Citiraj kalimero prvotno napisa
Ines reče:

moze'l mi netko zdravo seljacki, molim vas

kolko paradajza u kolko vode kolko dugo kuhat?
jel se treba ogulit kozica s paradajza?
i kaj onda kad se skuha- samo hladim i u skrinju?
Ja bih rado pomogla, radim pravo seljački , ali ne kužim čemu voda za kuhanje paradajza.
Paradajz operem, isječem, posolim kad pusti vodu stavim kuhati. Kuham oko pola sata i onda ispasiram, ( imam posebnu mašinicu za to koja odvaja kožice i sjeme )
Ispasiran paradajz ponovo kuham bar sat vremena , ako želiš gušći onda i duže, i vrel sipam u čiste vruće boce, koje odmah zatvaram i pokrivam dekama.
Paradajz isto zamrzavam ali sitniji i cijel - bez rezanja. Samo ga operem, osušim i stavim u pl. vrećice. Ogulim ga kad ga koristim, tako smržnjen se stavi pod vrelu vodu i kožica se odvoji . Smržnjen se može i narezati nožem.
hvala!
daj mi jos reci.
jel stavljas neko sredstvo protiv kvarenja?
ili je i ovako dobro?
i- to drzis u spajzi, jel- ne mora u frizider?