Hvala ti sto si se javila unatoc tome sto je proslo samo 2 tjedna od poroda (pretpostavljam da pored tako male bebe nemas puno slobodnog vremena). Ja cu iskoristiti priliku da te pitam sto me zanima, pa ako nadjes vremena, pisi.ankika prvotno napisa
Bas me ovaj tvoj post razveselio, zvuci stvarno ohrabrujuce (ja takodjer planiram porod u vodi u Petrovoj, termin mi je 19.12. i takodjer sam cula grozne stvari o Petrovoj, da nemaju jedini porod u vodi, nikad se za Petrovu ne bih odlucila). Zanima me je li jedna od babica bila Mirjana M. (znam da se ne smiju pisati puna imena)?ankika prvotno napisa
Jako me se pozitivno dojmila.
Je li ti sto od toga na kraju trebalo (posebno me zanima epiziotomija)? Jesi li 'pukla'? Jesi li radila perinealnu masazu prije poroda? I opcenito, jesi li radila nekakve vjezbe i pripreme za porod- tecajevi, literatura, gimnastika itd?ankika prvotno napisa
Koliko si bila otvorena kad si dosla u bolnicu, i koliko je vremena proslo do ovih 5 cm? Jesi li dobila klistir (kod poroda u vodi mi klistir ima smisla, cisto da se voda ne zaprljaankika prvotno napisa
)?
Odlicnoankika prvotno napisa
)) dakle mozes biti u polozaju u kojem hoces unutra i radis sto hoces, super
Osim babica je li bilo tamo nekog (doktori)? I jesi li imala plan poroda (napisan)? Sto mislis, da si htjela odbiti CTG, da li bi ti dozvolili?(Kakav je to CTG na daljinski? )ankika prvotno napisa
Sto mislis zbog cega se vise nisi otvorila u kadi, zbog opustene atmosfete, vode?ankika prvotno napisa
Jesi li nakon poroda dobila bebu u ruke, i na koliko dugo? Na koliko dugo su je nakon toga odnijeli? I za kraj, koliko dugo si ostala u bolnici nakon poroda?
Pozdrav tebi i bebici
I jos jedno pitanje (svima koje su radjale): mozete li osjetiti da se otvarate, da ste otvorene, ili to samo pregled moze pokazati?

)?