Pokazuje rezultate 1 do 46 od 46

Tema: Početak karijere jedne platneno-pelenaške obitelji...

hrvoje

Početno Početak karijere jedne platneno-pelenaške obitelji...

za početak, pozdrav svim stalnim i povremenim "platneno-pelenašima" (to mi je super izraz), sudionicima ovog foruma... (iako je, u pravilu, o sudionicama riječ, jer su tatice, ipak, iznimka)...

s obzirom da već par dana provodim na ovom forumu, onako potajice, iz prikrajka iščitavajući vaša iskustva i preporuke, imam osjećaj da vas, barem jedan dio, na neki način poznajem...

da vas dalje ne zamaram uvodnim dijelom, prelazim na konkretne stvari : supruga i ja smo protekli vikend saznali za platnene pelene (tj. "one koje nisu jednokratne" ili "perive", po mojoj terminologiji) zazvučalo nam je super : zdravlje naše male Dore, ekologija (upravo tim redom, ušteda je u cijeloj toj priči najmanje bitna)... bacili smo se na istraživanje (početak je bila RODA) i ubrzo dogovorili...

"krećemo na platnene pelene"... odluka vrlo jednostavna, i brzo donosiva... bez nepotrebnih komplikacija...

otad Dori, koja je u 7. tjednu života, s nešto preko 5 kg, svaku večer pričamo kako ćemo je uskoro početi prematati u platnene pelene...

ključno pitanje je - koje? :?

P.S. slijedi nastavak, da post ne bi bio preglomazan

hrvoje

Početno

koliko smo skužili - postoje AIO (all in one) koje ne trebaju zaštitne gaćice dok sve ostale trebaju... postoje i pocket (s ulošcima), te fitted (kakve su to?) :?

e sad, ono što nas zanima :

a) AIO vs. "običnih" s gaćicama (koliko sam shvatio s foruma, preferiraju se ove druge)

b) pocket pelene (kad se one upotrebljavaju ili su i to pelene koje se mogu koristiti dan/noć)

naša trenutna razmišljanja : za početak smo odlučili kupiti par komada smib-ovih pelena, onako za probu, a prema preporukama s foruma (iako je tu uvijek riječ o individualnim iskustvima) odlučili smo nabaviti i Mother ease One size (moj favorit) ili fuzzi bunz (favorit moje supruge) - nekakav starter paket od nekoliko kom...

je li to dobar izbor?

Što nam prije pomognete, prije ćemo početi Doru uključivati u platneno-pelenaški svijet...

pozdrav od mlade, male obitelji...

P.S. isprika ako ja na nekom topicu već pisano o ovome - ja to, naime, nisam našao...

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

pozdrav novoj platnenašici
    AIO se preporučuje za veče bebe kojima je stolica tvrđa, tj. nije vodenasta

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja vam ne mogu odgovoriti na pitanja jer i ja tek namjeravam početi s platnenima za drugo dijete koje se treba roditi u 2. mj. (jedva čekam)...ali vas podržavam i nadam se da cete se javiti kad isprobate prve platnenice sa svojim malim zlatom.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Meni dobro zvuči vaš izbor.

Uzmite samo dovoljno pelena da vam se stignu posušiti (min. 25- ja sam hendlala sa 20 ali stalno sam bila na knap sa pelenama).
    Ja po noći koristim tetra pelenu kao uložak (zapravo dvije ) i mijenjam jednom oko 5 ujutro. Meni ti ovi ulošci koji dođu uz pelene nisu bog zna što, po danu ajde ali po noći nikako.

I, da, čestitam na pametnom izboru platnenih (i meni su razlozi išli tim redom, još kad probaš isprobati više vrsta, od uštede ni u...)

E da, ja sa AIO nisam baš zadovoljna. Izdrže jedno pišanje, ne više od toga.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

zavisi koje AIO, ja sam s popolini jako zadovoljna, meni je optimalno 30 kom platnenih, pogotovo za prijelazno razdoblje, tj. kišovito vrijeme a grijanje ne radi

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

meni beba dolazi za koji mjesec i po i želim se do onda opskrbit tim pelenama, al za sad samo mib dolazi u obzir jer ćitam da su ove od kamarisa za malo veće bebe a meni treba od poćetka. za strane se nemogu odlućit jer nemam pojma narućivat sa tih stranih sajtova, da ne spominjem plaćanja i ostalo. nemam pojma. a jel su cijene vani jeftinije ili su tu ngde ko i naše

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

claudy, mislim da se ne mogu uspoređivati stranjske i naše pelene, a osobito ne cijene, meni je to kao da uspoređujem kruške i jabuke, kod nas još nema takvih pelena kakve možeš vani naručiti, a i materijala, napr. meni je frotir super, a kod nas ga ima samo u home made varijanti... pocket, AIO isto nema kod nas... Ali jedna kushies classic pelena napr, koja se može usporediti sa Kamaris (po materijalu barem) jest jeftinija... e sad opet treba imati sreću sa carinom i blabla...
    Najjednostavnoje je držati se naših paketa, a i najsigurnije da se nećeš "navući" i postati ovisnica

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa
    Uzmite samo dovoljno pelena da vam se stignu posušiti (min. 25- ja sam hendlala sa 20 ali stalno sam bila na knap sa pelenama).
    ako imate susilicu, treba vam manje pelena. ja sam na pocetku, kad se tek rodio, imala samo 11 pelena, a imam velikog popisanca!! po danu sam ih rabila, po noci prala i susila. meni se cini 17 pelena sasvim dovoljno, trenutno ih imam 20 i kupujem jos ali to je cista ovisnost
    mother ease su super pelene, a imaju i odlicne covere. popolini su slicne, isto odlicne, ali mi se cine malo skuplje. njih mozes kupiti npr u grazu.
    dok ne stignu pelene, mozete koristiti tetra pelene zajedno sa svedskim, ili bebu naprosto staviti golu na par tetri i nepropusnu podlogu iz dm-a - tako ja radim kad su vruci dani i super je. guza je stalno na zraku, a kad se popisa ili pokaka zamijenim tetre i sve super.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

I ja sam relativno kratko u ovom svijetu pelena i zasada imam sljedeća iskustva:
    Danju koristim platnene i uopće ne mažem kremom guzu - guza mu je bez ijedne točkice. Noću mečem Pampers i guzu dobro namažem Pavlovičevom i ujutro se pojave crvene pikice na mjestima gdje je imao ojedine još iz rodilišta. Znam da bih trebala što prije i noću koristiti platnene ali nikako da se odvažim (odnosno nemam adekvatnu pelenu a grozim se pomisli da cijelu noć ima osjećaj mokrine)
    Kamarisove pelene mi nisu dobre za ovako malu bebu, iako imamo gotovo 6,5kg oko struka su mu ogromne i nemogu zakopčati čičak. Kupila sam i one kučne izrade, uže su oko nožica, trakica s čičkom je kraća i može se dobro zakopčati a upijaju puno puno više od Kamarisovih.
    Super su mi i Koshies pelene.
    Ukratko, mislim da je najbolje kupovati pelene prema težini a ne one size. Kad ih prerastete uvijek ih možete ponuditi nekome na forumu a isto tako veće opet nabaviti od drugih.
    Isprva sam se grozila pomisli da kupujem rabljene pelene i nisam znala kako da to objasnim MM-u koji je bio prilično protiv cijele priće.
    Sada, nakon cijele priće oko pelenskog osipa i ojedina i krvi na gazici i sveg onog što smo prošli da bi izliječili nešto što su nam "poklonili" u rodilištu MM je skužio da su platnene daleko bolje rješenje za našeg sina i u potpunosti me podržava.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Paula..
    osjecaj mokrine nije nista prema cinjenici da ti je beba u jednokratnima u plastici, kemiji i da dobija tako strasan osip! Slobodno mu stavi pamucne i po noci! A ako te bas jaako brine mokrina, uzmi si onda neke poketice s mikroflis slojem odmah do bebine koze, pa je na suhom! A i brzo se suse kad ih operes pa ih ne moras puno komada uzeti ako bi ih samo za noc koristila. Predlazem poketice fuzzy bunz, napunis ih koliko treba i drzi noc i za najhevije vetere.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj Anita-AZ prvotno napisa
    Predlazem poketice fuzzy bunz, napunis ih koliko treba i drzi noc i za najhevije vetere.
    Nažalost nemam ih gdje kupiti, nema smisla da naručujem samo dvije pelene a trenutno nema nitko na forumu.
    Sutra idem po dvije pelene:
    http://www.naturalchild.co.uk/ShopHome/media/NB'sdiddy.jpg i minkihuggle
    http://www.naturalchild.co.uk/ShopHo...erease_1sz.jpg (imam jednu takvu i dva uloška)
    Da li je to ok za noć?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma ionako ti je najpametnije narucivati samo po dvije s neta! Radi izbjegnuca carine!

IDem pogledati linkove koje si dala.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

[quote="Anita-AZ"]Ma ionako ti je najpametnije narucivati samo po dvije s neta! Radi izbjegnuca carine!

/quote]
    ali plaćaš troškove slanja? ne vidim kako je to najpametnije? :?

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj may prvotno napisa
    ali plaćaš troškove slanja? ne vidim kako je to najpametnije? :?
    Zato jer te puuuuuuuno puno manje dođe poštarina nego carina. Trust me.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Prva noć bez Pampersice :D

Pelena izdržala cijelu noć i samo je malo bio mokar jedan dio bodića na boku (zaštitne nisam dobro namjestila)

svizac avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Evo da se i mi prijavimo. Mi upravo prelazimo sa jednokratnih na platnene. Danas je poslana veća narudžba platnenih (swaddlebees, fuzzi bunz, bumkins i bumGenius). Ne bojim se carine jer sam se oboružala sa kumom odvjetnikom koji tvrdi da mi ne smiju naplatiti carinu na pelene, a na paketu će pisati vrlo jasno DIAPERS. Namjeravam se do krvi potući i tužiti sve i svakoga ako mi slučajno pokušaju naplatiti carinu. Dovoljna je sramota da u Hrvatskoj plačamo PDV na svu opremu za djecu. Ali to je tema za neki drugi podforum. U svakom slučaju mi jedva čekamo da nam paketić stigne a do tada smo si nababili par rabljenih pelenica da se vježbamo.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Svizac, daj nam pliz argumente tog odvjetnika, odjeljak tog zakona o carinjenju ili nesto, tako da se i mi svi mozemo oboruzati!!!

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Svizac, jesi ti bila jučer na štandu i spomenula odvjetnika? Baš me ludo zanima da li će ti se usuditi naplatiti carinu.

svizac avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Teddy - ta sam. Ja sam ti super oštra kada mislim da je nešto nepravedno. Evo cure moje ja sam Kuma (odvjetnika) angažirala. On će sve lijepo ispisati na memorandum sa svojim potpisom, pa vam proslijedim info. A oni dečki i cure na carini nek me se čuvaju.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Juuuuupiiiii! :D

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Dijelim odusevljenje!! :D

Nego, ne zeleci pokvariti veselo skakutanje.... mi smo poistovjetili carinu s pdv-om! Pdv se mora platiti bez obzira, zar ne? Valjda ne.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa koliko ja znam ne, ako ti ne opale carinu + PDV, ne plaćaš samo PDV. :?

svizac avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ma kakav PDV. Ili ti naplate sve ili nista. A obzirom da na knjige se ne placa nista onda na pelene definitivno ne bi trebali placati ikakve trosarine.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj TeddyBearz prvotno napisa
    Pa koliko ja znam ne, ako ti ne opale carinu + PDV, ne plaćaš samo PDV. :?
    Zvala sam zenu s carine prije mjesec dana pa mi je rekla da za EU ne placamo carinu, vec samo pdv. Zato sam to rekla!

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hm, svašta... :?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj TeddyBearz prvotno napisa
    Hm, svašta... :?
    MA je, skroz bezveze. Ustvari, ja sam htjela sebi naruciti maramu iz Nj, a kako oni imaju opciju da ti zamotaju paket i posalju racun na drugu adresu, ja sam njih isla zvati kao da ja zelim to kao poklon poslati nekome, a onda mi je zena to lijepo objasnila. I naravno, ispalo je da bi i taj netko platio pdv na procjenjenu vrijednost ako racuna unutra nema... ili bi zvali da provjere. Tako su rekli!

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koga bi zvali da provjere?

svizac avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja mislim da nasi nemaju pojma kaj rade. Kada god sam kupovala preko interneta ako su mi slali normalnom postom ili DHLom bilo je problema ali ak je posiljka stizala UPS onda ti dofuraju paket na vrata i zazele ti ugodan dan. Kupila sam neku glupost za necakinju za 20 dolara i platila na to troskove koji su bili 120 Kuna :shock: MMu sam narucila za Bozic neke kompjuterske stvari u vrijednosti od cca 300 dolara i to je bio veliki paket i dofurali su mi doma i nikom nista. Tak da nikad se ne zna ali ono kaj ja tvrdim je da na PELENE ne smiju nis naplacivati jer to spada po neophodnu opremu za dijete. A ako mi imamo neku politiku koja je pro natalitet onda molim lijepo. Samo se treba postaviti i ne dozvoliti da na zaje....

svizac avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Jučer mi je došao jedan paket UPSom i nisam ništa platila. Donijeli paket doma i sve super. Nisu bile pelene nego nekaj drugo i po pravilu sam trebala platiti carinu. :?

hrvoje

Početno

update : jučer stigle smib-ove pelenice, a prekjučer mali paket fuzzi bunzica [iznenađenje za moju ženicu] :D ...

pelenice su oprane [trenutno su na sušenju] pa očekujemo skorašnji početak platnenog pelenaštva...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Hrvoje! :D

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

To ti je muz 8)

svizac avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hrvoje

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sto je UPS?

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

mislim da je riječ o USPS-u, kratica za united states postal service
    hoće reći da je poslano kao pismo, odnosno mali paket.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Meni se eto opet desila smiješna situacija. Nakon što smo počeli tražiti platnene pelene u Sarajevu, suprug i ja smo naišli na niz problema. Kao prvo niko ne konta ovdje o čemu govorim kada tražim platnene pelene, svi mi nude samo obične tetra ili švedske i nažalost uopće ih nema kupiti. I tako smo u potrazi za platnenim pelenama u TURBO LIMAČU kupili platnene pelene iz Hong Konga, 100% pamuk, punjenje 100% poliester i shvatili da je to to Međutim kada smo ih stavili sedmomjesečnom sinu nisu izdržale 15 minuta sav je bio mokar i onda smo shvatili da nam trebaju zaštitne gaćice. Koje ovdje nemamo gdje kupiti, koliko ja znam. Pa ni u Turbo limaču. E sad kada je Vanja bio mali ja sam mu stavljala tetra pelene kao moja mama meni do 5 mjeseca ali smo uz njih mogli koristiti samo menli gaćice jer to jedino ovdje ima. Ali one su plastične i meni grozne!!! Grube! I sad sam ja odlučila da šijem platnene pelene pa Vas molim da mi kažete koje su za sedmomjesečnog dječaka bolje. Od kojeg se materijela prave zaštitne gaćice????

Unaprijed hvala!

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

tamara, imaš cijeli topic, zapravo više njih o šivanju pelena, virni malo tamo
    sigurna sam da ćeš naći sve odgovore na svoja pitanja.

svizac avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Felix - UPS nije USPS nego je baš UPS (United Parcel Service) i to ti je firma kao i DHL ili FEDEX koja vrši dostavu. Na nekim internet stranicama možeš birati s kojim dostavljačem će ti poslati paket. Kada ima izbora ja uvijek odaberem UPS jer s njima nikad ne platim trošarine.

twinmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

100% pamuk, punjenje 100% poliester
    Meni se čini da si naišla na pelenu koja se koristi za široko povijanje!
    One nemaju mogućnost upijanja,a punjenje bi također trebalo biti od pamuka[/quote]

svizac avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Došle su pelene sa diaperco. Jedva čekamo da isprobamo nove pelenice. Ovo je samo da se mi novi platnenaši pohvalimo. :D

hrvoje

Početno

novi update - u međuvremenu smo nabavili i onaj promo paket od ME...

nakon par tjedana korištenja došli smo do slijedećih zaključaka :

a) ME je zakon (a cover sa životinjicama je totalni mrak)
    b) FB nikada nije propustio (a bio je pod teškim udarima)
    c) SMIB-ove pelenice su fora, i nisu loše, ali su nam ogromne (u usporedbi s ME i FB) i sporo se suše (što nam je možda i najveći problem)

s obzirom na prve dojmove odlučili smo nabaviti još ME, a SMIB-ove planiramo prodati...

pa dakle, ako ima netko zainteresiran tko bi povoljno kupio 10 kom. malo korištenih smib-ovih pelenica (bilo u kompletu bilo pojedinačno) slobodno me može kontaktirati preko pp-a...

P.S. inače, pohvala mamama i bebama na vrhunskoj usluzi (ja sam stvarno oduševljen njihovim pristupom kupcu)...

platneno pelenaštvo se nastavlja :D

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Bas mi je zao cuti za SMIB pelene ali mi je drago za pohvalu. HVALA!

Nego, bas me cudi da su vam prevelike, kad se svi zale da su im premale??? Jeste ih kratili u visinu prilikom koristenja? To su ona dva niska drukera na trbuscicu?

hrvoje

Početno

ma mislio sam na debljinu... veličinom su OK...

hrvoje

Početno

obavijest - pelenice su prodane... hvala svima na upitima...

pozdrav

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Paula prvotno napisa
    Noću mečem Pampers i guzu dobro namažem Pavlovičevom i ujutro se pojave crvene pikice na mjestima gdje je imao ojedine još iz rodilišta
    Nema veze s temom ali moram reći da su mojim curama guze savršene odkad ne mažem sa ničim. Možda da i ti probaš ne namazat u jednokratnoj. Prvo sam to skužila na Stelli, a onda i na Mii, dok bi mazala sa Pavlovićevom i sl.- probala sam i mijenjat kremu, uvijek je bilo nešto po guzi, iz rodilišta smo isto došli osuti, ja nemazala i guza super. Došla patronažna, namazala Miu Pavlovićevom i guza katastrofa. Nakon par dana nemazanja opet super.
    Samo kad od kakice pocrveni namažem s kremom s cink-oksidom, inače danima i tjednima ne mažem ničim

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •