Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: povraćanje zgrušanog mlijeka

frka20 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno povraćanje zgrušanog mlijeka

Ja sam mlada mama i silno želim dojiti.Moja Ella je rođena sa 2500g,a pri otpustu 2360g.U početku sam ju dojila svaka 3 sata,ali i na njen zahtjev.
    Prvi podoji su bili cca 10 min,a kasnije su se povećali i na cca 15-20 min.Sada imam podoje isključivo na njen zahtjev i to je ponekad sa razmakom od samo sat vremena.Ne dozvoljavam joj da puno plače već reagiram odmah.Čini mi se da lijepo napreduje jer se na oko zbuckala.Moj problem je počeo prije dva dana,gdje pored uobičajenog bljuckanja - sad i povraća to "zgrušano" mlijeko i to se ponekad događa odmah poslije podoja,al najčešće pol sata-sat kasnije.Nije u luku,al mi se čini da je dosta često ( u više navrata ).Inače,sa stolicama nema problema,one su 3-4 puta dnevno u normalnim količinama i normalne boje.Poslije podoja obavezno podrigne i to onako zvuči po muški.Primijetila sam- kad ju podignemo da podrigne ili u bilo kakav taj uspravni položaj,ona kao da "izvija" glavicu,tj. drži ju uspravnom i to više sekundi.To sa glavicom već traje 10-ak dana.Ovo me povraćanje malo zabrinjava,a ima i kiselkast miris.Jezik joj je pun bijelih naslaga od mlijeka (nije soor) ....Zvala sam pedijatricu danas i ona kaže da joj dam samo čaja od (kršitelj koda)a za probavu (od komorača).....

Jel stvaram frku za bezveze?molim vas za savjet,iskustvo,utjehu il podršku ...bilo kaj!!!

Barbara1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

frka20 vjerujem da će ti se i savjetnice javiti,ali evo za prvu ruku ja.
    Tomo je bio veliki bljuckavac i isto je znao bljucnuti zgrušano mlijeko,pa i sad sa 11mj zna bljucnuti kad malo previše popapa.
    Mislim da se ne trebaš brinuti ukoliko malena ima uredno pokakane pelene i ako dobro dobiva na težini.
    **** čaj definitivno ne treba!!!
    Pusa maloj preslatkoj princezi

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bez caja, nije potreban! Dapace, stetan je za bebu i za dojenje
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=115&Show=186

Sto se tice bljuckanja, probajte bebu sto manje "tumbati" neposredno nakon jela - ne presvlaciti, okretati, kupati, dizati pa spustati - da se pun zelucic ne uzburka

po ovome sto pises (pelene, vidljivo napreduje, doji na zahtjev, odgovaranje na njezine potrebe...) meni se cini da je kod vas sve po PS-u

sretno dalje

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja bih rekla da je to sve normalno. Ima djece koja vise bljuckaju (jednostavno se prejedu), a neki bljuckaju manje. Izgleda je tvoje dijete iz ove prve skupine.

Caj ti nikako ne bih preporucila - on ne cini bas nista dobro. Em sto ispire zastitni sloj iz bebinih crijeva koji stvara mamino mlijeko, em vam moze stvoriti problema s dojenjem i dobivanjem na kilazi.

I dalje prati mokre i pokakane pelene i generalno prati dijete i to je to

frka20 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

uh,baš ste brze! a i ja sam odmah mirnija.I meni se učinilo nepotrebnim ovo sa čajem..a moglo bi biti i to kaj Ella u početku dosta hlapljivo krene papati,i to traje minutu-dvije,a onda je sve ok.Možda se ona zaista prenajede?? mislim da me najviše zabrinulo jer to povraćanje počne oko pol sata - sat nakon papice..

frka20 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

a čitala sam i o onom rufuksu il kak se već zove i uplašila se da moja Ella ima sve te simptome...

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

i mi smo to mislili za Leu. no ona je samo velika bljuckalica. bljuckala bi nekad "frisko" mlijeko, nekad "vodicu", nekad zgusnuto (kad je pomjesano sa zrakom), nekad bi imala komadicke sirutke (kad je staro, od proslog podoja)... ovako sam si ja klasificirala neka me savjetnice isprave ako grijesim. bljuckala bi i u luku, i na usta i na nos.
    uglavnom, mislim da se ne trebas zabrinjavati. probaj je dojiti malo pod kutem, ali ne da je presavines u struku jer time stiskas trbuscic vec da cijela lezi malo uzviseno. i pripremi puno gazica i robice
    bez panike

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

i da, ne mora znaciti da se prejede, moze jednostavno imati zraka koji je muci. pogotovo ako hlapljivo papa. probaj je podrignuti nakon podoja.

Ribica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Postoji jos nesto, ako jako hlapljivo jede na pocetku dobro ju je odvojiti nakon par minuta i podignuti ju da se podrigne i tada izbaci taj prvi zrak kojeg je mozda i povukla s naglim jelom, pa onda nastaviti normalno dalje s podojem.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

da, zaboravih i to napisat!
    (cesto beba zna u sred podoja plakati, uzme dojku, zeli dojiti, pusti je i place. pa opet...puna je zraka, gladna je a nema mjesta)

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

I Helena zna često bljuckati nekad bude kako si i ti opisala sirasto i kiselkastog mirisa.
    Mislim da je to normalno neka djeca jednostavno više bljuckaju.
    Ne brini previše, pitaj pedijatricu no mislim da ti čaj ne treba i da ti ne bi ni pomogao.Pitaj što bi mogla napraviti bez da joj daješ čaj, no ako ti je rekla da joj daš samo čaj nije ništa opasno.
    Leonisa i moja mala zna nekad plakati dok dojim, što ti onda radiš?Ja je uglavnom probam utješiti i da podrigne pa opet na sisu nekad pomogne nekad ne.Nisam sigurna da je to uvijek zbog nagutanog zraka nekad mi se čini da nije gladna i da ju nervira što curi mlijeko, da bi ona samo sisala (kao dudu).

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

LeLe06, da, tocno. nekad bi se samo igrala ili uspavala, a nekad je i desni muce. no u vecini slucajeva bude zrak kojeg rijesimo podrigivanjem.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

LeLe06, da, tocno. nekad bi se samo igrala ili uspavala, a nekad je i desni muce. no u vecini slucajeva bude zrak kojeg rijesimo podrigivanjem.

frka20 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

nastavak moje priče...
    bili smo kod pedijatrice i moram vam priznati da smo čak požalili..a evo i zašto.
    U čekaonici je bila mirna i spavala je.Kod pedijatrice na pregledu je isto bila mirna,al kad ju je ova počela masirati po trbuščiću (jer je kakti ustanovila da joj je trbuščić ko balon od progutanog zraka) Ella se uznemirila i otad do sad plače ( već cca 6 sati ) Po pedijatrici - ona je kao povraćala jer ne može probaviti mlijeko zbog zraka u trbuščiću al ne znam kako onda dosad nije plakala više zbog tih grčeva (za koje je pedijatrica ustanovila da ih ima) više od uobičajenog :?
    Inače,sa pokakanom pelenom ...Ella sa svojih današnjih 24 dana (od otpusta sa 2360g) ima 3150g
    I sad si sve mislimo kojeg smo vraga uopće išli tamo kod pedijatrice jer ako dosad nije imala grčeve - čini se da ih od sad ima...ma nemam pojma više.
    Ne možemo ju smiriti,ne znam više,nemamo ideja.Plače mi se od muke kad ju takvu gledam.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

frka jel place i na cici?
    Probaj je nositi tako da joj je glavica na tvom ramenu (kao kad treba podrignuti), savij joj nogice tako da su joj koljena prema trbuhu, a guza izbacena prema van, i lagano je tupkaj po guzi ili masiraj ledja. Nama je kod grceva pomagalo jedino to, lezanje na trbuhu na meni ili tati i cica.
    Drzim fige da je prodje sto prije.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Probaj je staviti na trbuh i lagano gladiti po leđima. Ako se smiri i zaspi obavezno je okreni na leđa. Ako se i na trbuhu buni, probaj na bok (podmetni zarolani ručnik pod leđa). Kod svih tih položaja ne ostavljaj je tako samu nego mora biti stalno pod nadzorom da ne zabije lice u madrac. Pazi ako bljuca da joj je glava okrenuta na stranu ili je podigni da slučajno ne udahne, naročito ako tako plače.
    Možda je sve samo od šoka, a ti najbolje znaš kako da se smiri (cica, nošenje, ljuljanje, vožnja u kolicima) - sve što je možeš dobro nadzirati (znači nemoj je voziti u autu, bar ne sama).
    Malo mi je SF da kolike počnu baš na pregledu. Ako ne prestane plakati otiđite opet doktoru (ali ne ovoj grubijanki).

frka20 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

moja mala Ella je napokon (nakon 6 sati plakanja) zaspala na cici i mirno spavala čitavu noć sa buđenjem samo za papicu.A nema kaj nismo sve probali...od nošenja,preko ljuljanja,uzdignutog položaja,pa položaja na trbuščiću....nakraju je upalila muzika "valova i delfina" ( to sam joj puštala dok je bila još u trbuhu)..malo se tu primirila.
    Kaj se tiče podrigivanja,ona to nakon baš svakog podoja napravi.
    Općenito,i meni je velika misterija i baš kak veli mamazika "SF" da kolike počnu nakon pregleda.Vidjet ćemo kako će bit danas navečer.
    I da,sad sam se sjetila da nakon tog pregleda kod pedijatrice nije uopće čak ni bljuckala,samo 6 sati plakanja dok se nije smirila,mrkvica moja!
    Ja nekako vjerujem da ona uopće zapravo nema grčeve,valjda bi ih i sama ja skužila prije,čini mi se da je pedijatrica malo fulala :?
    Na kraju krajeva- i sam pregled moje Elle je trajao ukupno 3 minute i ne znam kako je mogla uopće zaključiti da ima te kolike.Ili sam ja šašava il ne znam... :? Baš me zanima večer danas.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ima beba koje su osjetiljivije na vanjske podražaje, možda je cijela drama stvarno samo od stresa - nama je isto koristio cd sa valovima, jedino što bi se nekad znalo desiti da ja zaspim a beba ostane budna

frka20 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ma kakvi grčevi? Rekla bih ziher da ova moja pedijatrica nema pojma i da olako ( nakon 3 minute pregleda uključujući tu i vaganje i mjerenje temperature - daje dijagnoze )
    Ella je sinoć najnormalnije zaspala,jela i sve super.Od tih famoznih grčeva ništa (hvala dragom Bogu!)
    Bit će da joj je ova "nasjela" na trbuščić....
    totalno smo razočarani pedijatricom ...i razmišljamo o nekom dobrom privatnom...ima li tko kakvu preporuku i kako se uopće kreću cijene pregleda?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •