-
Kinka dobrodošla i sretno ...
Cure, imunoterapija nije bezopasna i Dexamethason je imunosupresiv koji ruši vaš imunosustav, te ima određene nuspojave.
Liječnici se stoga baš olako ne odlučuju na takvu vrstu terapije i ja razumijem dr.Duića kad preporuči Folic plus i da još pokušavate.
Ja sam Dex uzimala na vlastitu odgovornost ( po preporuci dr. Beera i po amer. protokolu u kombinaciji sa IVIGom ) i nije mi uspjelo.
Također sam od Dexa imala puno nuspojava ( poput naglog debljanja, moonface ( mjesečevog lica ) i na kraju i ono najgore - problem sa sinusima koji mi i dan-danas ostao kao uspomena na "igranje sa Dexom" ). Od IVIGa (Bogu hvala) nisam imala ništa - no neke su cure imale osip kao reakciju po cijelom tijelu, povećanu temperaturu i povraćanje, a neke su čak i kolabirale.
Znam da imam imunoproblem i svjesna sam svoje situacije - ali ću drugi put ipak "debelo" razmisliti da li da krenem sa imunoterapijom ili ne ... ( jer smatram da mi je ipak moje vlastito zdravlje najbitnije - a kad se razboliš - teško da ti tko više može pomoći ).
Znači, nije ni to čarobna formula ( a možda je i mogla biti ) ... ponekad je ipak stvar sreće, trenutka i tko zna čega još ...
Zaista je bitno biti uporan - također znam par cura kojima je uspjelo bez Dexa i IViga, a imaju antitijela i povišene NK. Što se tiče preklapanja u HLA tip. normalno dolazi do začeća, a tek onda se uzima imunoterapija kako bi se spriječili spontani i odbacivanje ploda ... ( također znam curu sa preklapanjem u HLA koja normalno, bez imunoterapije nosi svoju bebicu)... hoću reći: sve je moguće i svi smo mi različiti.
Sve je to zapravo relativno ... ja osobno smatram da trebamo držati ove osnovne hormone pod kontrolom,
meni je npr. jako bitno da mi je TSH i prolaktin u granicama normale, te svakako i dalje pokušavati ( jer što nam drugo i preostaje ).
Eto, ne bih duljila - samo bi upozorila na opasnosti koje nosi određena imunoterapija i da takve stvari - nisu za igru ... treba dobro, dobro razmisliti - odvagnuti pozitivne i negativne strane i tek onda odlučiti.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma