Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 61

Tema: jastuk za bebe

Hello_Kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno jastuk za bebe

Iskusne mame i one manje iskusne - imam pitanje u vezi tog jastuka!
    Ja sam ge najeravala kupiti buduci da ce se beba roditi u 12.mjesecu pa da ju sto bolje zastitim od hladnoce a i neke prijateljice su mi rekle da im je to bilo jako prakticno, a jucer cujem da je to bezveze jer je beba u tome sputana i da joj na taj nacin ogranicavas pokrete i da je dobro event.samo za prvih mjesec dana.
    Nisam ni imala u planu bebu drzati mjesecima unutra, nego prvenstveno za izlaske u setnju i kod doktora, pa isto tako i za povratak kuci iz bolnice. Vidjela sam da u TL kosta nekih 80kn pa mi se je cinilo da to nije previse cak i za taj kratak period.
    Sto vi mislite o tome?

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za ove ostale situacije ne znam, ja ga nisam koristila, a obje cure su 'zimske',
    ali za izlazak iz bolnice ti treba auto sjedalica ( osim ako ces bebu nositi u jastuku do auta pa ju onda premjestiti u sjedalicu- ja ti ne bi preporucila tako jer su ti jastuci kolko znam na vezanje pa dok razvezes...)

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja neću kupovati jastuk za bebu jer ju u tome svejedno ni ne možeš staviti u autosjedalicu kada budeš išla kući, a za tih 50 metara od bolnice do auta mi se ne isplati. Rađe si investiraj u dobar skafander. No to je moje mišljenje bez iskustva

Hello_Kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

autosjedalica??
    totalno sam zbunjena - pa zar malo dijete ne moras nositi u ravnom polozaju na ravnoj podlozi? ja sam mislila u jastuk pa u u onu lezaljku-nosilicu(dio zatvorenih kolica). :?

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

MORA biti u autosjedalici, a put do kuće vam sigurno nije dug pa se ne brini za bebu, naravno da tako malu bebu nećeš voditi na put koji traje satima, ali kratke relacije su o.k.
    Nosiljka na kolicima nije autosjedalica i nije sigurno u tome voziti dijete

Što se tiće jastuke, ako si sigurna da ćeš ga kupovati, kupi onaj na ciferšlus- praktičniji je...
    po mom mišljenju to je nepotrebno ! Dobro dođe jedino onima koji bi nosili bebu, a kao boje se bez toga, odnosno čini im se lakše ako je beba u jastuku

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj yasmin prvotno napisa
    Dobro dođe jedino onima koji bi nosili bebu, a kao boje se bez toga, odnosno čini im se lakše ako je beba u jastuku
    mi smo ga kupili iz ovog razloga + da budemo sigurni da je Lovri dovoljno toplo... znači, motivirani strahom...
    što se nošenja tiče, beba ne stoji čvrsto u ovakvom jastuku (naš je bio s patentom a Lovre sitna beba) pa samo gledaš kad će ti 'upasti' u jastuk, a što se topline tiče - i tu smo brinuli bespotrebno
    ako i tebe muče strahovi koje smo mi imali savjetujem ti da bebu zamotaš 'po starinski' u dekicu
    a kad prođe nekoliko dana, već ćeš biti 'iskusna' mama 8)
    sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja sam ga dobila na poklon, eno stoji na ormaru, čeka da ga ja poklonim dalje... Sasvim nepotrebno jer je A. ljetna beba. Za zimu će ti dobro doći ako ti je doma teško zagrijati prostor, ili ti je po noći hladno, inače ne vidim smisla od tog jastuka.
    (naravno, vožnja samo u autosjedalici).

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja sam rodila usred zime,nisam uopće razmišljala o nabavi tog jastuka.meni je bilo dosta onog zavežljaja u bolnici.
    nekako mi je bilo puno ugodnije da mogu svoju bebu privinuti na sebe,mene bi jastuk sputavao u tome.
    i nije mu bilo hladno,uvijek možeš djetešce umotati u dekicu.
    razumijem isto tako da su neki sigurniji ako je beba dobro fiksirana u jastuku.
    svatko radi onako kako osjeća da je najbolje.
    i autosjedalica obavezno!

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dijete u autu MORAS voziti u prikladnoj auto sjedalici i nikako drugacije.
    ni na krilu, ni u kosari od kolica ni nikako osim u sjedalici.
    prvo- sto je to jedini siguran nacin da se dijete vozi u automobili
    a drugo- sto tako pise i u zakonu

ako te zanima jos nesto- imas puno tekstova na nasem portalu ( ides pod zdravlje pa djeca u prometu)
    a imas i ovdje na forumu podforum autosjedalice gdje mozes naci puno informacija ( ili pitati bilo sto sto te zanima)

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

potpisujem cure

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mi nismo imali jastuk. Iz rodilista smo bebu vozili u nosiljki, znam da to nije po propisu, ali , a doma je bila u toplim odjelcima. Nakon mj dana smo nabavili suto sjedalicu i od tada se obavezno vozi u njoj, i super joj je.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi ga nismo imali, ali taj jastuk nije losa stvar, neke bebe ga vole jer ih podsjeca na stijenke maternice, to kako su tamo bile stisnute...
    nekima na pase....

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A jel se može bebu prevoziti u nosiljci (ravno polegnutu) koja ima atest za auto i može se fiksirati u autu ? Ako me itko razumio ???
    To je onaj matrix sistem na Jane kolicima ( u Adax centru) ?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Nice prvotno napisa
    A jel se može bebu prevoziti u nosiljci (ravno polegnutu) koja ima atest za auto i može se fiksirati u autu ? Ako me itko razumio ???
    To je onaj matrix sistem na Jane kolicima ( u Adax centru) ?
    To je ono što se ne može učvrstiti u smjeru obrnutom od vožnje nego samo po dužini zadnjeg sica ili prednjem? Koliko sam ja shvatila, taj sistem je prihvatljiv samo za bebice s nekim problemima, npr. kod nedonščadi. Neka me netko ispravi ako sam u krivu.

Hello_Kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Nice i ja sam o tako necemu razmisljala obziromnna vrijeme u kojem ce se beba roditi! Naime nama se auto ne da najbolje zagrijati pa se bojim te kombinacije samo u robici na nosiljki i prekriveno dekicom a vani -5!?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Hello_Kitty prvotno napisa
    Nice i ja sam o tako necemu razmisljala obziromnna vrijeme u kojem ce se beba roditi! Naime nama se auto ne da najbolje zagrijati pa se bojim te kombinacije samo u robici na nosiljki i prekriveno dekicom a vani -5!?
    mislim da za autosjedalicu je skafander - pa samim time i za izlazak iz bolnice

a za po doma probaj posuditi od nekoga za nekoliko dana kada se beba rodi pa vidi je l praktično ili ne

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo- ja kad sam s R. izlazila iz bolnice bilo je fakat hladno ( kad sam izlazila s L. zapuhala neka juzina i iskuhala sam se do doma)-
    ona je imala na sebi:
    pelenu
    donji dio trenirke s 'nogama'
    benkicu
    gornji dio trenirke na ciferslus

mm donio sjedalicu u bolnicu
    stavili malu unutra
    pokrili dekom velikom ( ne onom duplom nego obicnom) presavijenom na 4
    mm uzeo jos i onu malu dekicu
    do auta ju nosili pokrivenu velikom dekom
    montirali sjedalicu ( pomaknuli deku pritom)
    kad se u autu zgrijalo, skinula veliku deku i stavila samo djecju
    i to je to

dijete nije dobro stavljati u sjedalicu u skafanderu ili debeloj jakni jer se ne mogu dobro stegnut pojasici ( a i najcesce su od 'sklizavih' materijala pa opet nemres fino namjestit i stegnut pojasice)

Hello_Kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Da znam da nije dobro stavljati u sjedalicu u skfanderu pa se bas zbog toga brinem :? Nekako mi se tanka oblekica (koja smije ici ispod remenja u autosjedalici) cini premalo za tako malo malo dijete po takvom vremenu..neiskusna sam pa mozda i brijem, ali jos me dodatno brine kako cu tako malo dijete namjestiti u sjedalicu :shock: ..iskusne mame vjerojatno nemaju s tim problema ali znam da ce me prvih dana biti strah primiti djete a kamoli vrtiti ga i zakapacati u sjedalicu. zato sam mislila da bi mi ljezaljka (+ jastuk) koju bih ucvrstila pojasevima rjesilo probleme hladnoce i nesigurnosti. Ali vidim da cu morati prevladati strahove...

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vidim da si u zagrebu pa cemo ovako,moze?
    lijepo kupi sjedalicu i dodji na pregled sjedalica koji ce biti u 9 mjesecu ( prati na portalu, biti ce najavljeno).
    tamo cemo ti pokazati kako da sjedalicu pravilno namjestis u auto, a posto ce tvoja beba jos biti u busi- ja cu uzet naseg manekena (lutku) pa cemo ti pokazat i kak da bebu stavis u sjedalicu i ispravno ju zavezes.

i nadam se da ces tako barem malo uspjet prevladati strah od sjedalice i stavljanja bebe u nju ( ja sam ti ista takva bila, a ustvari jos i jesam- nakon dvoje svoje djece- sad kad mi netko da da drzim malu bebu- samo gledam di je prva fotelja da uvaljam dupe, a svoje sam vrtila na sve strane )

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam isto razmišljala o tom jastuku, ali ne zbog hladnoće ili vožnje (tu ne bih prakticirala taj jastuk), već iz tog razloga što znam neke roditelje koji su klince vodili na vježbe za kralježnicu i više terapeuta je spomenulo da bi beba trebala bar prvih mjesec dana biti na čvršćoj podlozi, u jastuku, dok je na rukama, a da se ta praksa uglavnom izgubila i da je to jedan od razloga zašto kasnije klinci još u ranoj dobi imaju problema s kralježnicom.

E sad, jasno mi je da bi se iz ovog mogla razviti svakakva debata i da bi mišljenja bila različita, no, nekako se uvijek toga sjetim i mislim da ne može škoditi, posebno što sam pročitala isto što je netko već spomenuo, da bebe u početku vole skučenost jer ih to na neki način podsjeća na skučenost u maternici.

U svakom slučaju, ja sam isto mislila još malo prosurfati raznim podforumima prije konačne odluke. Mislim da će to svaka od nas neiskusnih napraviti i odlučiti što bi bilo najbolje za njenu bebu...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Hera prvotno napisa
    E sad, jasno mi je da bi se iz ovog mogla razviti svakakva debata i da bi mišljenja bila različita, no, nekako se uvijek toga sjetim i mislim da ne može škoditi
    Sigurno da ne može škoditi, osim kad je riječ o vožnji! Pa dovoljno je malo jače kočenje da ti izleti iz ruku, ili ti poletiš skupa s jastukom u rukama, o nesreći nedajbože da i ne govorim.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Sorry, ovo nisam uočila:
    ali ne zbog hladnoće ili vožnje (tu ne bih prakticirala taj jastuk)

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nema veze, razumijemo se.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Evo da i ja dam svoj osvrt na jastučić....meni je on super stvar s obzirom da mi je Mara zimska bebica a i mm je bio sigurniji s jastučićem...koristili smo ga nekih 2-3 mjeseca jer je cura rođena dugačka i začas ga je prerasla, s 2 mjeseca se više nije ni mogao zatvoriti al mi je bio super pomoć kod dojenja....
    Čak mi je i ortoped preporučio jastučić i isto tako nam je pedijatar savjetovao da nikako bebicu ne furat u tim auto sjedalicama koje ja zovem ljuskice s obzirom da kičmica mora biti na ravnom....mi smo isto koristili košaru od kolica i to mi se činilo super rješenjem...nisam ni pomišljala tak malu bebicu pigat u tu ljuskicu...ona je meni i s 3 mjeseca u toj ljusci izgledala ko kifla, sva sfrkana i prefrknuta...moram napomenut da dok nije bila pričvrščena u toj ljusci-auto sjedalici nismo ni išli na neke duže relacije, uglavnom smo izbjegavali tak malu a još i zimsku bebicu vukljat okolo dok ženska malo ne ojača....

Hello_Kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ines-hvala na savjetu, tak nesto sam i mislilila :D
    No ne vjerujem da cu stici u 9.mj. vec racunam, recimo u 10. buduci da ce se beba roditi u 12. ne namjeravam kupovati prije, prvenstveno zbog toga sto u stanu nemamo previse mjesta pa mislim da je pametnije kupiti sto kasnije.
    A koliko sam shvatila te edukacije se odrzavaju svaki mjesec?

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vise ne svaki mjesec
    ali ce biti na portalu obavijest i o svim sljedecim pregledima

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

hello kitty , pa tebi je tremin negdje blizu mojeg , a gdje ideš rodit?možda se sretnemo... ja sam kupila vreći za spavanje manjeg kalibra tako da će poslužit u svrhu nošenja iz bolnice i spavanja i to a ima lijepo mjesta i ništ joj ne bu bilo tijesno.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

autosjedalica??
    totalno sam zbunjena - pa zar malo dijete ne moras nositi u ravnom polozaju na ravnoj podlozi? ja sam mislila u jastuk pa u u onu lezaljku-nosilicu(dio zatvorenih kolica). :?
    Moj dr. kaže da bebe nije u maminom trbuhu na ravnom

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Marina mama prvotno napisa
    Čak mi je i ortoped preporučio jastučić i isto tako nam je pedijatar savjetovao da nikako bebicu ne furat u tim auto sjedalicama koje ja zovem ljuskice s obzirom da kičmica mora biti na ravnom....mi smo isto koristili košaru od kolica i to mi se činilo super rješenjem...nisam ni pomišljala tak malu bebicu pigat u tu ljuskicu...ona je meni i s 3 mjeseca u toj ljusci izgledala ko kifla, sva sfrkana i prefrknuta...moram napomenut da dok nije bila pričvrščena u toj ljusci-auto sjedalici nismo ni išli na neke duže relacije, uglavnom smo izbjegavali tak malu a još i zimsku bebicu vukljat okolo dok ženska malo ne ojača....
    Kao što netko već reče, beba ni u tvom trbuhu ije ležala na ravnom, već više nalik na sklupčanu loptu i zašto bi sad odjednom morala isključivo na ravnom?

Sjedalica i nije dizajnirana da je beba u njoj zgrbljena već su joj leđa, guza i noge pod određenim kutem, što svakako ne podrazumijeva vožnje satima bez stajanja. Ako je beba ispravno vezana i sjedalica pravilno postavljena i učvršćena te se rade pauze svakih 2 sata, nema straha od negativnih utjecaja na bebinu kralježnicu. Pa i nama odraslima treba svako malo raditi predah u vožnji jer nam bude teško u jednom položaju, zar ne ?

I JEDINI način prijevoza bebe u autu je u autosjedalici, inače ne voziti dijete u autu.

Najčešće se nesreće događaju baš u krugu 5 km od kuće(do bake, do liječnika, do dućana...). Ja si nikad ne bih oprostila da mi dijete samo razbije zube udarivši o prednje vjetrobransko staklo ili upravljačku ploču npr., ne mora uopće poginuti. 8)

Hello_Kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj sandra23 prvotno napisa
    hello kitty , pa tebi je tremin negdje blizu mojeg , a gdje ideš rodit?možda se sretnemo... ja sam kupila vreći za spavanje manjeg kalibra tako da će poslužit u svrhu nošenja iz bolnice i spavanja i to a ima lijepo mjesta i ništ joj ne bu bilo tijesno.
    da, da sandra, vec sam ja to vidjela ja jos ne znam kuda cu, SD ili vinograd. u svakom slucaju moramo ostati u kontaktu za slucaj dodavanja vode u bolinici
    ali mi nije jasno ovo sto si napisala, kupila si vrecu ili jastuk?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

e dok ja nađem post...
    to ti je vreća za spavanje ali mala ali služi i kao onaj jastučić za nošenje samo što se ne veže pa je komotnije. šta kažeš na jednu kavu kod mene pa ti pokažem

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Sandra, ima šanse da to pofotkaš i staviš na net?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ima , ima obećajem , danas ili sutra ću stavit

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Bok cure!
    Jedino kaj sam dobila na posudbu je taj jastuk! Strina ga skoro pa i nije koristila.
    To sam uzela cisto radi drugih, puno je lakse primit bebu. Ima ljudi koji nemaju iskustva ili su stari, pa nemogu pa si mislim ovak ce prvenstveno i za bebu bit bolje!
    Eto to je jedino zakaj sam ga posudila i samo cu ga u tu svrhu koristit.
    Moja strina je rekla da ima jos petoro djece da bi ga uvijek i opet koristila.Ona je iskusna ali i mlada mama, pa eto poslusala sam ju!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

evo imate sliku mog jastučića

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ja jos ne znam kuda cu, SD ili vinograd. u svakom slucaju moramo ostati u kontaktu za slucaj dodavanja vode u bolinici
    Ja sam rodila u Vinogradskoj, tamo kao ne dozvoljavaju piti, ali . . , uvijek ima ali. . . u boxu je lavabo. . . MM je dobio posudicu i gazu da mi vlazi usta izmedju trudova . . . ja nisam bila zedna

Hello_Kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

sandra prekrasan je jastucic..znam i gdje si ga kupila...meni je tamo sve prelijepoo i preskupo!

ldugandz

Početno

Sandra... mozda malo OT, ali gdje ste kupili kindač....preslatki je

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

slovenija beba centar

Hello_Kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj ldugandz prvotno napisa
    Sandra... mozda malo OT
    lugandz-sto je to OT?

ldugandz

Početno

off topic

Hello_Kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ldugandz-aaaa..vidis da nije..malo smo ga prodrmale novim temama

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

autosjedalica??
    Mi smo sa kolicima dobili autosjedalicu koja je ujedno i košara na kolicima za bebu (malo je veća od obične nosiljke) i ima skroz ležeći položaj + još 3, tako da bi bebu i u jastuku mogla stavit unutra

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

u Adaxu sam vidjela jastuke koji imaju cif sa strane i dosta su praktični a i dobro dođe kad ljudi dođu vidjet bebu pa ju je lakše držat u tome

Hello_Kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Rukovodeci ovime sto ste me savjetovali a i nekim iskustvima mojih frendica, ja sam se def.odlucila za taj jastuk, posebno kada sam vidjela one prekrasne u Jacardu(vidi sandine slike!)..pa ce mi tako moja draga mama napraviti jedan i sigrna sam da ce mi ispocetka tako biti lakse, a navodno i bebe to vole

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

sjedalica u adaxu je u više položaja!
    to je sve u jednom!
    i košara za kolica i ležaljka i auto sjedalica, ovisno o položajima!
    dakle, može se sigurno fiksirti u automobil i čak je i bolja od obične sjedalice za tako malu bebu!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ivaa, ako je to ona koju smo mi gledali, onda se ne može fiksirati u pravilnom položaju (obrnuto od smjera vožnje) na zadnji sic, jer su pojasevi prekratki. Ili je to neki druga sjedalica (ova je bila Jane, ali ne znam koji model).

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ivaa prvotno napisa
    sjedalica u adaxu je u više položaja!
    to je sve u jednom!
    i košara za kolica i ležaljka i auto sjedalica, ovisno o položajima!
    dakle, može se sigurno fiksirti u automobil i čak je i bolja od obične sjedalice za tako malu bebu!
    Ivaa, ovo je tvoje osobno mišljenje, no to ne znači da je ispravno.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

To što sjedalica može u više položaja ne znači ama baš ništa, jer naslon autosjedalice za male bebe mora biti pod kutem od 45 stupnjeva, a autosjedalica se montira u smjeru suprotnom smjeru vožnje. Ukoliko je nagib premalen, dijete može kod sudara iskliznuti izvan pojasa ili biti nagurano na pojas što može dovesti do istezanja vrata i ozljeda kičmenog sustava.
    Beba u autosjedalicu nikako ne može u jastuku. On može biti zgodan za nosanje ili vožnju u kolicima, ali nikako ne u autosjedalici. Beba u autosjedalici mora biti vezana pojasevima autosjedalice a jastuk i debela odjeća to onemogućavaju.

Hello_Kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Beba u autosjedalicu nikako ne može u jastuku. On može biti zgodan za nosanje ili vožnju u kolicima, ali nikako ne u autosjedalici. Beba u autosjedalici mora biti vezana pojasevima autosjedalice a jastuk i debela odjeća to onemogućavaju.
    ja sam pricala opcenito za jastuk a ne za kombinaciju jastuk+auto sjedalica

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •