Stranica 6 od 11 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 531

Tema: Ali to nisu batine!

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

sve mi se cini da je ocito potrebno jos jace poraditi na zakonskoj regulativi koja i teoretski i prakticno zabranjuje udaranje djece, s naglaskom na prakticno, (teoretski mislim da vec funkcionira), pa cemo moci izbjeci ove umarajuce rasprave. (tko je tolerantan, tko ne, itd.......)

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam jedna od mama koju je ovaj forum "preodgojio" i rlo sam ponosna na to. Disciplina i agresija među djecom meni je postala problem, a poneke batine koje su oni dobivali nisu bile sustavno kažnjavanje, nego reakcija u afektu. Ja sam inače protivnik udaranja djece, ali mi se eto desilo da nisam znala drugačije odreagirati nego udaranjem. To je, da se razumijemo, bilo izuzetno rijetko, ali je mene vrlo žalostitlo. Ja sam se zaista osjećala bespomoćno i posrnulo. I bila sam zbog toga bijesna na sebe.

Na ovom forumu pronašla sam riješenje i od kada sam takvo riješenje počela sustavno provoditi, situacija je psihički puno lakša. Čak sam prestala i vikati na djecu, što mi je prije donekle bilo i prihvatljivo. Sada konflikte riješavamo razgovorom i fizičkim odvajanjem ako je ono u toj sekundi zaista jedino rješenje (kad se počnu tući). Dogovorili smo pravilo da se ne smiju međusobno tući - to je ZABRANJENO. I da, to smo zaista postavili kao zabranu. Ako netko od njih prekrši to pravilo mora se odvojiti od braće na vrlo kratko vrijeme (recimo u drugu sobu) i zatim slijedi razgovor. Ovaj postupak ponavljamo za sada nekoliko puta na dan, ali ipak potrebe za to ima sve manje. Primjećujem veću privrženost među njima, ispričavanje (bez da ja to tražim), razumno sagledavanje postavljenih pravila...
    A osim toga više se mazimo i manje smo svi skupa nervozni.

I onda neka mi netko kaže, da je udaranje i kažnjavanje djece produktivno.

Hana_Sara avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa
    Meni se čini da je tebe ovo počelo jako zabavljati. Cijelo vrijeme optužuješ za netoleranciju, a nastupila si vrlo samouvjereno (netolerantno ?) tvrdeći da je odgoj kakav većina ovdje na forumu zastupa idiotarija itd.
    Dakle, nije ti početni post ovdje UOPĆE bio intoniran sa željom za saznavanjem naše motivacije, razloga za drugačijim tipom odgoja,već napadanjem kako su to gluposti. Mene si dobila na foru, pa sam "skočila" malo prejako.
    No, ne budeš me dobila na foru kako "nisam tolerantna" prema tvom načinu odgoja. Gdje piše da bih trebala biti tolerantna prema nasilju?
    Uh, bogme ću uvijek ostati zadrta i netolerantna, sirota ja, neprosvijećena o blagodatima spankinga!
    Da je žalosno, slažem se s tobom. Samo se ne slažem u tome ŠTO je tu žalosno.
    ono sto me zabavlja je jednoumlje na koje sam ovdje naisla. zabavlja, ali i zalosti. ja sam mozda uvjerena u svoj nacin odgoja, ali koliko su samo neke druge majke ovdje uvjerene da je njihovo "ispravno" :shock: . i upravo me to uzasno odbilo od ovog mjesta. svi imaju misljenje i svi misle isto, a jos mi je najzabavnije kako bi oni mene "obratili" tj. "preodgojili" hihihi. mozda je Poslid uslijed neznanja za ostale odgojne opcije, a stavljena pred ovakavo drustvance tu i odlucila na promjenu, ali dugorocno gledano, ja iskreno mislim da tu nece doci do zeljenih rezultata. kazem, jednostavno imam previse i osobnog iskustva, i iskustva sa strane, da bi me itko uvjerio suprotno od onog sto sam dozivjela i vidjela kad se radi o odgoju djece i posljedicama neadekvatnosti istog. kazem nitko, a POGOTOVO ne drustvance nadobudnih Juulom zadojenih mladih majki s jedno, dvoje djece. to ne mislim totalno u losem smislu, ali ovakav je opis dovoljan da napravi veliku razliku izmedu "vas" i mene. anyway.

ako je odgoj nasilje, onda sam nasilnik. ali je po meni i nekaznjavanje nasilje svoje vrste, te je dugorocno gledano mnogo stetnije i puno me vise brine sto se desava s djecom bez cvrstih granica nego sto ce mojima biti jer su tu i tamo dobili batine, nikad u mojoj ljutnji i uvijek samo kad je situacija zahtijevala da se stvar rijesi odrijesito i strogo. to jest kad je imalo veze sa normama koje ja drzim "svetim" ili njihovom vlastitom sigurnosti.

ovo ne ide samo tebe Dijana, nego sve koji su se nasli pozvani da me kritiziraju na ovom topicu. i ja sam majka koja voli svoju djecu i trudi se te cini ono sto misli da je najbolje za njih. ali kako se na mene ovdje graknulo, me zaista oneraspolozilo. to je to. zadrzite svoje komentare o tome koliko je vas nacin bolji za sebe, jer ne nailaze na plodno tlo vaseg prosvijetljenja 8) ... a ako to ne ucinite, mozda bi ja mogla poceti davati savjete o polozajima u kojima je najbolje tuci po guzi, o sibama i kuhacama, a to vam se sigurno ne bi svidjelo

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Hana_Sara prvotno napisa
    [, ali koliko su samo neke druge majke ovdje uvjerene da je njihovo "ispravno" :shock: . i upravo me to uzasno odbilo od ovog mjesta.
    Hm, koliko ja vidim nista te nije odbilo, ti jos uvijek postas ovdje.,,

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja sam mozda uvjerena u svoj nacin odgoja, ali koliko su samo neke druge majke ovdje uvjerene da je njihovo "ispravno"
    Hm, znači da smo iste :? Ili ti imaš pravo biti sigurna u sebe a mi ostali ne !?

Ali nisam primjetila da si komentirala činjenicu da je u RH zakonom zabranjeno lupiti dijete pa makar i po guzi.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Hana_Sara. daj molim te pročitaj ovo još jednom, pa onda još jednom i možda još jednom....
    Citiraj Vanchy prvotno napisa
    Hana_Sara, ovo je forum roditelja koji imaju prilicno ista razmisljanja i uvjerenja zato se vjerojatno osjecas lose kad procitas da se netko ne slaze s tvojim razmisljanjima. Na ovom forumu nije uobicajen nacin komuniciranja da se nekome za post pise da je nesto idiotarija, a prilicno je neumjesno sve nas nazvati ekstremistima. Mi jednostavno, bas kao i ti imamo drugaciji nacin razmisljanja i zbog toga se okupljamo bas na ovom forumu.
    ... prije nego opet kreneš potcjenjivat na ovakav način
    ono sto me zabavlja je jednoumlje na koje sam ovdje naisla. zabavlja, ali i zalosti. ja sam mozda uvjerena u svoj nacin odgoja, ali koliko su samo neke druge majke ovdje uvjerene da je njihovo "ispravno" . i upravo me to uzasno odbilo od ovog mjesta. svi imaju misljenje i svi misle isto, a jos mi je najzabavnije kako bi oni mene "obratili" tj. "preodgojili" hihihi. mozda je Poslid uslijed neznanja za ostale odgojne opcije, a stavljena pred ovakavo drustvance tu i odlucila na promjenu, ali dugorocno gledano, ja iskreno mislim da tu nece doci do zeljenih rezultata. kazem, jednostavno imam previse i osobnog iskustva, i iskustva sa strane, da bi me itko uvjerio suprotno od onog sto sam dozivjela i vidjela kad se radi o odgoju djece i posljedicama neadekvatnosti istog. kazem nitko, a POGOTOVO ne drustvance nadobudnih Juulom zadojenih mladih majki s jedno, dvoje djece. to ne mislim totalno u losem smislu, ali ovakav je opis dovoljan da napravi veliku razliku izmedu "vas" i mene. anyway.

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

puno me vise brine sto se desava s djecom bez cvrstih granica
    nebo je granica (a niti to..)

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

drustvance nadobudnih Juulom zadojenih mladih majki
    gornji smajli je išao za ovaj citat

Hana_Sara avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj toma_06 prvotno napisa
    Ali nisam primjetila da si komentirala činjenicu da je u RH zakonom zabranjeno lupiti dijete pa makar i po guzi.
    onaj dan kad me netko uhiti jer odgajam svoje dijete je zalostan dan.... ali ja niti ne zivim u Hrvatskoj, srecom

Hana_Sara avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj bdina prvotno napisa
    Hana_Sara. daj molim te pročitaj ovo još jednom, pa onda još jednom i možda još jednom....
    Citiraj Vanchy prvotno napisa
    Hana_Sara, ovo je forum roditelja koji imaju prilicno ista razmisljanja i uvjerenja zato se vjerojatno osjecas lose kad procitas da se netko ne slaze s tvojim razmisljanjima. Na ovom forumu nije uobicajen nacin komuniciranja da se nekome za post pise da je nesto idiotarija, a prilicno je neumjesno sve nas nazvati ekstremistima. Mi jednostavno, bas kao i ti imamo drugaciji nacin razmisljanja i zbog toga se okupljamo bas na ovom forumu.
    ... prije nego opet kreneš potcjenjivat na ovakav način
    ono sto me zabavlja je jednoumlje na koje sam ovdje naisla. zabavlja, ali i zalosti. ja sam mozda uvjerena u svoj nacin odgoja, ali koliko su samo neke druge majke ovdje uvjerene da je njihovo "ispravno" . i upravo me to uzasno odbilo od ovog mjesta. svi imaju misljenje i svi misle isto, a jos mi je najzabavnije kako bi oni mene "obratili" tj. "preodgojili" hihihi. mozda je Poslid uslijed neznanja za ostale odgojne opcije, a stavljena pred ovakavo drustvance tu i odlucila na promjenu, ali dugorocno gledano, ja iskreno mislim da tu nece doci do zeljenih rezultata. kazem, jednostavno imam previse i osobnog iskustva, i iskustva sa strane, da bi me itko uvjerio suprotno od onog sto sam dozivjela i vidjela kad se radi o odgoju djece i posljedicama neadekvatnosti istog. kazem nitko, a POGOTOVO ne drustvance nadobudnih Juulom zadojenih mladih majki s jedno, dvoje djece. to ne mislim totalno u losem smislu, ali ovakav je opis dovoljan da napravi veliku razliku izmedu "vas" i mene. anyway.
    samo da si jos zacrnila i dio di velim da ne mislim to niti u losem smislu cak , nego se radi o RAZLICI medu nama...

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj toma_06 prvotno napisa
    onaj dan kad me netko uhiti jer odgajam svoje dijete je zalostan dan.... ali ja niti ne zivim u Hrvatskoj, srecom
    sve da hoces, ne mozes ispravit krivu drinu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali ja niti ne zivim u Hrvatskoj, srecom
    Srećom. :D

Početno

Ha, kad nam se vec toliko nabija na nos broj djece - eto jedne mame s troje (no dobro, po nekima i cetvero ). Koja je profesorica. I koja je do prije par mjeseci zivjela na Zapadu. I kojoj se suprug jos uvijek nije doselio i koja je sama s djecom. I koja jaaaaaako dobro zna kako izgleda dan visedjetetne mame. I koja nema vremena za iscitavanje Juula.

I koja bi umrla istog trena da u ocima svoje djevojcice vidi strah od vlastite mame.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

[/quote]
    zadrzite svoje komentare o tome koliko je vas nacin bolji za sebe, jer ne nailaze na plodno tlo vaseg prosvijetljenja

Onda je samo upuštanje u ovakvu raspravu bilo potpuno nepotrebno, jer ovo, kao što apricot davno napisa, jednostavno nije takav forum. Mislim da i pravila ne dopuštaju propagiranje takvog "discipliniranja" djece. A što si ti očekivala? Razumijevanje?
    Ili si samo htjela istrest svoju žuč, jer gle, neki su izričito protiv BILO KAKVOG udaranja djece?
    Možda ovdje vlada jednoumlje u tom pogledu, a ja nemam ništa protiv TAKVOG jednoumlja, a vjeruj mi, nisam konformist niti malo.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

dille

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hana sara, da bar tebe neko ispljuska. nadam se da si sretna s tom svojom nesretnom djecom i samo ti želim da te nitko od nas ne čita u crnoj kronici.

hmmm...zašto mi se čini da se ponavljam

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Najezda trolova.....promocija formule, spanking-a....sta je sljedece?

"Zasto je dobro da beba nije u autosjedalici"
    :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dille

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dille nešto te slabo čitam, ali kad pročitam neki od tvojih postova nešto mi je uvijek toplo oko srca.....I znam da nemaš vremena...hebiga, trebaš razgovarati sa troje djece doma i sa onom hordom u školi!

I moram ti reći, da ti je avatar super kao i uvijek!

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Dille

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

dille, sad si me podsjetila da i ja imam dvoje djece!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

anki, rodila si?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj dille prvotno napisa
    Ha, kad nam se vec toliko nabija na nos broj djece - eto jedne mame s troje (no dobro, po nekima i cetvero ). Koja je profesorica. I koja je do prije par mjeseci zivjela na Zapadu. I kojoj se suprug jos uvijek nije doselio i koja je sama s djecom. I koja jaaaaaako dobro zna kako izgleda dan visedjetetne mame. I koja nema vremena za iscitavanje Juula.

I koja bi umrla istog trena da u ocima svoje djevojcice vidi strah od vlastite mame.
    Ovo me podsjeti;

mene i mm-a vec prozivaju sto svake godine dobijemo po jedno dijete. Cak su njegovi na poslu provalili da sam opet trudna To je sve bilo u negativnom kontekstu.
    Isli smo na nekakav izlet sa njegovim zenturacama sa posla, a ja jadna kako sam se uhvatila za ledja jer sam vukla dupla kolica sa dvoje djece od po 15 kg (plus kolica koja imaju preko 15 kg), odmah su to protumacili da sam ponovo u drugom stanju. :?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

reci ima da poznaješ roditelje koji su u 14 mjeseci dobili troje djece

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma trebala si ih....istući.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dille

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

evo da se i ja javim na ovaj topic...ja sam jos jedna od onih koje spadaju u "one druge"
    anyway, potpisujem i virgo30 i anki i pogotovo hanu_saru u ovom dijelu:

... i puno me vise brine sto se desava s djecom bez cvrstih granica nego sto ce mojima biti jer su tu i tamo dobili batine...
    da se razumijemo: ja sam PROTIV batinjanja i kaisanja i djelenja srdelica i cega vec...jer mislim da takva vrsta fizickog kaznjavanja dovodi do jako stetnih posljedica po djetetovu licnost, ali ne vidim nista lose u ponekoj "packi" po prstima. dapace, mislim da ima vise koristi nego stete.
    i pliz, ljudi, postujte drugacije misljenje od vaseg!

[/i]

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Dille :D
    Ti si moj idol

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

znate da imam jednu prijateljicu koja u trenutku huje zna ljudima spucati samar. :shock:
    Jednom sam dozivjela da je ona svoju prijateljicu zbog neke svadjice osamarila. ova je ostala :shock:
    Mene srecom nije udarila nikada, ali je jednom (imali smo oko 20 godina), kada se nesto razljutila na mene, samo stisla sake, zacrvenila se i otisla.
    Poslije mi je rekla da je bukvalno pobjegla da me ne bi udarila. Nije htjela da me osamari, ali ne zna da obuzda bijes.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj luce2006 prvotno napisa
    evo da se i ja javim na ovaj topic...ja sam jos jedna od onih koje spadaju u "one druge"
    anyway, potpisujem i virgo30 i anki i pogotovo hanu_saru u ovom dijelu:

... i puno me vise brine sto se desava s djecom bez cvrstih granica nego sto ce mojima biti jer su tu i tamo dobili batine...
    da se razumijemo: ja sam PROTIV batinjanja i kaisanja i djelenja srdelica i cega vec...jer mislim da takva vrsta fizickog kaznjavanja dovodi do jako stetnih posljedica po djetetovu licnost, ali ne vidim nista lose u ponekoj "packi" po prstima. dapace, mislim da ima vise koristi nego stete.
    i pliz, ljudi, postujte drugacije misljenje od vaseg!

[/i]
    Ja apsolutno postujem drukcije misljenje. Kada je to misljenje naprednije od onog koje ja imam. Tako sam do "Rode" smatrala da nema nista lose u povremenim samarcicima i udaranju po guzi (i mene su....sta mi fali).
    Onda sam ostala trudna, pa citala sve sto ima i nema veze s odgojem, pa naisla na pristup "ne po guzi". Pa se udubila. Pa odvagala svoje i to drugo misljenje. I ovo mi drugo, kao bolje, preteglo.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sto to znače "čvrste granice". Misliš li da je to isti pojam za tebe i mene? Misliš l i da dvoje ljudi koji odobravaju "malo po guzi" imaju isti pojam "čvrstih granica"? I da ti udaris dijete za istu star za koju i Hana?

U mojoj se obitelji dijete ne tuče, nikada, nikako. No to ne znači da moje dijete slobodno gura prste ili vilicu u šteker ili da bježi samo na ulicu iz stana. Moje dijete ne udara drugu djecu, ne ruga im se, isto tako ne udara nas niti nam se obraća ružnim riječima (za nas ružnim riječima). U ovih nekoliko stvari naše su granice vrlo čvrste i da bi ih takvima održavali nisu nam potrebne nikakve batine.

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Dille:
    Potpisujem

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Puno je lakše smjesta po guzi. Odmah nastupa privid kontrole nad situacijom i razrješenje iste.
    Puno je teže obuzdat svoje niske strasti, zaobić po guzi, skulirati se i riješit to dostojanstveno.
    Dobar roditelj se i odlikuje svojim trudom, onaj drugi poseže za lakšom metodom!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj snorki prvotno napisa
    znate da imam jednu prijateljicu koja u trenutku huje zna ljudima spucati samar. :shock:
    Jednom sam dozivjela da je ona svoju prijateljicu zbog neke svadjice osamarila. ova je ostala :shock:
    Mene srecom nije udarila nikada, ali je jednom (imali smo oko 20 godina), kada se nesto razljutila na mene, samo stisla sake, zacrvenila se i otisla.
    Poslije mi je rekla da je bukvalno pobjegla da me ne bi udarila. Nije htjela da me osamari, ali ne zna da obuzda bijes.
    snorki, meni je ovo što radi tvoja prijateljica DALEKO PRIHVATLJIVIJE nego kad roditelj udari dijete. Naime, ona udara odrasle osobe koja nakon toga jednostavno mogu odlučiti da se više ne druže s njom. Djeca, na žalost, nemaju taj luksuz i zato mi je udaranje djece najgori oblik nasilja - jer su ovisna o roditeljima i ne mogu otići od njih, pa ovise o njihovoj (ne)milosti.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Puno je lakše smjesta po guzi. Odmah nastupa privid kontrole nad situacijom i razrješenje iste.
    Puno je teže obuzdat svoje niske strasti, zaobić po guzi, skulirati se i riješit to dostojanstveno.
    Dobar roditelj se i odlikuje svojim trudom, onaj drugi poseže za lakšom metodom!
    Hajmo ne govoriti o dobrim i losim roditeljima...nego o dobrim i losim metodama kada je odgoj u pitanju.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nedavno me moja dugogodisnja prijateljica pita "sta bi sa onim, ma nece mene dijete zahebavat"
    A moram reci da nije do Rode (mada sam mnoogo toga naucila sa ove stranice), to sto sam protiv batinjanja, nego jednostavno smatram da batine nemaju nikakvog pozitivnog efekta.

Isto tako smatram da ce se svaka mama (sve do jedne) naci u situaciji da mlatne dijete po guzi. Mozda ne sada, ali nekada sigurno...
    To je onaj udarac u afektu, za kojeg takodjer smatram da nema pozitivnog efekta kod djeteta.

Luna, moja prijateljica je samarala ljude koji su ponekad baljezgali. Znaci, ima hrpu ljudi koje ona nikada ne bi udarila, a ima i onih koje zvizne bez razmisljanja, jer su joj prenaporni.
    ne opravdavam, ali odrasla osoba joj moze itekako vratit.

I da. I ona je nastavnica :/

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    Hajmo ne govoriti o dobrim i losim roditeljima...nego o dobrim i losim metodama kada je odgoj u pitanju.
    ja sam za!
    onda necemo doci u napast da se prepucavamo oko toga da li je dobar netko zato jer ima troje djece ili manje, ili je posvojio dijete ili je full time mama.
    inace, ninet, meni je nevjerojatno kako me neki tvoji postovi izzivciraju,a neki su mi jako insightfull - jel sa mnom sve u redu?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Zar nas metode načelno ne svrstavaju u jednu ili drugu skupinu?
    Ali, naravno, slažem se.
    Neka onda rečenica glasi ovako: Dobar roditelj se i odlikuje svojim trudom. Točka.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

S tobom valjda jeste. Ja sam podvojena licnost. Samo mi moras reci koji te iznerviraju da vidimo jel preferiras Dr. Jackill-ali onog drugog

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Adio Mare....vidi....ja ne mislim da su moji roditelji bili losi. Ali se nekad jesu sluzili pogresnim/losim metodama. I cak znam da su se (posebno mama), trudili biti sto bolji roditelji. Nekad se lose metode primjenjuju u neznanju boljih.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Naravno, ninet, i u svojstvu tvoje vlastite želje da budeš bolja svojoj djeci, zastupaš stav koji zastupaš.
    Pa što ima loše u tome imenovati nešto što je loše - lošim, a što je dobro - dobrim?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    anki, rodila si?
    ma ne, mislila sam na MMa.... zapravo, kad malo bolje razmislim, taj vrijedi za blizance

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj snorki prvotno napisa
    Ovo me podsjeti;

mene i mm-a vec prozivaju sto svake godine dobijemo po jedno dijete. Cak su njegovi na poslu provalili da sam opet trudna To je sve bilo u negativnom kontekstu.
    Isli smo na nekakav izlet sa njegovim zenturacama sa posla, a ja jadna kako sam se uhvatila za ledja jer sam vukla dupla kolica sa dvoje djece od po 15 kg (plus kolica koja imaju preko 15 kg), odmah su to protumacili da sam ponovo u drugom stanju. :?
    čudi me da nisi spomenula i velke cice! kako ti je samo to promaklo?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Bilo bi dobro kad ne bismo gledali svoju sliku u očima svoje djece.
    Naravno da svako dijete voli svog roditelja ma koliki zlostavljač on bio: povremeni ili konstantni.
    Dijete neće prestati voljeti svog roditelja koji ga je dan prije zviznuo ili izvizdao, dapače, život će nastaviti svojim tijekom, dijete će i dalje biti otvoreno, sretno, radoznalo... ali je od poslijednje zvečke nepovratno izgubilo djelić sebe.
    Koliko će djelova sebe izgubiti naša djeca i nadomjestit ih našim poimanjima života, ovisi o tome koliko smo dobar roditelj bili svom djetetu.
    Jer biti svjestan što mu činiš kada mu nepovratno oduzimaš dio njega samoga, a ne odustati potpuno od pogrešne metode za mene je neoprostivo. Dakle, ni sama nisam ona koja nikad nije primjenila pogrešnu metodu, ali me od toga trena ništa više ne može prisiliti da to ponovim. Dobar roditelj na greškama uči. Loš ih konstantno ponavlja. I to je činjenica.

tratincica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nekad se lose metode primjenjuju u neznanju boljih.
    tim vise me nerviraju ovi kao hana_sara koji se "KROZ SUSTAVNU EDUKACIJU" odlucuju za spanking

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj tratincica prvotno napisa
    Nekad se lose metode primjenjuju u neznanju boljih.
    tim vise me nerviraju ovi kao hana_sara koji se "KROZ SUSTAVNU EDUKACIJU" odlucuju za spanking
    TO ja govorim! Zna Hana_Sara da postoji bolja metoda, ali oko te se valja potruditi.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

moj komentar je zapravo komentar moje male anje (sestrine kćeri koja ima 4 ipo godine)...
    vraćali smo se ovo ljeto s plaže i prolazili pored žene koja je vukla jednog dječačića za ruku i pokušavala ga na silu uvući u auto. dječak je tužno plakao. u jednom trenutku, žena se okrenula i ošamarila ga.
    anja se uputila ravno do njih (par koraka), stavila ruke na bok i rekla ženi:
    ti si jedna zločesta mama. kako te nije sram tući svoga sina? djeca se ne tuku!

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ili sto bi reko Segrt Hlapic:
    "nece Grga Puh od batina postati bolji!"

lidac2004

Početno

Citiraj tanjaa prvotno napisa
    moj komentar je zapravo komentar moje male anje (sestrine kćeri koja ima 4 ipo godine)...
    vraćali smo se ovo ljeto s plaže i prolazili pored žene koja je vukla jednog dječačića za ruku i pokušavala ga na silu uvući u auto. dječak je tužno plakao. u jednom trenutku, žena se okrenula i ošamarila ga.
    anja se uputila ravno do njih (par koraka), stavila ruke na bok i rekla ženi:
    ti si jedna zločesta mama. kako te nije sram tući svoga sina? djeca se ne tuku!
    i sta je zena odgovorila?

Stranica 6 od 11 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •