Pozdravljam porod u vodi kod nas, ali s druge strane cure imam film da ste jednu stranu poroda za mene vrlo bitnu, a tako kaže i fenomenalni Michel Odent, a to je PRIVACY ili PRIVATNOST. Stopiranje poroda vam je neminovno sa svim rezultarujućim problemima, ako ta strana nije zadovoljena. Odlazak u bilo koju kliniku je već problematičan za tok poroda, zato se i treba raditi na tome da upoznate osobu koja će vas poroditi najmanje par mjeseci prije. Ne znam kako ćete to učiniti s Rijekom, mislim vi iz Zagreba. Odlazak u drugi grad, vas podvjesno opterećuje više nego što mislite, jedino ako vam Rijeka nije rodni grad. Pokušajte se rađe saživjeti i upoznati s klinikom koja vam je bliže, koju lakše možete posjetiti ili doći u nju kad počne porod. Partner koji će vas pratiti isto je u novoj sredini u novom gradu, tako da se i on ne može opustiti koliko bi trebao da na vas djeluje smirujuće.
Cure koje se u Udruzi bave projektom porod kod kuće dobro znaju što znači Privacy i da je to pola, ako ne i više pola od poroda. Mislim da i to trebate znati kad se upućujute na put.