Ja sam još prije par mjeseci pročitala 2 knjige Michela Odenta (Preporod rađanja i Ljubav očima znanosti), tako da znam o čemu pričaš. Meni je važnije od samog mjesta poroda ljudi kojima ću biti okružena. A u bolnici u kojoj je ipak prirodniji pristup porodu i njezi nakon poroda od onih koje se nude u ZG, meni to puno više ulijeva povjerenje nego to što bi mi smetalo što ću biti u RI a ne u ZG. Ionako, kad dođeš u bolnicu, bilo to u tvom rodnom gradu ili negdje drugdje, sve ti je tamo ionako novo. I doktori i babice i prostorije... Kako ćeš se ti osjećat, to prvenstveno ovisi o ljudima kojima ćeš biti okružena. Mogu ti reć da kad sam prvi put rodila, iako mi je trudnoću pratila doktorica koja radi u toj bolnici, porodila sam se bez njenog prisustva. I ako ih ranije upoznaš, nitko ti ne garantira da će ti se baš oni zateć na porodu.
Da je idealno- nije. Zato RODE i imaju još tako puno posla pred sobom.
Ja bih najrađe rodila kod kuće u bazenu (kao nedavno moja sestra u Engleskoj), u privatnosti vlastitog doma, samo uz svoje najbliže (kćer i MM) i babicu u koju imam povjerenje.. Ali dok je to kod nas tako kako je- svatko bira ono što mu je najprihvatljivije.
Ali hvala na komentaru i dodaj slobodno još (znam da si ti rodila u vodi, a najbolja su iskustva iz prve ruke :wink: ).