kopiram s drugog topica
je li neko imao iskustava? ja sumnjam da nije od zuba....
a bice da cemo od ponedeljka na analizu stolice...
Originally Posted by Njojza
kopiram s drugog topica
je li neko imao iskustava? ja sumnjam da nije od zuba....
a bice da cemo od ponedeljka na analizu stolice...
Originally Posted by Njojza
Ja ne mislim da djeca imaju proljev od rasta zubića. 17 dana je fakat puno, stvarno morate doktoru. Ljubi![]()
obzirom da sam puno puta cula "proljev od zuba" jos sam pomislila da nije od toga...Originally Posted by Bomballurina
doktoru cemo svakako, a ljubicu ga, vrlo rado![]()
moj dobije i proljev, i svaki puta ga pokoleba viroza (s kojom je inače stalno u kontaktu preko seke, ali ga se ne primi), i sav je njojavi - kad mu ide zubić. To tako traje od 7-10 dana. Ali vi otiđite docu da vam prekontroliraju stolicu.
njojza, bojan je uvijek imao takvu stolicu, kakvu ti opisuješ, baš od zubića, jer je jako puno slinio i pošto je gutao tu slinu, stolica mu je bila puna toga; sluzava i jako rijetka, a i dosta je zaudaralaOriginally Posted by Njojza
znalo je poprilično potrajat, uglavnom, sve dok je slinio, al ne sjećam se da je baš 17 dana :/
Nisam nikad probala Prolife, ali imam odlična iskustva s Linexom - istresš prah iz kapsule u par kapi mlijeka (ako dojiš) ili vode, najbolje između obroka. Naročito ako je taj ercefuril nekakav antibiotik - moji dečki dobiju grozan proljev od klavocina, ali ovo rješava doslovce nakon prve doze (naravno nastavimo jer i antibiotik ide dalje ali proljeva nema).
mamazika, prolife je cini mi se isto sto i linexOriginally Posted by mamazika
a poceli smo ga uzimati kad linex nije djelovao....samos to zaboravih napisati
i isto sam ga davala kao sto pises, u par kapi mog mlijeka istresem kapsulu i dam...ali nista
pa je onda dr savjetovala ovaj prolife da probamo (to je isto bioloski regulator crijevne mikroflore) ali evo i od njega nista
i pogressno sam napisala, nije ercefuril (tako se prije zvao), ovo je enterofuryl - nifuroksazid suspenzija (intestinalni antiinfektiv). eto sve sam prepisala sa kutije
njojza, fran je to imao i nitko mi nije zao objasniti o čemu se radi.
pedijatrica je govorila da pretjerujem, a u vrtiću mi tete nisu vjerovale da ga ped. takvog šalje u vrtić.
uglavnom, postavila sam pitanju dr. Richteru na cyber medu (mislila sam da se možda radi o alergiji na neku hranu, pa da ga trebam testirati), on je to prepoznao kao: Toddler's Diarrhea
ne sjećam se više točno terapije, ali čini mi se da je bilo dva dana, dva puta, po ne znam koliko ml ibuprofena.
Nije mi bilo drago što mi je preporučio lijek, a nije pregledao frana. Ipak, nakon dugo razmišljanja poslušala sam ga i naš je problem saniran u dva dana.
Inače, mučili smo se s tim konstantno tri mjeseca. malo bi bilo dobro pa deset dana katastrofa, pa malo dobro, pa..........
tweety, pomenut cu doktorici! tnx
sad sam malo googlala. simptomi su bas ovi koje ima F (s tim da on ima malo manje stolica dnevno nego tamo pise), no osim tih cestih proljeva, on je veseo, uglavnom, zivahan itd...
istina, slabiji mu je apetit i malo je smrsao.
bojim se da ga ne iscrpi pa ce navuci jos nesto na taj proljev :/
kako ste se vi hranili u tom periodu?
jasam ga uvijek hranila normalno; šta je i koliko htio pojesti, to je i jeo
jedino sam znala malo pojačati sa raskuhanom rižom, al vidim da i ti to daješ Farisu
hoću reći da ga nisam nikad stavljala na nekakve dijete za proljev, tipa samo dvopek, banana, riža
Njoza, kod nas ista stvar vec dva tjedna.
Mene zbunjuje sto zadnja 3 dana ujutro uvijek ima normalnu zlatnozutu kasastu stolicu, a onda u toku dana jos dvije ili tri tekuce, ponekad sluzave, zelene i smrdljive...
Isto smo vec probali i dijetu, i bez dijete, i linex - nista ne pomaze.
I ja mislim da mu izbija zubic...dosta slini, grize i trpa sve u usta, a i malo je smrcav pa se mozda cisti...ma nemam pojma.
Najvjerovatnije cemo i mi u ponedjeljak kod doktora. :/
uvijek ga normalno hranim. naravno ne dajem mu šljive........niti išta za što baš znam da ga otvara
:?
Uopće ne mogu zamisliti kako ibuprofen može zaustaviti proljev.
Protuupalnim djelovanjem? To bi onda bila nekakva upala crijevne sluznice?
Ali vrijedi pitati pedijatre ako je tako jednostavno.
da!
mislim da mi je cvrčak rekla da to što nam je ibuprofen pomogao, ukazuje na upalu.
evo:
evo još jednom:http://www.cybermed.hr/index.php/pbl...ja/stolica__14
p.s. pedijatrica me otpirjala kao luđakinju kad sam je pitala sa mišljnje, dok sam se premišljala dal da pokušam
Ahmedu je tek 8 mj. i isto ovako. Stolica dosta zaudara, svijetla je, i sluzava. Bili smo kod peda i otkvitao nas je kao virozicu ali vec 2 sedmice. Zvala sam ga jos dva puta nakon posjeta i opet mi veli da se ne brinem.
Prije sam pisala o Mejri i kako je kronicno zacepljena. Ali u zadnju sedmicu dana ima i po dvije stolice na dan. Isto svijetle, sluzava i smrdljiva. :?
E sada se bas brinem...
ahmed nije toddler.za tako malu bebu meni ne bi bio dovoljan savjet sa interneta.i ovo što sam dala franu ibuprofen je već too much za moja shvaćanja. obično vjerujem u terapiju lijekom samo kad vidim nalaze i kad mi se objasni kako nešto djeluje na bolest.
mom izbijaju 4 zuba na gornjoj vilici. 3 su izašla jučer, još čekamo ovaj četvrti. ima proljev već treći dan.... ne jede gotovo ništa, samo podoji.... stolica - sluzava, žuta i česta - dnevno po 10-ak puta. inače je samo malo kenjkav.
jedva čekam sutra pedijatra![]()
Sve isto kao kod nas.
Prva jutarnja stolica ponekad dobra,ostale proljev koji ponekad strašno smrdi.
Već sigurno traje 2 tjedna ali i zubi izlaze konstantno tako da više ne znam od čega je.
Nema pomoći ni od riže,čokolade,jabuke,banane,Linexa....
Dali smo stolicu u mikrobiološki pa ćemo vidjeti.
I prije su izlazili zubi ali nikad nije bilo ni približno ovako.
Moja baka kaže da nije možda prehladio trbuščić ali o tome ne znam ništa.
Doista je volio sjedati dugo u plićaku i igrati se ali ako postoji prehlada trbuha ne znam kako se to liječi.
Temperature nema,vesel kao i uvijek i jede sve :?
F. napokon vise nema proljev!![]()
Nakon 16 dana, proslo samo od sebe.
Bravo za mali trbušćić. A malu guzu i dalje pojačano njegujte. iako možda ne izgleda iziritirana, ona to sigurno je. Moja preporuka je još neko vrijeme obilato mazati dio oko anusa pa sve dokle sve mali guzovi spajaju.
Ja Frana ne volim predebelo mazati (jer si mislim da nitko ne voli kad mu šljapka krema u guzi), ali nakon dugotrajnih proljeva to je bilo neophodno.prvi put sam zeznula stvar, ali nakon te strahote nikad više.
Lara je imala proljeve cca tri mjeseca. Počelo je sa 13 mjeseci, kisele stolice nismo mogli povezati s nikakvom hranom, zubićima, pili Prolife, pili Acidosalus, papali prežganu juhu i raskuhanu rižu, napravili pretragu stolice na Rebru a prošlo je samo od sebe. Nije imalo veze sa zubićima, pedijatar zbunjen, dokica na Rebru napisala veeeliki upitnik na nalazu. U međuvremenu nam se pobrkao odlazak na tutu i prestali smo rabiti platneneVidim da vas ima još takvih...Pomislila sam da je na psihičkoj bazi-živjeli smo privremeno kod muževih roditelja, ja sam išla raditi, preseljenje u novi stan, nekako se sve samo sredilo kad smo si mi sredili život.
Ahmed jutros imao prilicno cvrstu stolicu. Sto je za njega normalno. I samo jednu!
:D
Ali zato Mejra po tri puta na dan. Slabo jede a kaka :shock: . Popapala jucer popodne grozdje i manje vise 'zivo' izaslo. Ona to vidjela i veli poslije a gdje je onaj brokoli?![]()
Mi smo jutros opet imali proljev i to u 6 sati tako da ništa ni od spavanja. Posegnuli smo za Coca Colom pa čekamo rezultat.
Nadam se da ce to smeće opravdati ime proljevoubojice.
Inaće nastavljamo sa laganom hranom u kombinaciji sa rižom al jedva čekamo sutrašnje nalaze iz mikrobiološkog.
Sumnjam da je na psihičkoj bazi iako i mi smo kod muževih roditelja ali tu bi prije ja dobila proljev nego maleni jer njega jednostvano obožavaju.![]()
nama je 2 dana bilo bolje. Dala sam Ibuprofen. Imao je 2 stolice dnevno, malo cvrsce nego su bile inace. Taman sam htjela skakat od srece a jutros opet isto.![]()
Vidjet cu danas kad dodjem s posla, da li je imao jos stolica....
U srijedu idemo na magnetnu rezonancu. Smiju li djeci sa proljevom dati cepic u guzu? (cepic je za spavanje, ne za otvaranje)
nama je uvijek uspjelo zaustaviti proljev s kompotom ili čajem od dunje ( skuham i stavim u sok ) . Neznam koji je mehanizam djelovanja ali smo to čuli od jedne stare majke i probali.
Njoza nemam pojma za cepic, sretno na magnetskoj!
Ja sam se prerano poveselila, danas se vratio proljev.
Opet prva stolica normalna, i evo sada vec treca skroz tekuca.![]()
Tin je prije cca 2 mjeseca isto imao proljev koji je trajao 16 dana. Dali stolicu na analizu, bilo sve negativno. Prolife nije pomogao, namirnice koje zatvaraju nisu pomogle. Nikakvih drugih simptoma nije imao. Krvna slika je pokazala virozu, pa je i prošlo samo od sebe.
jooj, možeš li mu dati nešto drugo.Originally Posted by Njojza
zamisli čepić u maloj izranjavanoj guzi :/
zato i pitam jer koliko se sjecam ne smije se davati cepic kad s eima proljevOriginally Posted by tweety
svakako cu zvati pedijatricu danas da pitam, jer sutra je dan D
a znas sta mene cudi? On osim sto ima rijetku stolicu, nema nikakvih drugih simptoma trenutno.
Nema crvenilo guze, nema iritiranosti, nema nista....
(prije nekog vremena je imao, ali sad nista)
baš sam te mislila pitat kad je pregled, pa mi sve neugodno zapitkivat!Originally Posted by Njojza
Mislim na vas, da sve skupa prođe lako i brzo.
hrabrilica i tebi i F.
Ništa ni od Coca Cole.
Opet ujutro proljev.![]()
Nalazi iz mikrobiološkog su uredni,kako sam i mislila.
I što sad? :?
I sad cekas da prodje, kao i mi.![]()
mi također još imamo proljev. dalo mi bočicu za stolicu, jutros je odnijela na Higijenski zavod i nalazi TEK u ponedjeljak iz 14 sati. :shock:
ni pedijatar se nije zabrinjavao i kaže da ako traje više od 4 dana onda je virusna infekcija iako nitko u kući nema simptome.
F je juce popio malu dozu coca cole, pa je sinoc imao grozno tamno-zelenu tekucu stolicu.
Onda mi je puko film, dala sam djetetu da jede sto je zelio (grah, hljeb i sir)![]()
Jutros je imao gotovo cvrstu stolicu, normalne boje i ne toliko neugodnog mirisa kao ovih zadnjih dana.
Vidjet cemo sta ce biti dalje...ja se iskreno nadam da ce potrajati.
Pedijatrica je rekla jucer da dodjemo po uputnice da idemo raditi analizu stolice...
Ma ni mi ne pazimo više sa hranom.
Jučer je jeo juhu teleću sa mesom i mrkvom,jedino sam stavila integralne rizi u nju a ostalo sve normalno i jutros stolica bolja nego inače.
Čini mi se da je bolje ne pazit nego pazit,uh.
:D F je jucer imao opet stolicu i to normalnu (kuc kuc kuc (ovo ja kucam u tvrdu bosansku glavu, bolje nego u drvo))![]()
danas kad sam pricala s pedijatricom i rekla joj da je proljev prestao od coca cole, nije mogla vjerovati. iskreno ni ja...ali skontajte koliko je ta cola jaka kad unistava i bakterije. bar da imam i ja jednom reci nesto pozitivno u ime cole :hihihi:
Mi imali normalnu stolicu i jucer i danas ali se nisam htjela hvalit unaprijed dok ne utvrdimo takvo stanje. :D
Nadam se da se nece vise vratiti proljev.
Cure, evo i mi smo se rijesili proljeva, a izbila su nam dva kutnjaka! :D
ja moram malo podići ovaj topik, jer sam negdje drugdje pisala da je dino imao sličnih problema, njegove stolice nisu ni sluzave ni smrdljive ali su dosta dosta mekše nego ranije, sa pet dnevno (prolife, riža i ostalo) smanjilo se na dvije-tri i regulisalo u gustoći ali već par dana ispusti vjetar i malo se pokaki, MM kaže da je evo do tri sata već tri puta kakio i da je tri puta ispustio vjetar uz pokakanu pelenu, ja fakat više ne znam šta da radim...nema temperature, jede, igra se, nije smršao, zubi ga napali sa svih strana (još dva ja mislim i imamo sve), ako ga odvedem doktoru reći će mi da sam pobudalila, a meni je već u glavi da šaljem stolicu na analizu. pomozite mi fakat me ta njegova guza pravo zabrinjava![]()
pa otiđi u doktora - tvoje dijete, tvoja odluka.
ja sam nosila stolicu na analizu i mirna sam sad kad znam da nema bolesti, samo su zubi u pitanju.![]()
danas idem po boce za analizu radimo sve moguće i na parazite i neku kao bris (pa da se malo smirim)![]()
Mi probleme s crvenom guzom, rješavamo s kremom "Sudocrem" odlična krema ima je u svakoj apoteci pa čak od sada mislim i u dm-u. Tinu se jučer zacrvenila guza, posljedica proljev 3. dan, tako da mi nije dao uopće skinuti pelenu i samo je vikao "pece, pece". Jako smo mazali jučer cijeli dan i onda naravno prije spavanja jako jako mazali i ujutro đenje, đenje guza više nije crvena , mjenjamo pelenu bez imalo problema.Originally Posted by tweety
evo da javim da smo mi napokon ustanovili od cega je bio proiljev.
F je izgleda postao netolerantan na laktozu i proljev je bio od mlijeka.
Nisam imala pojma da se moze odjednom postati netolerantan na laktozu![]()
Doduse jos ne znamo je li mlijeko uzrokovalo proljev ili se samo stomak nije mogao smiriti jer je pio puno mlijeka....
Do kraja sedmice bi trebali imati nalaze stolice pa cemo znati da nema kakva bajka....
Sve u svemu, F je opet veseo,m raspolozen...onaj stari
Dok se organizam malo odmori, krenut cemo sa testiranjem na mlijeko.
Ako se ponovi proljev onda je definitivno posatao alergican na mlijeko.
Mlijecni proizvodi mu ne smetaju, valjda jer imaju manje laktoze.
Bera, sta je analiza kod vas pokazala?
O kakvom mlijeku govorimo?
o kravljem mlijeku, ne ove krave koja pise nego prave plave kraveOriginally Posted by ninet
![]()
Sto mu dajes kravlje mlijeko?
Jesam isljednik....ali fakat sto ce mu ako doji?