-
Tigrasti komarac
Ja sam totalno prestravljena ovim insektom. Zivim u Splitu na Bacvicama i nedavno sam nakon sto me po danu ubo komarac, nasla tigrastog komarca u stanu. Odvratan je onako pjegav, ma uzasan je. Ubo (kako se to pise :? ) me iznad obrve i jos mi je tu bolna kvrga. Onda mi je sinulo da sam nedavno presadila drvo zivota iz jednog pitara u drugi, veci, a taj manji ostavila u vrtu. Ove dane je padala kisa i kad sam dosla u vrt, imala sam sto i vidjet: pitar pun vode a u njemu vrvi od komaraca. Nazvala sam tatu koji mi je dosao u pomoc, ja sam obukla duge rukave i hlace dugih nogavica dok je tata glumio Ramba u potkosulji i dobro nastradao. Izboli su ga do kosti i to u dvije tri minute koliko nam je trebalo iskrenuti zemlju iz pitara u crnu vrecu za smece i pobjeci iz vrta. Stvarno strahujem za svoju kcer i non-stop provjeravam da li se koji komarac vrti oko nje. U kuci joj drzim duge rukave i duge hlace koje zataknem u carapice a klima mi non stop radi i sad kad je zahladilo jer me strah otvorit prozor. Problem je sto ovaj insekt grize danju tako da mreza za komarce koju inace drzim kceri na kreveticu ne pomaze dok je budna. Sad sam prebacila kcer kod bake i dide jer su djeca iz naseg kvarta bila i jos su jako izbodena. Citam da ovih komaraca ima i u Zadru, Dubrovniku, itd.....U Splitu najvise su pogodjeni kvartovi Bacvice, Firule, Lucac i Bol. Citala sam zabrinjavajuce stvari o ovom insektu i zanima me vase misljenje, sto radite za prevenciju i da li ste ih vidjeli po vasim stanovima.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma