Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
Citiraj violet prvotno napisa
1. jeste li imale dojam da voda usporava trudove (posebno mame kojima to nije prvi porod)?
Ja nisam, ali to je možda zato što sam već bila skoro skroz otvorena kad sam ušla u vodu. Već sam čula dosta priča žena koje se žale da su ulazile, pa izlazile iz vode zbog toga i da im je to smetalo. Mislim da je tu fakat ključna stvar da se ne smije ući u vodu prerano, a to se izgleda dosta često događa. Čini mi se da je zbilja najbolje čekati sami finiš, ali to je ipak samo moj dojam :wink: .
I ja sam, 7-8 cm je bila procjena, pa opet sam tamo dva sata sjedila, i prakticki se nista nije dogadjalo, ali cim sam izasla van, poceli su oni gadni.

2. jeste li imale dojam da zbog tople vode i opustenosti vise krvarite nakon poroda (meni su poslije zakacili na infuziju, nekakav lijek koji bi trebao zaustaviti krvarenje)?
Ja sam manje krvarila nego nakon 1. poroda, mislim da to nema veze. To bi bilo moguće jedino da je voda vruća pa ti raširi krvne žile, ali voda u kadi je temperature tijela, prema tome... Bilo bi bolje da su se "sjetili" da ti daju bebača da cica malo češće i duže, jer to kontrahira maternicu i smanjuje krvarenje. :?
Je, to je istina.

3. cini li vam se da voda omeksava medjicu (meni je babica rekla da to nije istina)?
Stvarno nemam pojma jer je nisam pipala ni za prvog poroda a ni sada . Mislim da je za omekšavanje važnija toplina (vode) nego sama voda.
A dali je to istina, trebalo bi pitati nekoga tko ima puno više iskustva s porodima u vodi nego što to imaju u Petrovoj. (Sori ako zvučim zločesto, znam da si bila zadovoljna babicom, ali činjenica je da ih je do sada bilo samo 3 ili 4, a od njih dvije mame znamo s foruma-tebe i Ankiku :wink: ).
Bas sam se cula danas s babicom, i vele da se broj poroda u vodi, otkako se placa (dakle, otkako je Radenska prestala sponzorirati) jako smanjio.
Ali mislim da je bilo vise od 3-4, jedino mislim da mame nisu na forumu (ako si mislila 3-4 ukupno dosad).
Vjerujem da ovi u Petrovoj nemaju previse iskustva, to se moze zakljuciti i iz toga sto su svi htjeli prisustvovati, jer to nije nesto sto se stalno dogadja( recimo dosao je jedan doktor i bio tuzan sto ima posla koji ne moze ostaviti, a tako bi htio prisustvovati, pa me poslije nasao i pitao kako mi se cini itd. Takodjer, sve sestre su se raspitivale, jedna cak ima trudnu kcer, kakvo je moje iskustvo i da li bih ga preporucila...). Ali moja babica veli da se ona skolovala u Australiji (tamo je bila kod sestre u posjetu) za porod u vodi, na svoju ruku, jer je jednostavno bila zainteresirana. Za ostale ne znam.