Results 1 to 8 of 8

Thread: driling jajnika

Default driling jajnika

pusa svim rodicama, evo da se i ja nakon nekog vremena javim, s obzirom da se u 10 mj spremam na laparoskopiju, a po uputi mog dr. ovaj mjesec moram piti kontracepciju, zanima me da li uz yasmine tabl. smijem piti i čajeve (marulju+neku mješavinu za liječenje neplodnosti) ili se to sve skupa ne smije mješati (uvijek ono neki govore onako, neki ovako pa ti sad misli... ) i u konačnici kako to sve može utjecati na zahtvat na koji se dušom i tijelom spremam???? da nebi nešto zbrljala, s obzirom da mi se žuri i da mi se svaki mjesec čini kao još jedna izgubljena godina bez bebice, pomozite i naravno još jedno pitanje da li je taj driling jajnika isto što i laparoskopija (to uopće ne kužim , iako sam već dosta gradiva savladala, još je puno pitanja :? , svim budućim rodicama želim da se što prije nađemo na forumu dojenje

rvukovi2's Avatar

Helena, najprije ti želim sve najbolje.
    Što se tiče ovih čajeva u kombinaciji s kontracepcijom ja osobno to ne bih miješala jer ako i čaj utječe na hormonalnu sliku onda nije dobro miješati kruške i jabuke.
    Što se tiče drillinga, on se radi za vrijeme laparoskopskog zahvata-znači na trbuhu se naparave rupice, koje služe za uvođenje instrumenata u trbušnu šupljinu. Za vrijeme zahvata se pogledaju unutrašnji organi i po potrebi rade intervencije -u tvom slučaju će doktor najvjerojatnije laserom bušiti rupice na jajnicima na mjestima gdje su ti cistice (drilati-bušiti).

Držim ti fige da nakon tog zahvata imaš normalne cikluse-evo meni su se nakon toga potpuno normalizirali. Jedino nisam sigurna koliko dugo traju efekti ovog zahvata, naišla sam na podatak da to može biti od 6-12 mjeseci ako je drilling napravljen kvalitetno.

Sretno!

Default evo i mene

Quote Originally Posted by rvukovi2
    Helena, najprije ti želim sve najbolje.
    Što se tiče ovih čajeva u kombinaciji s kontracepcijom ja osobno to ne bih miješala jer ako i čaj utječe na hormonalnu sliku onda nije dobro miješati kruške i jabuke.
    Što se tiče drillinga, on se radi za vrijeme laparoskopskog zahvata-znači na trbuhu se naparave rupice, koje služe za uvođenje instrumenata u trbušnu šupljinu. Za vrijeme zahvata se pogledaju unutrašnji organi i po potrebi rade intervencije -u tvom slučaju će doktor najvjerojatnije laserom bušiti rupice na jajnicima na mjestima gdje su ti cistice (drilati-bušiti).

Držim ti fige da nakon tog zahvata imaš normalne cikluse-evo meni su se nakon toga potpuno normalizirali. Jedino nisam sigurna koliko dugo traju efekti ovog zahvata, naišla sam na podatak da to može biti od 6-12 mjeseci ako je drilling napravljen kvalitetno.

Sretno!
    :D Većer curke !

Evo i mene sa novostima nakon dugog vremena . Moj ovarijal drilling je bio pred dva mjeseca i mogu reći da uopće nema problema .
    Ciklusi su mi redoviti menga mi dođe na 34 dan ciklusa , nije bolna i traje mi četri dana .
    Ovaj mjesec se spremam na IVF uz laganu stimulaciju (klomifen i štoperica) pa možda bude bebica sljedeće godine.

Držite fige da bude bebica
    Svima šaljem velike puse

Vlatka i Helena sretno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    I ja imam sličan problem a još ne znam kome da se obratim,Vlatka ti si vjerojatno bila na SD?Ajde daj malo više informacija,možeš i na pp!
    Thanks!!!!!!!!!!!!

Quote Originally Posted by Coronaxx
    Vlatka i Helena sretno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    I ja imam sličan problem a još ne znam kome da se obratim,Vlatka ti si vjerojatno bila na SD?Ajde daj malo više informacija,možeš i na pp!
    Thanks!!!!!!!!!!!!

Sory kaj se ne javljam !

Evo ja sam se vratila sa odmora . Kaj se tiće mog ovarial drillinga sve je bilo ok Radio je Dr. Kerner sa St. Duha . Nakon operacije sam dobila
    uredno ciklus na 26 dan a i drugi mi je stigao bez problema na 35 dan no sada bi trebala dobiti treći ciklus i nikako da stigne ta menga , danas mi je 36 dan i menge nema , test trudnoće negativan , pa sam malo zabrinuta . Bila sam na pregledu i doktor mi nije ništa rekao osim da mi je endometrij debel 10mm i da nema trudnoće , no zanima me zašto nemam mjesećnicu . Strašno sam zabrinuta jer bi željela do kraja godine ostvariti trudnoću .
    : (

Vlatka ne znam što bi ti rekla,možda najbolje da pričekaš još koji dan,a ako i dalje ne stigne napravi ti testić ponovo .Pusa!

Vlatka ne znam što bi ti rekla,možda najbolje da pričekaš još koji dan,a ako i dalje ne stigne napravi ti testić ponovo .Pusa!
    Curke večer !

Evo malo novosti od mene , ja sam ovih dana redovito bila na uzv-u 14.09 Dr. Bauman mi je našao folikul promijera 11mm danas taj folikul i danje stoji na 11mm , napominjem da mi je zadnja mjesećnica bila 04.08.06 . Ja sam pitala svoju ginekologicu kako to da imam folikul a mjesećnica mi kasni cijeli mjesec , žena mi je rekla da je vjerojatnost da mi je mjesećnica preskoćila i da bi mi trebala stići krajem mjeseca .
    U Ponedjeljak idem na uzv ponovo tada ću znati nešto više.
    U međuvremenu pijem kapsule ulja noćurka pa čemo vidjeti što če obe napraviti.
    Šaljem puse i pišem o svim novostima.

Quote Originally Posted by vlatkapeno
    Curke večer !

Evo malo novosti od mene , ja sam ovih dana redovito bila na uzv-u 14.09 Dr. Bauman mi je našao folikul promijera 11mm danas taj folikul i danje stoji na 11mm , napominjem da mi je zadnja mjesećnica bila 04.08.06 . Ja sam pitala svoju ginekologicu kako to da imam folikul a mjesećnica mi kasni cijeli mjesec , žena mi je rekla da je vjerojatnost da mi je mjesećnica preskoćila i da bi mi trebala stići krajem mjeseca .
    U Ponedjeljak idem na uzv ponovo tada ću znati nešto više.
    U međuvremenu pijem kapsule ulja noćurka pa čemo vidjeti što če obe napraviti.
    Šaljem puse i pišem o svim novostima.
    Crke bokić!

Evo mene opet u ovaj vikend smo doma šljakamo , uređujemo svoje gnjezdašce da bude što ljepše i udobnije za našu buduću bebicu kad bude stigla.
    Curke molim vas da mi date savijet u vezi kapsula ulja noćurka zanima me da li pomažu folikulima .
    Evo toliko za sada molim savijet u vezi ulja noćurka .
    Šaljem vam svima puse . Držite fige da moj folikulić naraste.