-
evo me malena spava ko andelak, tako da sam uhvatila malo vremena poviriti na forum
Sto se tice babica, sa mnom su bile ukupno tri i sve tri su bile stvarno super, nazalost nisam im zapamtila imena, no lica nikad necu.
Dok sam bila u vodi, stalno je netko morao biti samnom, a to mi je i sama babica rekla da je takvo pravilo, odnosno s tobom mora barem jedna babica. Dok kod klasicnog poroda (jel' tamo...) te uglavom ostave samu, te te "cekiraju" svako toliko da vide ctg, koliko si otvorena, dal sve ide kako treba...
No, kako tu noc nije bila pretjerana guzva, dok sam bila u vodi samnom su bile 2 babice & mm te smo ugodno cavrljali. Kasnije, kad sam odradivala drugi dio na suhom :D, samnom je pak bila treca babica koja mi je smirivala i pomagala tj. govorila kako da prodisem i lakse podnesem svaki trud.
No, da te ne zavaravam... prica s poroda je jedno, no prica s odjela za babinjace je drugo. Taj drugi dio nije prosao tako ugodno kao porod, cak sam htjela vikat da me vrate dole :D.
Nakon poroda, odvezli su me na odjel babinjaca, a ko za peh dosla sam u ruke neke opake sestre
...prvo sto je napravila ostavila me u sobi da lezim ispod deke tik do vrelog radijatora, te odmah do ogromnog prozora, a sunce je taj dan przilo ko ludo ...tako da sam se osjecala ko u stakleniku ... skoz sam se skuhala i sva bila mokra. Kad vise nisam mogla izdrzat, zamolila sam ju da spusti roletu..na sto se izderala na mene ... da koji vrag izvoljevam, da je roleta strgana i da nek pisem minstru zdravstva da ju popravi. Sljedece sto sam ju pitala je da li mogu sada popit ili pojest ... opet se izderala na mene da nek ju nista ne pitam jer ce mi ona rec sve sto trebam znat - i izisla iz sobe, bez da mi je odgovorila. Taj dan se svako malo izderala na nekoga... zivi uzas ..tako da ne mislis da toga nema.
Sto je najbolje, svi znaju da se oni tako ponasaju .. i to je ononajzalosnije i nedopustivo, da je to njima normalno - da neko lijeci svoje komplekse i frustracije na izmucenim zenama koje su prije koji sat rodile.
Za utjehu mogu reci da su djecije sestre (sestre koje se brinu samo za bebice) sve bile ok i uvijek voljne pomoci oko dojenja.
Ajmo natrag na porod :D ...
Nazalost, nisam prosla bez rezanja (rez je bio relatvno mali), no nisam pukla. Iako sam namjeravala...masazu nisam izvodila bas redovito.
Dosla sam u rod. sa 3 cm otovrena, dobila klistir i brijanje, nakon toga je sljedilo tusiranje. Prikljucili su mi taj ctg na daljinski. Slican je klasicnom ctg-u, no oni senzori nisu povezani zicama na stanicu, vec preko odasiljaca odasilje otkucaje srca, kao i kontrakcije (a mogu i pod vodu) - tako da se s tim ctg-om mozes setkati u krugu nekih 5-10 metara...
Ja nisam htjela odbiti ctg, a pogotovo zato sto mi ovaj nije smetao,a sama sam se osjecala sigurnije da sam cijelo vrijeme znala da je s bebom sve ok.
Dok nisam usla u kadu, jedno vrijeme sam se setala po boxu, a kada su me poceli u nogama grcevi hvatat legla sam se na krevet. Box gdje je kada je dosta veci od ostalih, u njemu se nalazi i kada /koja je prilicno velika/ i klasicni lezaj ko u ostalim boxovima.
Nisam imala napisemeno plan poroda, vec kada sam dosla tamo sam objasnila sto zelim i razgovarala o svemu s babicom koja me je zaprimila, te smo se oko svega slozili bez problema, te je i sve na kraju bilo kako sam zeljela ...osim samog finala, odnosno moja zelja je bila da me navode kroz kontrolirano tiskanje... Na kraju sam ipak rodila (izgon) samo iz 2 susa. No, moram priznat - kad je i doslo do samog kraja, vise nisam niti inzistirala na tome, jer sam bila vec preumorna i htjela sam da cim prije bude gotovo.
Cim sam rodila dobila sam malenu na ruke, a dokle smo se mi mazile, izvadili su mi posteljicu, tako da to nisam niti osjetila, ...nakon toga su je odveli, a mene su krenuli sivat. Odmah su mi rekli i tezinu, visinu, Apgar, te naravno spol.
Kad su me poslili, lezla sam jos 2 sata na promatranju... i onda su me odveli na odjel.
Bebu (na hranjenje) mozes dobiti tek nakon detaljnijeg pregleda pedijatara, no kako tamo bebe donose svaka tri sata na hranjenje (a ostaje po sat vremena s tobom ) ... bila sam taman fulala jedno hranjenje, pa sam ju dobila tek kasno popodne.
Sve skupa ostala sam 4 dana ...rodila u cet, a kuci isla u ponedjeljak. Isli bi jos u nedjelju ... samo se malena bila malo zazutila, pa smo morali ostati jos jedan dan extra.
huh
..evo uspjela sam sve napisat iz nekoliko navrata
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma