Citiraj ankika prvotno napisa
evo javlja vam se jedna friska kupacica :D koja je rodila prije sad vec skoro 2 tjedna u Petrovoj.
Hvala ti sto si se javila unatoc tome sto je proslo samo 2 tjedna od poroda (pretpostavljam da pored tako male bebe nemas puno slobodnog vremena). Ja cu iskoristiti priliku da te pitam sto me zanima, pa ako nadjes vremena, pisi.

Prvo moram pohvaliti ekipu tamo - babice su bile fenomenalne i imala sam osjecaj da me drze ko malo vode na dlanu. Stvarno ugodno iznenadenje nakon svih onih mucnih prica o porodu koje sam stalno slusala. Moj je zapravo bio upravo suprotno - jedno stvarno prekrasno iskustvo velikim dijelom zahvaljujuci i njima.
Bas me ovaj tvoj post razveselio, zvuci stvarno ohrabrujuce (ja takodjer planiram porod u vodi u Petrovoj, termin mi je 19.12. i takodjer sam cula grozne stvari o Petrovoj, da nemaju jedini porod u vodi, nikad se za Petrovu ne bih odlucila). Zanima me je li jedna od babica bila Mirjana M. (znam da se ne smiju pisati puna imena)?
Jako me se pozitivno dojmila.

Ja sam odmah u pocetku se dogovorla s njima da bi izgon ipak napravila na suhom, odnosno da bi bila u vodi samo za vrijeme dok traje otvaranje, (da mi voda zapravo djeluje opustajuce i da mi olaksa trudove), jer sam ipak prvorotka, a u vodi nije moguca nikakva asistencija tijekom poroda, znaci ni epizotija, niti okretanje bebe da lakse izade... odnosno prepusten si sam sebi, sto se ja za prvi put nisam usudila.
Je li ti sto od toga na kraju trebalo (posebno me zanima epiziotomija)? Jesi li 'pukla'? Jesi li radila perinealnu masazu prije poroda? I opcenito, jesi li radila nekakve vjezbe i pripreme za porod- tecajevi, literatura, gimnastika itd?

U kadu sam usla otvorena 5 cm. Do tada mi je bilo super jer sam imala CTG na daljinski - tako da sam se mogla setati okolo i okretati kako god mi je pasalo. U pocetku sam se setkala okolo po boxu, no nakon nekog vremena su me poceli grcevi hvatati u nogama (a mozda i zato jer sam cijeli dan od kada su me poceli hvatati prvi trudovi se setala i bila na nogama) i jednostavno mi nije vise pasalo setanje, pa sam se ipak odlucila leci i cuvati snagu za kasnije.
Koliko si bila otvorena kad si dosla u bolnicu, i koliko je vremena proslo do ovih 5 cm? Jesi li dobila klistir (kod poroda u vodi mi klistir ima smisla, cisto da se voda ne zaprlja )?

U kadi je bilo fenomenalno, topla voda stvarno opusta i trudovi su jedno 50% manje bolili nego vani. Mozes se izvaliti i namjestiti kako hoces, dobila sam cak i male luftice za namjesti si pod glavu... zakljucili smo da kadi jedino fali jacuzzi :D da bi dozivljaj bio potpun.
Odlicno )) dakle mozes biti u polozaju u kojem hoces unutra i radis sto hoces, super

Bila sam u kadi preko sat i pol, ugodno sam pijuckala kavicu razgovora s babicama i sa mm koji mi je bio najveca potpora. Svaki put kada bi mi dosao trud bi napravili jednu minutu pauze dok me ne prode i poslije nastavili s razgovorom...bas ko na kavici.
Osim babica je li bilo tamo nekog (doktori)? I jesi li imala plan poroda (napisan)? Sto mislis, da si htjela odbiti CTG, da li bi ti dozvolili?(Kakav je to CTG na daljinski? )

Problem je nastao kad sam izasla van i kad su ustanovili da nakon sat i pol u vodi, sa urednim trudovima prema ctg-u, se nisam nista otvorila od onih pocetnih 5 cm s kojih sam i usla u kadu. Pa sam odlucila jedno vrijeme provesti vani.
Sto mislis zbog cega se vise nisi otvorila u kadi, zbog opustene atmosfete, vode?

Jesi li nakon poroda dobila bebu u ruke, i na koliko dugo? Na koliko dugo su je nakon toga odnijeli? I za kraj, koliko dugo si ostala u bolnici nakon poroda?

Pozdrav tebi i bebici

I jos jedno pitanje (svima koje su radjale): mozete li osjetiti da se otvarate, da ste otvorene, ili to samo pregled moze pokazati?