zapravo, zasto ovo pisem.... ja sam sebi od prvog dana zabila u glavu porod u vodi, i sva sam u tome, ali.... nekad se moze dogoditi da do poroda u vodi nedodje, i spomenula sam neke indikacije

nemojte se zbog tih podataka preplasiti, ali imajte otvorenu alternativnu kombinaciju ako voda ne moze. najgore je sto se moze dogoditi da se uplasite poroda zbog toga sto recimo nemozete u vodu, ili vam se vise ne da sjediti u vodi.

meni je alternativa porod na sve 4 kako nas vjezbaju na jogi. ili sjedeci polozaj, a jos nisam sigurna da li cu se odluciti za onu ljuljacku za radjanje ili za stolicu za radjanje.

dakle, voda mi je cilj, ali spremna sam na sve. voda je djetetu prirodno okruzenje, manji je stres ako na svijet dodje u vodu, ali.... ako ne mozemo, odradit cemo to na najbolji moguci nacin

kad krenete traziti indikacije zbog kojih ne mozete u vodu, molim vas da metnete linkove na forum, jer je cinjenica da su zene koje su rodile u vodi toliko odusevljene i pisu o svojem iskustvu, velicaju porod u vodi, necete naci previse podataka kada i kako ne mozete u vodu.

a da, podatke sa curenjem plodne vode i polozajem na zadak kao indikacija da e nemre u vodu nasla sam jos u knjizi "veilig bevallen" (siguran porod) od beatrijs smulders & mariël croon. pretpostavljam da je natasa to procitala jer je to u nizozemskoj biblija za porod