-
Koliko ste lako/teško zatrudnile za vrijeme dojenja
Cure, molim vas vaša iskustva:
- jeste li planirale trudnoću dok ste dojile?
- koliko ste lako/teško ostale trudne?
- je li dojenje utjecalo na trudnoću - ima li komplikacija?
- dojite li istim intenzitetom kao prije trudnoće?
- pijete li neke lijekove u trudnoći dok dojite tipa prenatal i sl.
Evo planiram ići po svoje smrzliće i strah me da će doc biti protiv transfera dok dojim pa mi trebaju neki argumenti, da li bi vi zatajili da dojite s obzirom da je transfer smrzlića bez lijekova (eventualno utrići nakon transfera i možda HCG) što ne utječe na dojenje i nije štetno za bebu koja doji (prekopala sve moguće strane stranice), nego se samo smatra manjom šansom da trudnoću
-
Dojenje izaziva kontrakcije i nije poželjno dojiti u trudnoći.Tu sam informaciju čula ,ne znam koliko je točna, ali zvuči logično.
-
zatrudnila sam tijekom dojenja..iz prve
nisam dojila tijekom trudnoce..kratko se izdajala, onda nazalost prestala skroz
-
Rex, informacija niti je logicna niti je tocna. Dojenje u trudnoci moze biti problematicno samo kod problematicne trudnoce. Inace nema nikakvih problema. Malo proguglaj pa ces naci dosta informacija.
Ja sam bez problema ostala trudna s drugim djetetom. Hocu reci, ne vidim da je dojenje produzilo ostvarivanje trudnoce. Trudnoca nije bila problematicna. Dojenje smo nastavili slicnim intenzitetom. Ja sam znala biti dosta nervozna tijekom veceri pa su mi dojenja za uspavljivanje znala biti problematicna. I cesto sam tada znala odbiti dojenje. Od dvije doktorice (moje ginekologinje i doktorice kod koje sam isla na preglede u bolnicu) sam dobila zeleno svjetlo.
Ove kontrakcije koje se spominju kao problematicne mogu se osjetiti pred kraj trudnoce i tu svaka zena osjeti svoje granice. Tj. ako se pojacavaju ili postaju bolne, dojenje se prekine i sve pet.
Od raznoraznih (sto bi DAvor rekao ) dzidza midza tipa prenatal, folna kiselina itd. nisam pila nista. Dr. rekla da ako je krvna slika ok, nema potrebe kljukati se sintetikom. Eto.
Ako majka doji svoje dijete, a razlog nije medicinski opravdan (znaci mama ili beba nisu ugrozeni) onda ne vidim zasto bi se dijete zakidalo, tj. zasto mu se ne bi omogucilo da nastavi ostvarivati tu svoju potrebu.
-
-nisam planirala trudnoću, zatrudnila sam bez problema nakon što je L. navršio godinu dana
-dojenje nije nimalo utjecalo/utječe na moju trudnoću s obzirom na to da je trudnoća uredna. Dojenje u trudnoći se prekida jedino ako postoje opravdani razlozi, tj. ako je trudnoća rizična.
-na početku trudnoće je intenzitet bio jednak, sada smo skoro pa prestali, svakih par dana malo povuče i to je to. Da li je razlog smanjena produkcija ili nešto drugo ne znam.
-prenatal i slično mogu piti i dojilje, ja ništa od toga ne konzumiram
-
zatrudnila sam iz prve, planirano i u vrijeme intenzivnog dojenja (oko 20 mj.) u pocetku sam dojila istim intenzitetom, onda sam postepeno smanjivala, a nakon treceg mjeseca trudnoce potpuno prestala zbog komplikacija. medjutim one nisu nastale zbog dojenja, imala sam istu stvar (jednokratno krvarenje) i u prvoj trudnoci i sve je proslo super, a i ova zasad prolazi super osim sto sam na mirovanju takoreci od pocetka.
u prvoj trudnoci, tijekom dojenja i sad u drugoj, cijelo vrijeme pijem prenatal jer sam sklona preskakati obroke i biti premrsava.
-
Sve je dobro kada dobro završi. Ja sam imala mnogo problema i pušem na hladno.
Svatko od nas odlučuje sam , ja sam u dobroj namjeri rekla što sam čula.
Bila sam u bolnici tri mjeseca, prošlo je mnogo žena u mojoj sobi ( 10 kreveta) .
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma