Annie prvotno napisa
OK, znam da je bio post sa sličnom temom,al ga ne mogu nać.
Roko ima skoro 11 mjeseci i 8 zubića. No,problemi nastaju kada mu dođe bilo kakav komadić krute hrane - odmah sve ispovraća. Spomenuli smo to pedijatru kad smo bili na kontroli s 9 mj i on je rekao da to nije ništa zabrinjavajuće,neka mu samo sve miksamo.
Meni je to već lagano čudno-npr.danas je papao smiksanu jabuku i bananu i nakon 5 žlica promakao mi je komadičak banane, to je progutao i odmah sve ispovračao. Isto se dešava s komadićima keksa, bilo čega što nije skroz smiksano (drckano s vilicom ne dolazi u obzir). Iz bio aktiva npr moram micat one komadiće voća jer i na to reagira.
E,sad, ja svako malo pokušam s nekim komadićima,al on uredno ispovraća. Pa mi ga bude žao,ispovraća sve što je pojeo.
Ne znam dali ce ti ovo pomoci, ali ja se sjecam da smo sve povrce stavljali u komadicima na stolic od one djecje sjedalice, tako da je on birao sto i kako stavlja u usta. I moji su poceli gristi puno prije nego je ijedan zubic izbio. Pokusaj skuhati mrkvicu, isjeci je na male komadice, zalogajcice i onda mu ih staviti ispred njega. Ti onda uzmes jedan i zvaci da vidi koliko koristis zube, jer puno djece samo proguta. Isto tako kad je vec nesto zgnjeceno, moja djeca su sa malim plasticnim djecjim zlicama sama se ucila jesti. Na taj nacin si sigurna da mu neces previse ugurati zlicu u usta ili udatiti zubic. On ce to sam iskusiti i nauciti. I neka djeca bljucaju stalno, pa to prodje, a neka nikada!
Da li da se obratim nekom specijalisti i kojem, ima li tko takvih problema?