Results 1 to 32 of 32

Thread: a jogiji?

zrinka's Avatar

Default a jogiji?

meni trebaju novi, imate li dobra iskustva s nekim markama...
    mi imamo neki od hespo madraca, nije los, samo ga koristimo vec par godina i vrijeme mu je za promjenu...

hespo.
    model neznam.
    cijena oko 1500 kn za jedan krevet. imaju 3 godine, a kao novi su.
    toplo preporučam...
    pusa

defintivno hespo :D

Nice's Avatar

Bernarda (Iz Čakovca)
    Imamo njihov de lux madrac već 5 godinu i stvarno je zakon ! :D

zrinka's Avatar

koji hespo imate?
    ja ima kjedan, sjedne strane pamuk, za ljeto, s druge vuna, za zimu...ali vec se 'omekavio' a ja volim tvrdje madrace....i uzela bih neki deblji

marta's Avatar

mi imamo neke hespo i meni su jako prebrzo postali mekani. i sad su mi totalno bezveze a jos nije vrijeme (citaj lova) da ih mijenjamo.

kinder's Avatar

mi imamo hespo , nemam uopće mišljenje o njemu

Hespo exclusive - već drugi po redu (mijenjali smo dimenziju kreveta) - :D

mm i ja spavamo na meblovom s ljetnom i zimskom stranom..nakon 4 godine mi se čini da je već za mijenjanje, a L. spava na hespovom, zasad je odličan
    ja isto volim tvrđe jogije

Hespo exclusive - imamo ga 2 godine i na rubovima ima udubune od sjedenja, a kad bolje razmislim ima udubune gdje god se guza zadržava.

Mi kupili prije godinu i pol Perfecta Stella madrac- tvrd, a opet ugodan punjen pjenom s zim/ ljetnom stanom.
    Oduševljeni! :D
    Probali moji starci, oduševili se !
    A cjenovno puno povoljniji od Hespa i dođe ti doma zapakiran kao rolada u vreći!
    http://www.perfecta.hr/index.php?cat=1&page=catalog

lara26's Avatar

meni nisu bas jasne te zimske i ljetne strane. mi npr imamo hespo vitazon perfect, nije los, ali mi nije jasno cemu zimska i ljetna strana kad ti u uputama preporucuju da ga svaki tjedan okreces :?

kate's Avatar

nikad više hespo exclusive..udubine

Quote Originally Posted by lara26
    meni nisu bas jasne te zimske i ljetne strane. mi npr imamo hespo vitazon perfect, nije los, ali mi nije jasno cemu zimska i ljetna strana kad ti u uputama preporucuju da ga svaki tjedan okreces :?
    lara, po pravilu bi trebalo rotirati jogi svakih tjedan dana, a ne okrećati stranu (gornja-donja), ako me kužiš..
    okrećanje bi išlo nekako s godišnjim dobima

lara26's Avatar

Quote Originally Posted by MajaMajica
    Quote Originally Posted by lara26
    lara, po pravilu bi trebalo rotirati jogi svakih tjedan dana, a ne okrećati stranu (gornja-donja), ako me kužiš..
    okrećanje bi išlo nekako s godišnjim dobima
    a cemu onda to okrecanje, glavne udubine su nam opet na istom mjestu

ma kako se meni čini, npr. muž i ja još nismo iste kilaže, pa kad zarotiramo jogije, moja udubina se još udubi ispod njega, a njegova se malo ispravi ispod mene..ko neko balansiranje..

lara26's Avatar

hvala majo
    sto se tice zrinkinog pitanja, kad smo kupovali nas jogi usporedjivala sam cijene meblovih i hespa, meblo je bio dosta skuplji, mislim da se tu malo placalo i ime. uglavnom imaju iste kategorije i meblo bi bio za oko 1000kn skuplji.
    koliko se sjecam ovaj vitazon perfekt je tada bio najskuplji u kategoriji federasa, sto znaci da sljedeci jogi po cijeni je onaj sa rolama.
    obadji malo ducane, cijene su im razlicite.

Ma ček ček, nemojte mi protiv exclusiva. Jeste li vi svi s udubinama sigurni da imate pravu podnicu sa NE PREVELIKIM razmacima. Jer džepićasta opruga je svaka u svom džepu i ničim baš nije vezana za susjede, pa ako je razmak letvica podnice prevelik može propadat i nastat udubina. Al na to sam bila fino upozorena od prodavača pa sam i kupila odgovarajuću - kao što već rekoh drugu po redu.

Ma podnica je super, nema da fali, ali jogi - koma. Mislim, bolji nego što smo imali, ali nije to to.

litala's Avatar

mm i ja smo sinoc odnijeli nas 9 godina star jogi (i podnicu) u smece...

bas je izdahnuo do kraja ali mi je tako tesko bilo pri srcu... na njemu je zaceta nasa obitelj

Osoblje foruma BusyBee's Avatar

Mogla si izrezati komadic i uokviriti kad ti je tako drag.

trenta's Avatar

Quote Originally Posted by angelina1505
    Ma ček ček, nemojte mi protiv exclusiva. Jeste li vi svi s udubinama sigurni da imate pravu podnicu sa NE PREVELIKIM razmacima. Jer džepićasta opruga je svaka u svom džepu i ničim baš nije vezana za susjede, pa ako je razmak letvica podnice prevelik može propadat i nastat udubina. Al na to sam bila fino upozorena od prodavača pa sam i kupila odgovarajuću - kao što već rekoh drugu po redu.

trenta's Avatar

potpisujem angelinu1505 (mada sam malo zeznula post )

hespo exclusiv je odličan madrac koji treba biti na legenda podnici (to je ta sa gušče raspoređenim letvicama)
    svaki madrac treba redovito okretati i rotirati glavu-noge (jednom mjesečno) i sigurno nećew doći do udubljenja.

ja ću malo izreklamirati proizvođača bernardu, bila sam u njihovoj tvornici i vidila neke razlike.
    dovoljno je reći da bilo koji bernardin madrac npr dimenzije 200x180 kad ga staviš na nož on stoji uspravno dok svaki od hespa te dimenzije se savije na pod.
    ako želiš tvrđi madrac sa običnim oprugama onda palma od bernarde mislim da je cijena do cca 1500kn za bračni krevet (mala razlika u cijeni između dimenzija 180 i 160cm)
    ako želiš džepičastu jezgru što ti iz iskustva i preporučam onda exclusiv od hespa cca 3500kn + podnice 2kom cca 1000kn, ili od bernarde orotosilk ili futura medico - ti su skuplji od exclusiva.

nadam se da sam bar malo pomogla!

Quote Originally Posted by Nice
    Bernarda (Iz Čakovca)
    Moja mama je za Sabunike kupila neki tvrdi (rekla je da joj daju kvalitetan ) madrac od njih i na njemu se ja uopće ne mogu naspavati. Ujutro me boli svaka košćica. Pa spavam na kauču koji se rasteže.

Al' zato doma ima Lattoflex .... san snova! Mekan, udoban!

To mi je sljedeća investicija!

trenta's Avatar

Quote Originally Posted by Amalthea
    Bernarda (Iz Čakovca)
    Moja mama je za Sabunike kupila neki tvrdi (rekla je da joj daju kvalitetan ) madrac od njih i na njemu se ja uopće ne mogu naspavati. Ujutro me boli svaka košćica. Pa spavam na kauču koji se rasteže.

lattoflex je podnica (ono na čemu stoji madrac)

latex je madrac (onaj mekani kao spužva)

Ok. Tenks. Vidi se da to JA još nemam

Nice's Avatar

Quote Originally Posted by Amalthea
    Bernarda (Iz Čakovca)

Da to imoj tata kaže (pokušao je jednom prespavati na njemu)
    Ali MM ima dosta velike problem sa kralježnicom (odnosno pohabanim diskovima) i on ne može spavati na ničemu drugom osim na tom od Bernarde (ne znam koji je točno model ali je najtvrđi koji imaju)....trenutno spavamo kod mojih roditelja jer preuređujemo stan i ja sam u komi - ishijadicus me muči i nemogu opće spavati na njihovom Hespu (meni je to premekano) :/
    Svjesna sam činjenice da večina voli mekše ali ako netko voli izuzetno tvrdo onda je ovaj madrac pun pogodak

egemama's Avatar

nedavno smo kupovali madrac... pa to je nauka. prvo se trebas odluciti kakav madrac uopce zelis; latoflex, oprugu, dzepicastu oprugu.... a da bi to mogao prouciti koji ima kakva svojstva. onda krenes po proizvodacima; hespo, jogi, bernarda, brdo uvoznih... doslovno pravi studij!

Zdenka2's Avatar

I koji ste najzad kupili?

kate's Avatar

super link za hespo,ima i cijene

http://www.erdegata.hr/madraci/exclusiv.htm

kate's Avatar

Ima li netko ovaj od Perfecte?

"GALAXY – madrac koji zna što želite

Madrac koji predstavlja vrhunac tehnologije u proizvodnji madraca.

Jezgra se sastoji od 8 cm specijalne viskoelastične pjene (MEMORY) gustoće 50 kg/m3 i podrškom donjeg sloja madraca Pu pjene od 10cm.

Visokoelastična pjena originalno je razvijena u laboratorijina NASA-e radi ublažavanja pritisaka i vibracija astronautima u svemiru.

Kada poprimi temperaturu ljudskog tijela, savršeno se oblikuje prema anatomiji, te svaka točka tijela ima identičan pritisak.

S medicinske strane koristi se kao idealan madrac antidekubitalnog djelovanja, a preporuča se i kod reumatoidnih oboljenja.

Zbog svoje strukture otvorenih pora, koje osiguravaju prozračnost, obavezna je letvičasta podloga.

Ovaj madrac predstavlja naš najbolji proizvod."

Ibili's Avatar

Potpisujem Pingu.
    Mi isto imamo Perfecta madrac,model Stella, 160x200.
    Jako smo zadovoljni, imamo ga već 2,5 godine, ima ljetnu i zimsku stranu.
    Model je malo tvrđi, ali nama to odgovara.