Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
a što napraviti ako mislimo da nam nije uvedeno kako treba nešto što je bilo prije 30 godina (kad sam počela raditi, satnicu sam punila na tri škole i radila sam nekoliko godina puno radno vrijeme, dapače i po 7 sati prekovremeno jer se jedino tako moglo odrađivati ,ali meni ne štima izračun ... nisu mi pune godine staža uračunate)

ne znam je li i u papirnatoj knjižici uneseno kako treba... bojim se da sam debelo zakasnila ... nisam provjeravala tada jer je to niz upisa za isto razdoblje (svaka škola je upisivala svoje pdoatke) i mislila sam da je sve u redu ...

znam da ukoliko nisi siguran u neke podatke, to kažeš mirovinskom i oni šalju određenu dokumentaciju u firmu iz koje ti ne štimaju podaci i firma mora ispuniti to i poslati natrag mirovinskom...e sad, caka je da se to radi neposredno prije donošenja rješenja za mirovinu, ne znam je li moguće to odraditi ranije..

inače samo hint, ovo piše na dnu e-radne
Napomena: U ukupno trajanje mirovinskog staža nije uračunat mirovinski staž za osiguranike koji su sami obveznici plaćanja doprinosa, staž osiguranja s nepunim radnim vremenom, staž osiguranja s povećanim trajanjem, staž osiguranja ostvaren po osnovi isplaćenog drugog dohotka i obavljanja druge djelatnosti, poseban staž i mirovinski staž ostvaren sudjelovanjem u Domovinskom ratu. U trajanje staža osiguranja nije se moglo uračunati razdoblje kod poslodavca/obveznika doprinosa ako nije evidentiran datum prestanka osiguranja. Za navedena razdoblja provedena u osiguranju trajanje mirovinskog staža utvrdit će se pri ostvarivanju prava iz mirovinskog osiguranja.