-
Cviljenje, cmizdrenje i cmindranje
Ema će za nekoliko dana navršiti 4 godine. Naš je problem u tome što ona u zadnjih 6 mjeseci cvili i cmidra u svim mogućim i nemogućim situacijama. Kada nešto ne može cvili, kada nešto želi a mi joj to ne dozvolimo cvili, kada ju pošpotamo zbog nećega cvili. Dakle cvili za sve. Probali smo s njom o tome razgovarati, probali smo ignorirati, probali smo sa "positive reinforcement" kada odabere pristojan i odgovarajući način ponašanja u situaciji. No međutim sve to funkcionira par dana i onda sve ispočetka. Imam osječaj da joj je ovaj oblik ponašanja postao navika jer ponekad zacvili prije nego uopće ja završim što sam htjela reći.
Ja sam već pomalo na rubu živaca. Lovim se da sve češće dreknem na nju i onda se osječam krivom i tako se vrtimo u krug. Terrible Twos nismo ni primjetila pa nam se vjerojatno sada ovo vraća na naplatu. Ako imate kakvih ideja, please podijelite.
Inače nikada nisam svoje cure udarila niti pomislila na to ali ovo cviljenje mi toliko ide na živce da sam joj neki dan rekla da ode u sobu jer sam toliko bila ljuta i isfustrirana da mi je pomisao da jupo guzi ušla u glavu. Naravno da sam se suzdržala i ohladila nakon par minuta ali ne volim taj osječaj ljutnje koju sam počela osječati. Pomagajte.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma