Pokazuje rezultate 1 do 45 od 45

Tema: Tenisice

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Tenisice

Mi se pripremamo pomalo za zimu i osim cipelica planiramo kupiti i tenisice jer je Lea najčešće u trenirkicama. E sad, malo sam pretraživala po forumu i pročitala negdje da jedino Reebok i Ciciban imaju anatomski uložak tj. ono ispupčenje s unutarnje strane a to je nama izuzetno važno.
    Kakva su vaša iskustva?
    Lea je sada na br. 20 a kupili bi 21, mene oduševaljavaju one malene slatke Pumice ali sam i prilično skeptična.......

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Moja praksa: kupim tenisice koje mi se sviđaju (naravno mora odgovarati nožici), odem u Valek u Ilici pored Chicco dučana i tamo mi naprave kožni uložak prema stopalu djeteta. I nije skupo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U Rijeci nitko ne želi raditi tako male uloške.

tratincica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo kupili male slatke pumice...doduse nisu ni za kisu ni za preveliku hladnocu. nosimo ih sad.
    za uloske mislim da je vec bilo dosta govora i da nisu tako izricito vazni...pa se uopce o tome ne brinem...

Ineska avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

mi smo već iznosili dvoje male slatke pumice...Nina ih je obožavala a čini mi se da su bile do broja 26 a Nina sada nosi 27 i mislim da ih nećemo ove godine uloviti...
    imali smo i jedne reebokice i nisu imale ispupčenje...
    Uglavnom kako najviše vremena provodi u papučicama u vrtiću, uvijek joj uzmem dobre papučice s uloškom.

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

da li vam je ortoped preporucio nosenje anatomskih ulozaka i zasto tako rano?

mi smo prije ljeta posjetili ortopeda (ja navalila jer mi se cinilo kako K ima ravno stopalo!) on ga pregledao i sve o.k,normalno baby stopalo, rekao da opet dodjemo za 6 mjeseci.

inace je misljenja da nema smisla malu djecu do 3 godine (mislim da je rekao do 3 :? ) gnjaviti uloscima jer po njegovom ucinak je isti i kad pocnu nositi kasnije....

trenutno se setamo u adidas tenisicama br.22 ili za toplije dane adidas sandalice

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi smo se oduševili Geox tenisicama, to su Andreju prve tenisice (od ovog ljeta, dosada je nosio isključivo ortopedske cipele). S obzirom da on ne smije imati nikakav uložak, Geox-ice su nam došle kao naručene, jer one imaju potpuno ravnu tabanicu, bez ispupčenja. Čvrsto drže nogu, dobro gazi u njima, ne propuštaju vodu... ma savršene su!
    Šteta samo što više nema takvih modela u TL-u - inače bih mu odmah kupila i broj veće da ima za kasnije.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: Tenisice

Citiraj Točkica prvotno napisa
    E sad, malo sam pretraživala po forumu i pročitala negdje da jedino Reebok i Ciciban imaju anatomski uložak tj. ono ispupčenje s unutarnje strane a to je nama izuzetno važno.
    Ozbiljno,samo te dve firme? Ja sam misla da i Chicco to ima. A zna li netko nesto o Mothercare cipelama?(nisam sigurna postoji li ducan u Cro)
    Naime bas sam nasle jedne lijepe i ne preskupe cipelice za zimu,pa sad neznam. :? Pedijatrica nam je rekla da su cipele s uloskom uvijek bolja varijanta.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Glas za Ciciban.
    Kvaliteta, anatomske,lagane, donekle pristupačna cijena, izdržljive...

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ja bih ipak glasala za Chicco. Paula ih je obožavala, lagane su, uložak nije velik, guma preko prstića i pete a cipelice super lagane.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj haribo prvotno napisa
    Nama je ortoped rekao još kada je L bilo 10 mjeseci, na kontroli poslije remenčića, da će najvjerojatnije morati nositi uloške ili ortopedske cipelice. Rekao nam je Bambi, Ciciban, Froddo, i to tim redoslijedom. Da druge cipelice ni ne gledamo, i mi ga poslušali. Na kontroli sa dvije godine ponovio isto, ali tada smo već i mi uvidjeli da sa jednom nogicom gazi malo previše na unutra. Sada idemo sa navršenih tri godine na kontrolu, pa ćemo vidjeti što dalje.
    Ovdje uloške ne daju tako maloj djeci osim ako nije stvaaaaaaarno potrebno,zbog cijene (ajde bar netko misli na financije roditelja) već tek poslije treće godine godine, jer tad im počinje sporije rasti stopalo.

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj haribo prvotno napisa
    Fizijatar nam je preporučio jer naginje prema ravnim stopalima mada je još rano da se to vidi.
    Trenutno nosimo Ciciban platnene tenisice koje imaju anatomski uložak a ovaj tjedan ću malo proći po dućanima i potražiti kožne tenisice.
    Inače je do sada nosila samo Ciciban i Froddo.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Cure,a kada tocno ste im stavili prve cipelice? Nama rekla pedijatrica da bi trebali vec kupit,al mi se jos svercamo,Buba je tek 10 i po mjeseci,a to mi se cini rano. Ili nije :?
    I,jeli Ciciban skuplji od Chicca,zna li itko..samo me okvirno zanima,da malo usporedim?!

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

cijene su tu negdje,Noa ima zimske ciciban cipelice 350 kn,i ljetne chicco sandalice 400 kn+ nočale dobile na poklon,a i bambi i frodo su tu negdje ,jedino je naturino skuplji,tamo su od 500 kn pa nadalje

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo L prvo kupili papučice kada se počela dizati i oslanjati na noge (sa 10 mjeseci), a vrlo brzo nakon toga i prve cipelice (jer već je bila zima pa se više nismo mogli švercati sa onim điđi miđi cipelama.

Što se tiče cijena, Naturino je najskuplji (500-600 kn), pa Chicco, Bambi, Ciciban, pa Froddo (250-300 kn), iako se, koliko vidim, sa ovom novom kolekcjom dosta približio Cicibanu.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa oni nisu zdrave pameti!!! 600kn za cipelice,u soku sam! :shock:
    Hm,morat cu se ipak onda jos raspitat za Mothercare cipelice(prosvrljat forumom il novi topic otvorit),tamo sam nasla divne,zimske polucizmice koje izgledaju jako kvalitetno za 150kn. Inace je Mothercare skup ducan,pogotovo trudnicka odjeca,pa me zacudilo da su cipelice normalne cijene. Sta vi mislite o tim cijenama,pa jel to normalno?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj retha prvotno napisa
    Sta vi mislite o tim cijenama,pa jel to normalno?
    meni to nije normalno, pogotovo kada se zna da djeci tako brzo raste noga, da već za dva mjeseca moraš kupiti nove.
    Ove od 500 kn ne bih joj kupila jer mi je to jako puno, ali isto tako, ne bih joj kupila ni one od 70, 100 kn bez uloška, jer ako mi je savjetovano da nosi sa uloškom tako će i biti.
    I 300 kn je puno (i za odrasle toliko koštaju, a potroši se 3 puta više materijala), ali eto ja ću se stisnuti pa ću joj kupiti, jer drugog rješenja nema.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Jos jednom se pokazuje da koliko ima strucnjaka toliko i misljenja. Jedni su Za a drugi PROTIV ulozaka, odn. anatomskih jastucica.
    Ono sto me cudi je da vam nisu rekli da je za djecu najbolje da su bosa tj. u carapicama s gumicama kod kuce. Pogotovo do 1. godine dana.
    Ja sam tako i postupila (vec 3 x sa svo troje djece). Slapice smo morali kupiti za jaslice...

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Naravno da bi bilo najbolje da su po cijele dane bosi i da će imati savršeno oblikovana stopala! Pa zašto onda nemaju?? Zato što, kaže naš ortoped i fizijatar-prijatelj, danas dječja noga ne dobija dovoljan broj podražaja kao nekada kada nije bilo savršeno ravnih podloga (asfalt, beton, parket...), pa ih treba nadomjestiti odgovarajućom obućom- čvrstom, sa dobrim, tvrdim, ispupčenim jastučićem na ulošku, prirodnih materijala i.......
    Pa kako onda djeca koja ne nose cipele (pr. kod nas mali Romi u svojim naseljima :/ )svejedno nemaju spuštena stopala i slične probleme??? Zato što podloga po kojoj oni hodaju je sve samo ne ravna- dakle, prepuna podražaja....

Mi smo za Ciciban i Frodo! Chicco nema dobre uloške... (prema nekim mjerilima, ali zato je sada vani trend potpuni izostanak uložaka...)!

Pa ti budi pametan... 8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mala laia, 8)

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Janko je imao Reebok i sad ima Adidas ali nijedne nemaju taj ispupčeni uložak :/ .
    Jedine tene za dijecu koje sam držala u rukama a da su imale takav uložak bile su jedne Lotto tenke ali više ih ne mogu naći.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mala laia prvotno napisa
    Pa ti budi pametan... 8)
    Tocno to! Jedni vele jedno,drugi drugo.. ,a ja zujim i nis mi nije jasno.
    Mi smo doma bosi,ako malo zahladi ubucemo carapice s onom gumom. Po vani ako je toplo isto samo carapivce..al nece jos dugo. Tu su pocele kise,hladnije je,a moja Buba kad je vani nece bit samo u kolicima,nekad bi malo i stajala uz pridrzavanje za nesto(jos ne hoda),pa cipele valjda mora imat! A Nike,oni isto imaju tih malih tenisica,morat cu to ic vidit jel imaju uloske il sta...?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nike nema uložak (onaj o kojem mi pričamo).

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Di ste kupili čarapice s gumicama dolje? Ja tražim već tjednima i nigdje ih ne mogu naći.
    Mi smo dobili Geox tenisice, malo veći broj nego što Tin sad nosi. Čini mi se da bu mu dobre oko proljeća, a tada će imati nešto manje od dvije godine. Imaju uložak, ali čine mi se jako krute i teške (đon im ja jedva savijem), radije bih da smo dobili neke normalne kvalitetne cipelice.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo gledali GEOXice i na jednom modelu nismo našli uložak sa ispupčenjem.

Što se tiče čarapica sa gumicama, ima ih u MTČu. Getrou... ma svukuda. Samo što još uvijek "nije vrijeme" za njih, pa ih ne satvljaju na police.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Winnie The Pooh prvotno napisa
    Što se tiče čarapica sa gumicama, ima ih u MTČu. Getrou... ma svukuda. Samo što još uvijek "nije vrijeme" za njih, pa ih ne satvljaju na police.
    Ma daj ozbiljno? Bas bezveze. Pa trebalo bi tih carapica imat uvijek na policama. Sva sreca tu ih ima uvijek,a danas sam i vidla stramplice s gumicama na stopalima i koljenima,bas fora izgleda.
    Kad im oblacite cipelice il tenisice koje onda carape idu,te s gumicama il bez?

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mi oblacimo normalne carape ako obuvamo cipele a u ovim sa gumicama (ili kako MM kaze carape sa ABS-om) smo u stanu, za parket i laminat idealno rjesenje

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja isto nisam pametna; Neva je pred hodanjem (13,5 mj.), drži se za zidiće, namještaj, stabla... uglavnom hoda bosa ili u čarapicama u zemlji ispred kuće. No, kada zamokri to više nećemo moći. Mene sada zanima, kakve cipelice kupiti zazimu. Nisam tvrdolinijaš po pitanju cipela (visoko, čvrsto, pupasto), ali mislim da za zimu baš i nema smisla kupiti nešto što nije do gležnjića, što nema lijepu gumu... da joj ne bude zima i da ne pušta vodu. odnosno, imam dojam da jedine pouzdane za hladnoću i kišu jesu male gležnjače. Ili griješim?! Ili kupiti dva para - recimo tenisice za manje hladno i gležnjače za više hladno?!

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Kad im oblacite cipelice il tenisice koje onda carape idu,te s gumicama il bez?
    Te s gumicama ti je jako, jako teško obut u cipelice a i onda ti trebaju cipelice veći broj jer su čarapice s ABSom obično debele/termo. Mi obučemo normalne čarapice, štramplice... i po zimi toplu/"pofutranu" cipelicu i normalnu čarapicu/štramplicu...

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Kupila sam ABS dokoljenke u Mercatoru, sad mi se dijete više ne skliže po parketu ko Bambi :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ovca_i_janje prvotno napisa
    Ili kupiti dva para - recimo tenisice za manje hladno i gležnjače za više hladno?!
    Ma nema smisla kupovati dva para, Njima tako brzo raste noga, da se ne stigneš ni okrenuti, a već moraš u potragu za novima. To ti je kao priča za kompjutera - kada izađeš iz dućena, baci ga u smeće, jer je već star!
    Mi smo L tek proljetos kupili uz cipele i tenisice, i ono što mi je najžalije, cipele skoro ko nove, a više ih, naravno, ne može nositi.

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

mi smo noi kupili i cipele i tenisice,cipele je već toliko izderala da je sada u njima po doma,a tenisice su za ići kamo,isto tako ću joj kupiti i dva para za zimu,čizme i cipele

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi idemo danas po cipele, našla sam u jedne Bambi koje mi se čine ok.
    Što se tenisica tiče, s obzirom da moraju imati uložak izbor je bitno sužen, vjerovatno ću s prijateljicom i našim curama do Trsta, možda bude više sreće.

Mama Dada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

što se anatomskih uložaka i općenito obuće tiče meni su objasnili da je najbolje samo dječje markice - Bambi, Ciciban, Frodo, Naturino....jer da svi drugi ne plaćaju patent za dječeje cipelice i zato ne rade anatomske oblike. navodno da i kad se stavi anatomski uložak to nije to, jer peta nije dovoljno čvrsta pa djeci gležanj "pleše" što je najopasnije.
    kažu do 3 godine da je "opasno" sve osim čvrste obuće.

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi obavili shopping, od tenisica ništa jer niti jedne nemaju uložak ali smo zato kupili slatke roze gležnjače za zimu i papučice u Froddu. :D
    Ja ipak ne odustajem, pa valjda postoje negdje kožne tenisice sa uloškom........

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Netko upita što kupiti za zimu?
    Bambi ima kućne papuče za cca 150 kn što je duplo jeftinije od cipelica za po vani. Tako da su mu prva 2 para bile kućne papuče koje je nosio i vani. Poslije je dobio sandalice, uvijek Bambi, visoke-to je bilo za ljeto. Sad sam u dilemi hoću li mu kupovati kućne i vanjske...

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hm,pa zar im i za po doma trebaju anatomske cipelice il slapice ,zasto ne mogu biti bosi?

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

E to pitanje i mene muči ali ću dvojbu riješiti sutra kad idemo na kontrolu fizijatrici.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi po podu nemamo tapete ni tepisone, živimo u Dalmaciji, hoće reći bez centralnog grijanja, pa je ipak hladno samo u čarapama-čak i ako su termo-to funkcionira samo kad se igramo na dekici na podu. Još uz to živimo u kući, pa je izlazak u dvorište česta stvar, a to ne prakticiramo u čarapama
    Sve se nekeko mislim kako ni ove zime nećemo bit kuleri sa vanjskim cipelama, nego ćemo u kućnim anatomskim ići svugdi okolo-mekše su i jeftinije

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I da vas nešto pitam-ja zasad kupujem svako otprilike 3 mjeseca nove tj. veće cipelice. Kada mu noga počinje sporije rast, da mi potraju dulje???

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo godinu dana stariji od vas, ali nam i dalje noga raste ekspresnom brzinom!

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Točkica prvotno napisa
    E to pitanje i mene muči ali ću dvojbu riješiti sutra kad idemo na kontrolu fizijatrici.
    I sta kaze?
    A tenisice,vidjela sam preslatke u Zari,unutra su pofutrane s krznom pa nisam skuzila jesu li anatomske ili ne.

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Kaže da Lea ima spuštena stopala i da ako mislomo kupovati obuću bez uloška najbolje nam je dati napraviti uložak pa umetati.
    Nije zabranila nošenje takve obuće ali za Leu je bolje da nosi uložak.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

E sad sam fakat zbunjena,pa zar se spustena stopala mogu skuzit prije nego dijete napuni tri godine? Kako vec sad moze imat spustena? Nis mi nije jasno i jos uvijek nisam kupila nikakve cipele jer nemrem odlucit koje :?

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Hm, ne može se definitivno to dijagnosticirati prije treće godine (to nam je rekao i privatni fizijatar) ali se kod Lee već prilično naslućuje a stvar pogoršava i činjenica da joj tata ima spuštena stopala pa je potraban oprez.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •