Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: HITNO!!- nedostatak vitamina k

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno HITNO!!- nedostatak vitamina k

ines je neki dan primila jednu inekciju k vitamina zbog krvarenja pupka nakon sto joj je otpao. pedijatrica je rekla da ako se ne zaustavi krvarenje kroz 4 dana da dođemo ponovno na inekciju i da ćemo morati prestati dojiti na 2 dana i davati joj umjetno mlijeko. navodno da zbog majčinog mlijeka dolazi do nedostatka k vitamina, tj. tjelo ga ne proizvodi (ili tako nešto slično )
    ima netko iskustva sa krvarenjem iz pupka i da li stvarno moram prestati dojiti?? sutra bi trebale ujutro ići na novu inekciju pa mi trebaju neki hitni odgovori!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ne znam odgovor,ali ti želim čestitati na bebici.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

na žalost ne mogu ti pomoći, ali se nadam da će krvarenje iz pupka uskoro prestati.

čestitam od srca na bebici .
    nisam ni znala da si rodila.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tea, cestitam!

Koliko joj krvari pupak? Puno, malo, neznatno? Daj malo vise poddataka da mozemo naci nesto konkretno. I priupitaj i savjetnice za dojenje o vitaminu K. Inace, moram priznati meni se ovo cini kao jos jedna od onih situacija u kojima je dojenje krivo za sve.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Mom F-u je pupak lagano krvario do skoro mjesec dana nakon sto je otpao.
    Mi smo to redovito cistili, posipavali bivacin praskom i pokrivali gazicom.
    Nije mi ni palo na pamet zbog toga zvati pedijatricu.
    Ne znam koliko je to krvarenje jako kod Ines, ali ovo s dojenjem i vitaminom K mi je....

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Tea, da li ti imaš kakvih problema s krvarenjem, tipa teško zarastanje rana, puno modrica, kapilara i sl? Možda tebi fali vitamina K?
    Vitamin K je topiv u masti i po tome bi se trebao izlučivati u mlijeku. Proizvode ga bakterije u crijevu (što će reći da majčino mlijeko koristi, jer je dobro za floru) - da li je bila na antibiotiku? Da li si ti bila na antibiotiku?
    Nikako mi se ne čini da adaptirano ovdje može koristiti. Imaju li injekcije vitamina K nekakvih štetnih nuspojava ili su samo neugodne?
    Jesu li joj radili pretrage koagulacije? Bez toga nema nikakvog smisla na slijepo davati vitamin K. Možda se radi samo o loše podvezanoj pupkovini?

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Kao prvo, čestitam! :D
    Doktorica ti je predložila prestanak dojenja na par dana i nadomjestak sa adaptiranim zato što su sva adaptirana obogaćena vitaminom K. No, vitamin K se izlučuje i u mlijeku, pa ga možeš ti uzimati u malo većim količinama. To vrijedi za sve dojilje, dok nema koristi suplemenata K vitamina u trudnica kao ev. prevencije krvarenja.
    Da li je dobila vit K po porodu u bolnici ili ste to odbili?
    Idealno bi bilo da ti uzimaš visokokvalitetni vit K1 (phyllokinon), kojeg prirodno ima u biljkama, i da paziš da ne prijeđeš preporučenu dnevnu dozu. Trebala bi ga naći u apotekama ili biljnim apot.
    Mislim da bi trebali otići sutra po još jednu dozu vit K, ali ovo sa prestankom dojenja mi se ne čini opravdanim.

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

cestitam na bebici!
    a za ovaj prestanak dojenja na 2 dana-glupost. mogla bi ti uzimat dodatni kalij, tako ce ga i dijete dobit

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

da primjetila sam da ovdje nitko nije primjetio da sam rodila (mislim da vam nitko nije ni javio, a meni je bilo suvišno čestitati sama sebi :/ )

što se tiće Ines, dobila je odmah po porodu inekciju k vitamina, tako nam je pisalo odmah u kartonu. pupak je otpao sa desetak dana i sve je prošlo ok, samo što su mi jedni govorili ni u ludilu bivacyn, samo alkohol i hidrogen, a drugi pak da samo praham sa bivacynom. :shock:
    i sad sa dvadesetak dana joj je počeo krvariti pupak, ali ne bi ja znala da je to nešto loše nego sam prije mjesec dana dobila nečaka pa znam da je i njemu tako bilo i brat ga je vodio na inekciju vitamina k.
    doktorica je rekla da se zbog mog mlijeka ne može razgraditi taj vitamin k u njezinom tijelu (tako nešto) uglavnom, krivo je moje mlijeko!
    danas smo ponovno primili još jedan miligram i rekla je ako se ne sredi kroz 3-4 dana da ćemo ipak morati prestati dojiti na 2 dana. ja bih to svakako izbjegla budući da je još k tome prehlađena, tj. svih u kući nas je napala opaka viroza pa tako i nju jadnicu malu. NE DAMO SVOJE CICE :D
    Što se tiće krvarenja, ja ga još uvijek imam u tragovima iako sam jako dugo "svježe" krvarila pa smo se malo bili i zabrinuli, ali sad vidimo da je to sve normalno. rana mi polako zarasta, ali ne krvari. mislim da to nema neke veze sa tim vitaminom. također mislim da ne bi ni pomoglo moje dodatno uzimanje vitamina k jer je stvar u njoj, njezino tijelo ne razgrađuje taj vitamin a očituje se tako da krvari pupak, kako je rekla pedijatrica, ne iz rane pupka, nego nekako sastrane :shock: . ni sa karlom ni sa nikom nisam nikada imala ovakvih problema što se tiće pupka pa mi je to sve novo i strano.

nama je u biti najvažnije da se mi ne odreknemo ni na tih kratkih-dugih 2 dana svoje cice, jer tako lijepo napreduje a i zbog tih glupih virusa!

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

tea, bebica ti je preeekrasnaaa !

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Tea čestitam na bebici? A Dbk je skraćenica za Dubrovnik, pretpostavljam?

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

na bebici!!!! (kasno je)

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tea, u jednoj studiji sam nasla ovo

A further conclusion of the study points out that Vitamin K appears to be found in the fatty portion of breastmilk. Since the fat content of breastmilk increases with the length of time spent at the breast per feeding, I would theorize that the practice of limiting the number of minutes at the breast per feeding could be decreasing the amount of vitamin K that exclusively breastfed newborns receive.
    http://www.naturalchildbirth.org/nat...tfeeding15.htm

a na

http://www.kellymom.com/nutrition/vi....html#VitaminK

Baby's vitamin K stores at birth are very low. Vitamin K is needed for proper blood clotting, and a deficiency of this vitamin causes a syndrome called hemorrhagic disease of the newborn. Increasing mom's vitamin K intake increases the amount of vitamin K in her milk

i cestitam na bebici

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisam ti puno pomogla zasad, jos cu vidjeti

ali ovdje kazu da je bitno da beba dodje do tvog zadnjeg, masnijeg mlijeka pa prema tome, mozda da pocnes na to paziti, da ne mijenjas dojku cesto, bar ne dok ne isprazni jednu do kraja...

potrazit cu jos pa ti javim

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I kod moje Jasene je pupak lagano krvario prvih mjesec i po. A kroz citavu prvu godinu su u unutrasnjosti pupka bili sitni ugrusci krvi. Dr. nista nije rekla nego samo da lagano cistimo stapicem umocenim u maslinovo ulje. Poslije godinu dana je sve bilo ok. Dr je nama objasnila da je to normalno, tj. da ne zarasta pupak kod sve djece jednako i da obratimo paznju samo na bas vidljivo krvarenje, neugodan miris ili izlucivanje tekucine iz pupka.

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

zrinka, hvala na tekstovima, a sto se tice masnijeg mlijeka baš joj i pokušavam dati što više iz dojke, makar imam toliko mlijeka da izdajam i za svog malog nećaka! :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tea, ne znam ništa o K vitaminu, ali čestitam ti na preprepreslatkoj bebici, slike na kojima je s Nikom su stvarno posebne.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Tea, da li se situacija popravila?

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

svi smo doma imali neku opaku virozu, pa tako je prešla i na Ines, i nas dvije smo završile u bolnici na dječijem odjelu. bile smo tamo 5 dana, na antibioticima i inhalacijama, ali sve je prošlo ok!
    u dispanzeru je dobila drugu inekciju vitamina i nakon toga joj je krvarenje prestalo, također i u bolnici nije krvarila, kad eto neki dan, dan iza izlaska je opet počeo. stvarno više ne znam što bi? sad opet ne krvari, ali ne mora značit da neće. grrr

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Jesu li joj u bolnici davali K vitamin?
    Da li su joj napravili pretrage koagulacije? Žene obično ne dobivaju hemofiliju (način nasljeđivanja je takav) ali postoje neki poremećaji (nisu tako opasni kao H.) koje mogu naslijediti. Ima li koga u obitelji s takvim problemima?
    Jesi li sigurna da se radi baš o krvarenju, ili se stvorio tzv. granulom, to izgleda kao meso i ostavlja lagani trag na gazi ili peleni ali ne bude krv u kapljicama.

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

ajme, puno pitanja :?
    u bolnici su joj dali inekciju kad se rodila, sada kad smo bili na ovom liječnenju na pedijatriji nisu ništa dali.
    nikakave pretrage nismo radili osim rutinskih nalaza što se ticalo bolesti zbog koje je bila zaprimljena (bronhiolitis)- krvna slia, crp i rtg. to je to!
    ja nemam pojma imam li kakvih nedostataka ili poremećaja (osim sa štitnjačom zbog koje sam na trajnoj terapiji, ali mislim da to nema veze).
    pedijatrica je rekla sa sigurnošću da nije granulom!
    za sada opet nema krvarenja

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mi smo kupili Vit K za dojenčad u kapima u Češkoj. Tako se to rutinski daje dojenčadi kao profilaksa krvarenja kok maje doje. Možeš pokušati nabaviti kapi u inostranstvu.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Moja sestra daje malenoj Konakion.Malena ima cističnu fibrozu.I mora uzimat sve vitamine topive u mastima...
    Probaj se konzultirat sa pedijatrom.
    Čekaj jel stanuješ u ZG ili DU ?Meni se sve izmiješalo...

I da čestitam na bebici

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Gago prvotno napisa
    Čekaj jel stanuješ u ZG ili DU ?Meni se sve izmiješalo...

I da čestitam na bebici
    hvala na čestitci, a ja sam inače iz dubrovnika, sada živim u zagrebu, a otišla sam na odmor mjesec dana u dubrovnik kao trudnica i odlučila tamo rodit i ostala 5 mj tamo.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •