Citiraj ankika prvotno napisa
evo me malena spava ko andelak, tako da sam uhvatila malo vremena poviriti na forum
:D

Nakon poroda, odvezli su me na odjel babinjaca, a ko za peh dosla sam u ruke neke opake sestre ...prvo sto je napravila ostavila me u sobi da lezim ispod deke tik do vrelog radijatora, te odmah do ogromnog prozora, a sunce je taj dan przilo ko ludo ...tako da sam se osjecala ko u stakleniku ... skoz sam se skuhala i sva bila mokra. Kad vise nisam mogla izdrzat, zamolila sam ju da spusti roletu..na sto se izderala na mene ... da koji vrag izvoljevam, da je roleta strgana i da nek pisem minstru zdravstva da ju popravi. Sljedece sto sam ju pitala je da li mogu sada popit ili pojest ... opet se izderala na mene da nek ju nista ne pitam jer ce mi ona rec sve sto trebam znat - i izisla iz sobe, bez da mi je odgovorila. Taj dan se svako malo izderala na nekoga... zivi uzas ..tako da ne mislis da toga nema.
Uzas Moze li se tim gadurama zapisati ime ili nesto i onda nekako intervenirati? Bojim se da su se neki jednostavno navikli da se tako mogu ponasati nekaznjeno, pa se takvo stanje samo produzuje.

Nego, za cijelo vrijeme poroda ne smijes ni jesti ni piti?
I sto mi je jos palo napamet : imas li mozda za vrijeme poroda potrebu pisati?

Sto je najbolje, svi znaju da se oni tako ponasaju .. i to je ononajzalosnije i nedopustivo, da je to njima normalno - da neko lijeci svoje komplekse i frustracije na izmucenim zenama koje su prije koji sat rodile.

Nazalost, nisam prosla bez rezanja (rez je bio relatvno mali), no nisam pukla. Iako sam namjeravala...masazu nisam izvodila bas redovito.
Ovaj dio me posebno zanima. Jesu li ti obrazlozili zasto treba rez, jesi li ga mogla odbiti, i sto mislis, da jesi, da li bi pukla? (je li beba bila velika? )

...osim samog finala, odnosno moja zelja je bila da me navode kroz kontrolirano tiskanje... Na kraju sam ipak rodila (izgon) samo iz 2 susa. No, moram priznat - kad je i doslo do samog kraja, vise nisam niti inzistirala na tome, jer sam bila vec preumorna i htjela sam da cim prije bude gotovo.
A da nisi bila preumorna, onda bi te one vodile kroz kontrolirano tiskanje i da li bi onda rez trebao?

Cim sam rodila dobila sam malenu na ruke,
Odlicno :D :D

a dokle smo se mi mazile, izvadili su mi posteljicu, tako da to nisam niti osjetila,
Kako to oni vade (zar ne bi trebala izaci sama)?

Kad su me poslili, lezla sam jos 2 sata na promatranju... i onda su me odveli na odjel.
To sivanje je na zivo? I kakvo je to promatranje od 2h (je li obavezno)?

huh ..evo uspjela sam sve napisat iz nekoliko navrata
Puno ti hvala! :D Ti si mi trenutno glavni izvor informacija