Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 61 od 61

Tema: Proljev koji traje vec 17 dana

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    Sto mu dajes kravlje mlijeko?
    Jesam isljednik....ali fakat sto ce mu ako doji?
    on trazi da pije mlijeko, jogurt, da jede pavlaku u neogranicenim kolicinama.
    Ujutro doji a cim ja odem na posao, trazi meko, meko, meko....nekad mi se cini da je ovisnik o mlijeku.
    Jogurt isto tako. Popije cijelu solju dok si rekao keks.
    navece doji i sve posisa i onda kaze fino "nema" i daj mama meko

ni sama ne znam ako bude alergican sta da mu dam da pije (sojino, rizino?)
    doduse mozda je to bolja opcija od kravljeg

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

rižino, zobeno... doduše, andreju se više ne sviđaju pa odnedavno i on pije kravlje. ali ne u nenormalnim količinama, češće nudim jogurt i sir.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Posto sam ja zestoki antimljekas....mislim da nista znacajno nece izgubiti ako je alergican, osim rizika od eventualnih bubreznih kamenaca, alergija, intolerancija, povecavanja sklonosti ka nekim bolestima...

Prema tome....sta god bude pio bolje je od kravljeg.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    rižino, zobeno... doduše, andreju se više ne sviđaju pa odnedavno i on pije kravlje. ali ne u nenormalnim količinama, češće nudim jogurt i sir.
    F pije kravlje mlijeko unazad mozda 5 mjeseci, fakat ne znam tacno ali otprilike....
    I pored sto doji ujutro, navece i cijelu noc po barem 2-3 puta, on popije dnevno cca do pola litra mlijeka + svakodnevno casu od 2dcl jogurta + pavlake (ako pavlaku znamo i mimoici ali cim je vidi kaze "daj mama, daj")
    Je li to puno?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

je

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    Prema tome....sta god bude pio bolje je od kravljeg.
    i ja sam se dugo dvoumila da li da mu uopste dam kravlje mlijeko....i dala sam, no i ako bude alergican na njega, pa super da znam da je alergican.
    pice sojino, rizinio ili koje bude htio....

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Buduci je Leon alergican na mlijeko, dosta sam toga iscitala, pa pretpostavljam da je kod Farisa gastroenteroloski problem koji se moze pojaviti bez da je ikad postojao.
    Pretpostavljam da se (po ovome sto pises) kod Farisa pojavio najvjerojatnije zbog prevelike kolicine mlijeka, koje je inace tesko probavljivo i onima koji nemaju problema s laktozom.
    To nepodnosenje laktoze moze nestati vremeno, i nije nuzno da znaci da se ne smije piti nista mlijeka, vec u odredjenoj kolicini. Ako cete ici na isporbavanje, saznat cete koja mu kolicina ne steti, odnosno koju kolicinu njegov organizam moze bez problema probaviti.
    Glavno da ste saznali sto je posrijedi i da je Faris OK!
    :D

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

hm
    eto naucim i ja stosta, ali na zalost preko djecijih ledja...

zvala sam sad pedijatricu i savjetovala se s njom.
    Veli da sacekamo i nalaze stolice a onda da odemo na gastroenteorolosku kliniku pa cemo raditi testiranje i vidjeti da li je F alergican na proteine iz kravljeg mlijeka....

Toliko toga na forumu pise o tome a da ja tek sad skontam neke stvari.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

dobili smo nalaz analize stolice
    salmonela
    no comment...

samo me zanima da li neko zna, ako vec ima salmonelu, kako to da mu je proljev prestao?

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Njojza prvotno napisa
    dobili smo nalaz analize stolice
    salmonela
    no comment...

samo me zanima da li neko zna, ako vec ima salmonelu, kako to da mu je proljev prestao?
    Tin isto ima salmonelu . Imao je proljev prvih 7 dana i temperaturu 1 dan-hvala Bogu. Sada je doma bez proljeva i temperature, već 2 tjedna. ali ne smije ići u jaslice. Treba mu 3 puta za redom u razmaku od po 2 tjedna nalaz biti negativan, tek onda može u jaslice. U petak idemo odnijeti kakicu, držimo fige da bude negativno .

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Podizem malo.

Asja vec oko dvije sedmice ima rijetku stolicu, i kaki puno cesce nego ranije. Ranije bi imala jednu do dvije stolice dnevno, a sada ih ima 4 do 5, i sve su ili sasvim rijetke, ili su kasaste. Sve je pocelo, kako rekoh, prije cca 15 dana, kada su joj odejdnom nicale tri trojke i dvije cetvorke. Ali, sad su svi zubi nikli, za petice mislim da je rano, tako da to mogu iskljuciti (jer je do sada uvijek imala proljev kad bi joj nicali zubi). Jucer smo bili kod ped. i ona kaze da je viroza u pitanju i nije joj nista dala, vec da sacekamo ponedjeljak, pa ako se stanje ne promijeni, da uradimo nalaze. Ali jutros je stolica i zelena i sluzava Ona inace pije jako puno mlijeka (adaptiranog - 3-4 puta dnevno, po otprilike 170 ml), a ponekad i kravlje. Osim tog proljeva, ona se sasvim normalno ponasa, ima normalan apetit.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •