Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Naši mali PRVOškolarci

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Naši mali PRVOškolarci

Vidim sa nas ima dosta za prvi razred pa da malo provjerim situaciju .Moj Ivan ima 6,5 godina i kreće u prvi razred .zna sva slova ćita piše ali brojevi mu ne leže sve ih piše naopaćke a baš ga ni ne zanima da naući .Inače izvrsno zbraja oduzimanje ga ne zanima a kad ga nešto ne zanima ne želi se zamarat s tim.kakva je situacija kod vas'''

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

oskar ne zna sva slova
    ne cita
    pise samo svoje ime, a ostale sve preslikava
    do sad je napamet naucio samo moj broj od moba, al stalno mijesa broj 7 i broj 9
    i to je to
    nadam se da ne bude imao problema u skoli zbog toga

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

I ja se nadam nebi bilo u redu mene više brine što je mog sina jako teško naućit bilo šta naime ako mu iz prve ne pođe za rukom on odustaje a pošto u školi nema odustajanja nego se mora bit će veselo.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ida zna brojeve 0-10. ovi preko je cesto zbune pa pita koji je broj 5 2? pedesetdva. ali ce procitat i 2 5, isto pedesetdva. dakle, cita u oba smjera jos se nije opredjelila za jedan

zbrajanje i oduzimanje joj ide do 10. dosta dobro, mislim, ne grjesi bas.

slova zna skoro sva. ponekad neko "zaboravi". voli ih vjezbat, uzme neku slikovnicu sa stampanim slovima pa prepisuje. voli prepisivat i na tipkovnici.

rijeci zna slovkat i slogovno rastavljat. u oba smjera (ja kazem rijec, ona slovka i rastavlja na slogove, ja slovkam ona izgovori rijec, ja rastavljam na slogove - ona izgovori rijec).

napisat zna nasa imena (blazena troslovna imena ), mama, tata, nona... te kratke. ostalo bas i ne.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja iskreno priznajem da me jučer ulovila trema. Ne brine me gradivo brine me što je još uvijek jako ubrzan. onda me brine to što nema pojam o vremenu, on uopće ne razlikuje jedan sat ili 3. Al to su me mnogi tješilo da je skroz OK.

Što se tiče znanja, tu se dobro drži, piše (nekad zaboravi razmak i okrene pokoje slovo) rečenice. Čita slovkajući ali može dugo čitati. Zbraja i oduzima i problemski, dijeli i množi problemski (npr ako imaš 9 auto i 3 garaže, koliko će u svakoj garaži biti auti).
    A za vjeronauk je isto "spreman". Najnovija provala od jutros, "Ma ja mislim da bog ne postoji inače bi već sišao sa neba" .

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ala
    kaj ce ic adrian na vjeronauk?

ja se nadala kak ce oskar imat drustvo na hodniku ili u knjiznici

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mene nisu ni pitali na upisu, a nisam se uopće sjetila u to vrijeme vjeronauka. Nadam se da ću ga moć naknadno ispisati kako nikad nisam reklla ni da ni ne. Pa onda nek krene dok ne vidim kak će to izgledati.

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ege pise dosta dobro, ponekad se pogubi u duzim rijecima. procitat moze sve ako ga interesira, ali ako nije zainteresiran ne ide nista.

brojati zna do 100... jest da se jos ponekad dogodi 37,38,39 tridesetdeset

za vjeronauk sam i ja u velikoj dilemi, pretpostavljam da ce nas to pitati u prvim danima skole. prema dosladasnjim rasporedima prvasica vidim da je vjeronauk bas uvijek u sredini satnice :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lana zna sva slova čitati i pisati, zna sve brojeve pisati, zbraja do 20, oduzima negdje do 15 (čak i u negativnom brojevnom pravcu do 10). Broji do 100....
    Za vjeronauk niti nas nitko nije pitao, jedino što smo dobili knjige iz vjeronauka.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Luka zna sva slova, čita, zbraja, oduzima i množi.

I da, nikad ga nismo forsirali na sve to, sve je htio naučiti svojom voljom, čak je i u vrtiću forsirao tete da mu svaki dan daju da rješava radne listiće tako da je i njih riješio prije svih i bilo pohvaljen za to.

Vjerojatno će mu volja za učenjem splasnuti sad kad krene u prvi razred

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

andro ne cita, zna slova uglavnom, zna se potpisati. kad mu treba, zbroji. kad mu ne treba kaze da ne zna. al zato barata motikom i guli krumpire ko lud.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Frkica, dobili ste već knjige?

Ja sam si naravno izrodila novi razlog za brigu. Vezanje cipela. Donedavno nismo imali ni jedne cipele na vezanje pa to nismo i vježbali. Sad smo počeli nedavno. Ima li neki savjetu u učenju vezanja. Ja ga učim da napravi iksić i onda dvije omčice pa da i njih u iksić zaveže.

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj naty prvotno napisa
    Luka zna sva slova, čita, zbraja, oduzima i množi.

I da, nikad ga nismo forsirali na sve to, sve je htio naučiti svojom voljom, čak je i u vrtiću forsirao tete da mu svaki dan daju da rješava radne listiće tako da je i njih riješio prije svih i bilo pohvaljen za to.

Vjerojatno će mu volja za učenjem splasnuti sad kad krene u prvi razred
    Luka je pametan na svoju tetu i neće mu volja za učenjem splasnuti...bit će najbolji u razredu ko njegova teta

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

[quote="MIJA 32

Luka je pametan na svoju tetu i neće mu volja za učenjem splasnuti...bit će najbolji u razredu ko njegova teta [/quote]

Nadam se da u matematici neće biti ni na majku ni na tetu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dino čita sve od 4,5 godine. Piše sva slova, mala i velika, zbraja do 10, ponekad i do 20. Ali isto kao i Alamamu mene ne brine gradivo, znam da će mu to biti OK, on je ionako zadnju godinu za vrtić govorio da mu je dosadno tako da vjerujem da će mu u školi biti zanimljivije. Mene isto brine njegova brzopletost, perfekcionizam, to da loše prihvaća poraz ili neki neuspjeh. I brinem se kako će se prilagoditi u razred, da li će si brzo naći društvo.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je pomalo cudno kako hrpa ljudi oznacava svoje klince kao brzoplete perfekcioniste koji lose prihvacaju poraz (bez uvrede, ponekad se i ja u to ulovim). Nije li brzopletost uglavnom kontradiktorna perfekcionizmu? Takodjer, nije uopce cudno da djeca lose prihvacaju poraz. I ja ga lose prihvacam. Samo ja moje "lose prihvacanje" uglavnom kontroliram, za razliku od mog sina.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Davorka, i mene su te stvari mučile kod Marka (ali bez perfekcionizma: Marko je umjetnička duša :D , voli kreativni nered i prije će odustati nego izgurati do kraja).

Ali možda se ugodno iznenadiš: na kraju je ispalo da se Marko puno bolje nosi sa svim situacijama u školi nego što sam ja očekivala.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

trenutno mi se cini da je ivar bas spreman za skolu da spremniji ne moze biti. i sto se tice znanja i vjestina i nekih usvojenih normi (ovo zadnje tek toliko, da moze u suzivotu s ostalima a da ipak ostane potpuno ivarovski)

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    ida zna brojeve 0-10. ovi preko je cesto zbune pa pita koji je broj 5 2? pedesetdva. ali ce procitat i 2 5, isto pedesetdva. dakle, cita u oba smjera jos se nije opredjelila za jedan
    prirodno talentirana za njemacki.

camel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Alamama prvotno napisa
    mene nisu ni pitali na upisu, a nisam se uopće sjetila u to vrijeme vjeronauka. Nadam se da ću ga moć naknadno ispisati kako nikad nisam reklla ni da ni ne. Pa onda nek krene dok ne vidim kak će to izgledati.
    ako se pri upisu roditelji nisu izjasnili žele li da dijete pohađa nastavu vjeronauka (u upisnici u školu, koju roditelji potpisuju, uz podatke o djetetu, postoji rečenica: Posebni podaci (prema zahtjevu škole):

neke škole prakticiraju odmah pri upisu postaviti to pitanje i odgovor upisati pod te posebne podatke

druge škole u prvim danima pohađanje nastave pošalju roditeljima (po djeci) anketni upitnik s pitanjem - Želite li da vaše dijete pohađa izbornu nastavu iz vjeronauka - roditelji zaokruže da ili ne i potpišu se.

u toj anketi obavezno treba pisati da se izborom pohađanja nastave vjeronauka (ili bilo kojeg izbornog predmeta) dijete obvezuje tu nastavu pohađati cijelu godinu; iduće šk. god. može se ispisati

ako dijete želi i sljedeće godine pohađati izbornu nastavu ne mora se ponovo izjašnjavati, ako roditelji usmeno ili pismeno ne zatraže ispis smatra se da je dijete upisano i sljedeće godine (to se može napraviti u prvom tjednu nove školske godine)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Alamama, da dobili smo knjige (osim jedne, čitanke).
    I sad smo jako, jako nestrpljivi da krenemo (ne znam da li više ona ili ja)

DaDo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

eto mi znamo čitati i pisati, čak i mala štampana slova. neki dan sam ga ulovila da se trudi čitati titlove na filmu. naučio je ove godine u vrtiću, a ja nisam bila dala da ga uče kući, rekla sam kad bude sam htio naučit će i tako je i bilo..zna brojeve dobro, i operacije sa zbrajanjem i oduzimanjem do 10, pa čak i 20..
    nadam se da će uživati u školi, neki dan smonove knjige samo prelistali da nam ne budu dosadne u školi

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •