Na ginekološkom pregledu mi je rečeno da mi je mokraća opolistična, navodno ima bjelančevina. Šta to znači i kako da to rješim?
Hvala
Na ginekološkom pregledu mi je rečeno da mi je mokraća opolistična, navodno ima bjelančevina. Šta to znači i kako da to rješim?
Hvala
Obavezno moraš iskontrolirati krvni tlak, jer postoji mogućnost da imaš EPH gestozu, a isto tako i ne mora značiti.
Tlak mi je 130/80.
Medicinska sestra mi je rekla da ne smijem jesti slano i začinjeno i riješila me.
:?
Ja ti uvijek imam problema sa urinom.... :/ , tih bjelančevina se možeš riješiti uvinim čajem (neki kažu da nije preporučljiv u trudnoći, pa je možda bolje da koristiš nešto drugo) i sokom od brusnice ili dr. proizvodima od brusnice.
Prije trudnoće bi dobivala i terapiju, ali sada takve stvari rješavam tako da pijem puno tekućine i sok od brusnice.
Ne znam kako se stvori taj vrag u mokraći, ali vjeruj mi da ga se može uništiti![]()
čaj od brusnice možeš piti
ali uvin čaj ni u ludilu može dovesti do oštećenja ploda barem tako piše
a sestra ti je dobro rekla ne slano i ne začinjeno![]()
Bjelancevine nisu nikakav vrag, vec normalan i vrlo vazan sastojak nase krvi koje se, zbog upale bubrega ili neke bubrezne bolesti pojave u urinu. Bjelancevine su velike molekule i normalno ne mogu proci iz krvi u urin u procesu stvaranja urina jer su pore na membrani kroz koju se vrsi filtracija krvi u urin-male. Medjutim, usljed upale, pore se mogu povecati i onda bjelancevine predju u urin.
Nadam se da ste me skontale.![]()
Meni je urin bio pozitivan na bjelančevine i doc mi je rekao da pijen uvin čaj u granulama i da kontroliran krvni tlak i eventualno oticanje nogu. Krvni tlak mi je u startu bio vrlo nizak da bi se oko 24 tjedna trudnoće polako počeo "dizati" i prelaziti tzv. normalnu granicu od 140/90 i zbog toga sam bila hospitsalizirana i na promatranju. U bolnici sam skupljala 24 sata urin da bi se vidjela stvarna koncentracija bjelančevina u mokraći i da bi se ustanovila ili isključila mogućnost EPH gestoze.
E-edem oticanje nogu i ruku
P-proteinurija ili mogućnost koncentracije bjelančevina u mokraći
H-hipertenzija ili visoki krvni tlak
Savjetujem ti da svakako obratiš paznju i da eventualno zatrazis i drugo misljenje. Meni je jedan doc rekao da mi nije ništa, dok se je drugi jako zabrinuo i uputio me je u bolnicu i tako je mozda spasio i mene i bebu.
Vjerojatno je rekla da je mokraća OPALESCENTNA tj. kao opal, nije bistra ali nije ni mutna nego negdje između. Ako ti je samo na osnovu toga rekla da imaš bjelančevine u mokraći, preporučam ti da napraviš pregled urina u laboratoriju (u domu zdravlja, ne trebaš bolnicu) pa ako on pokaže bjelančevine onda je to pouzdano, samo gledajući mokraću u čaši ne može se postavljati dijagnoza. Kad sakupljaš urin pazi da uhvatiš srednji mlaz, na početku i na kraju može biti zagađenja. Osim toga vidjet će se da li su samo u tragu ili u većim količinama, pa možeš napraviti bjelančevine u 24-satnom urinu što kaže sandra rb.
Da, rekla mi je da mi je mokraća opalescentna i na temelju toga zaključila da imam bjelančevine
uopće znači opalescentna mokraća?
Inače, do sada (24.tj) sam bila već 3 puta hospitalizirana jer sam imala veliki tumor jajnika, operirana sam 25.07., vadila sam i urin i urinokulturu više puta i sve je bilo ok pa me sad ovo zbunilo.
Zbilja ne bi mogla podnjeti još jednu lošu dijagnozu!
opalescentna=zamucena![]()
kao sto neko rece prije mene, ili mutna
Opalescentno nije mutno, ali dobro... Mokraća može biti gadno mutna a da nema nikakve patologije, moji klinci ujutro imaju mokraću da se smrzneš, a sve ok - radi se o taloženju nekih kristala što nije nikakva patologija.
Medicinska sestra nije ta koja daje laboratorijski nalaz ni preporuke (iako ove koje ti je dala, s obzirom na to da je 130 granični tlak, stoje).
No bjelančevine u urinu treba dokazati labos, a ako ih i imaš ne znači da su od tlaka, kao što i tlak može biti bez bjelančevina u urinu.
Inzistiraj na razgovoru s liječnikom, ne možeš si dozvoliti da te sestra tako otkanta. Ako je primijetila išta neregularno, trebala te poslati natrag liječniku.
Meni je isto tako ujutru pogotovo mokraća mutna. Radila sam prije 7 dana urinokuluru, i sve je ok nema nikakvih bakterija ili sličnih shema.Na klasičnom pregledu urina je isto bilo ok jedino je u sedimentu pisalo nešto bakterija zbog čega sam upravo radila tu urinokulturu.
I plus to što je mutan, urin mi je jedno 15 dana imao očajne neugodan miris, ka po smeću :?s tim da nisam jela začinjenu i tešku hranu, međutim i to je prestalo. Mislila sam da nije od gljivica, ali i prije sam imala gljivice pa nikad nije tako...I sad je eto prestalo...Vjerovatno su kakve promjene u organizmu koje se moraju događati
Baš htjedoh to reći.neki prvotno napisa
Prekontroliraj bjelančevine i pazi na tlak i edeme,
ako tvoj dr. ne reagira potraži drugog.
Za sad cu pokusati sa laksom prehranom i brusnicom jer još osjećam miris bolnice svuda oko sebe
Kupila sam od Biotte sok od brusnice i tek poslije vidjela da je u njoj 30% brusnice i 20% AGAVE. Jel to ok?
Ako su ti bjelančevine od tlaka, brusnica nema nikakvog efekta na to. Također i ako su zbog nekog procesa u bubregu. Jedino za što koriste, i to kao pomoć i preventiva, su infekcije mjehura s E. coli jer sprečavaju lijepljenje bakterija za zid mjehura pa ubrzaju izlječenje (propisanim antibiotikom) i sprečavaju vraćanje bolesti.
Brusnica je koliko znam u istom botaničkom rodu kao i medvjetka (uva ursi, tj. glavni sastojak uvinog čaja) za koju neki kažu da se ne upotrebljava u trudnoći. Pretpostavljam da onda ne treba pretjerivati ni s brusnicom.
Za agavu nisam nikad čula da bi se koristila, nego za aloju, a nju ne treba koristiti u trudnoći, kao ni ikoje drugo sredstvo koje izaziva proljev -kako stimulira crijeva, tako i maternicu na kontrakcije.
Otiđi doktoru (ako ne ginekologu, odi općoj praksi) po konkretnu dijagnozu. Terapija napamet ne valja nikad, a pogotovo ne u trudnoći.