iz krvi u urin u procesu stvaranja urina jer su pore na membrani kroz koju se vrsi filtracija krvi u urin-male. Medjutim, usljed upale, pore se mogu povecati i onda bjelancevine predju u urin.
    Nadam se da ste me skontale.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Meni je urin bio pozitivan na bjelančevine i doc mi je rekao da pijen uvin čaj u granulama i da kontroliran krvni tlak i eventualno oticanje nogu. Krvni tlak mi je u startu bio vrlo nizak da bi se oko 24 tjedna trudnoće polako počeo "dizati" i prelaziti tzv. normalnu granicu od 140/90 i zbog toga sam bila hospitsalizirana i na promatranju. U bolnici sam skupljala 24 sata urin da bi se vidjela stvarna koncentracija bjelančevina u mokraći i da bi se ustanovila ili isključila mogućnost EPH gestoze.

E-edem oticanje nogu i ruku
    P-proteinurija ili mogućnost koncentracije bjelančevina u mokraći
    H-hipertenzija ili visoki krvni tlak

Savjetujem ti da svakako obratiš paznju i da eventualno zatrazis i drugo misljenje. Meni je jedan doc rekao da mi nije ništa, dok se je drugi jako zabrinuo i uputio me je u bolnicu i tako je mozda spasio i mene i bebu.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Vjerojatno je rekla da je mokraća OPALESCENTNA tj. kao opal, nije bistra ali nije ni mutna nego negdje između. Ako ti je samo na osnovu toga rekla da imaš bjelančevine u mokraći, preporučam ti da napraviš pregled urina u laboratoriju (u domu zdravlja, ne trebaš bolnicu) pa ako on pokaže bjelančevine onda je to pouzdano, samo gledajući mokraću u čaši ne može se postavljati dijagnoza. Kad sakupljaš urin pazi da uhvatiš srednji mlaz, na početku i na kraju može biti zagađenja. Osim toga vidjet će se da li su samo u tragu ili u većim količinama, pa možeš napraviti bjelančevine u 24-satnom urinu što kaže sandra rb.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Da, rekla mi je da mi je mokraća opalescentna i na temelju toga zaključila da imam bjelančevine
    uopće znači opalescentna mokraća?

Inače, do sada (24.tj) sam bila već 3 puta hospitalizirana jer sam imala veliki tumor jajnika, operirana sam 25.07., vadila sam i urin i urinokulturu više puta i sve je bilo ok pa me sad ovo zbunilo.
    Zbilja ne bi mogla podnjeti još jednu lošu dijagnozu!

Početno

opalescentna=zamucena
    kao sto neko rece prije mene, ili mutna

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Opalescentno nije mutno, ali dobro... Mokraća može biti gadno mutna a da nema nikakve patologije, moji klinci ujutro imaju mokraću da se smrzneš, a sve ok - radi se o taloženju nekih kristala što nije nikakva patologija.
    Medicinska sestra nije ta koja daje laboratorijski nalaz ni preporuke (iako ove koje ti je dala, s obzirom na to da je 130 granični tlak, stoje).
    No bjelančevine u urinu treba dokazati labos, a ako ih i imaš ne znači da su od tlaka, kao što i tlak može biti bez bjelančevina u urinu.
    Inzistiraj na razgovoru s liječnikom, ne možeš si dozvoliti da te sestra tako otkanta. Ako je primijetila išta neregularno, trebala te poslati natrag liječniku.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Meni je isto tako ujutru pogotovo mokraća mutna. Radila sam prije 7 dana urinokuluru, i sve je ok nema nikakvih bakterija ili sličnih shema.Na klasičnom pregledu urina je isto bilo ok jedino je u sedimentu pisalo nešto bakterija zbog čega sam upravo radila tu urinokulturu.
    I plus to što je mutan, urin mi je jedno 15 dana imao očajne neugodan miris, ka po smeću :? s tim da nisam jela začinjenu i tešku hranu, međutim i to je prestalo. Mislila sam da nije od gljivica, ali i prije sam imala gljivice pa nikad nije tako...I sad je eto prestalo...Vjerovatno su kakve promjene u organizmu koje se moraju događati

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj neki prvotno napisa
    Bjelancevine nisu nikakav vrag , vec normalan i vrlo vazan sastojak nase krvi koje se, zbog upale bubrega ili neke bubrezne bolesti pojave u urinu. Bjelancevine su velike molekule i normalno ne mogu proci iz krvi u urin u procesu stvaranja urina jer su pore na membrani kroz koju se vrsi filtracija krvi u urin-male. Medjutim, usljed upale, pore se mogu povecati i onda bjelancevine predju u urin.
    Nadam se da ste me skontale.
    Baš htjedoh to reći.

Prekontroliraj bjelančevine i pazi na tlak i edeme,
    ako tvoj dr. ne reagira potraži drugog.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Za sad cu pokusati sa laksom prehranom i brusnicom jer još osjećam miris bolnice svuda oko sebe

Kupila sam od Biotte sok od brusnice i tek poslije vidjela da je u njoj 30% brusnice i 20% AGAVE. Jel to ok?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ako su ti bjelančevine od tlaka, brusnica nema nikakvog efekta na to. Također i ako su zbog nekog procesa u bubregu. Jedino za što koriste, i to kao pomoć i preventiva, su infekcije mjehura s E. coli jer sprečavaju lijepljenje bakterija za zid mjehura pa ubrzaju izlječenje (propisanim antibiotikom) i sprečavaju vraćanje bolesti.
    Brusnica je koliko znam u istom botaničkom rodu kao i medvjetka (uva ursi, tj. glavni sastojak uvinog čaja) za koju neki kažu da se ne upotrebljava u trudnoći. Pretpostavljam da onda ne treba pretjerivati ni s brusnicom.
    Za agavu nisam nikad čula da bi se koristila, nego za aloju, a nju ne treba koristiti u trudnoći, kao ni ikoje drugo sredstvo koje izaziva proljev -kako stimulira crijeva, tako i maternicu na kontrakcije.
    Otiđi doktoru (ako ne ginekologu, odi općoj praksi) po konkretnu dijagnozu. Terapija napamet ne valja nikad, a pogotovo ne u trudnoći.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •