-
Premala težina
Mali miš je imao pri porodu 3580 g, na izlazu iz bolnice 3340 g. S 3 tjedna je imao 3670 g. Onda smo otišli na pregled s mjesec dana na drugu vagu. Ispalo je da u tjedan dana nije dobio ni grama!
:? Pretpostavljam da su vage različito baždarene. Narasao je s 51 cm na 56,5 cm. Doktorica je rekla da je sve u redu s bebom ali da je ipak premalo dobio na težini.
Patronažna nas je u 3 tjedna vagala 3 puta. Kilaža je išla presporo.
Rodila sam 11 dana prije termina. Miš je imao laganu žuticu (225,5 mikromola, odnosno 13,2 mg%). Nije bila potrebna foto terapija. Izašli smo samo dan kasnije, koliko je trebalo da pričekamo nalaze bilirubina. Rekli su nam da ga držimo uz prozor da se povuče žutica. Puno je spavao, a nisu mi rekli da ga moram buditi za češće podoje. To mi je rekla patronažna pa sam ga krenula šopati i u tom tjednu je dobio 170 g. Do tad uopće nije bljucao, a u tjednu šopanja je počeo bljucati k'o lud. Očito nije stigao preraditi sve kaj je popapao.
Pelene su mu mokre i ima po 5-6 kakica na dan koje su žute i kašaste. Jednom se dogodilo da nije kakao cijeli dan (26 h), ali je onda bio pokakan od pete do struka (kao da je obavio sve kakice u jednom šusu). Inače je zadovoljan i zainteresiran za okolinu. Voli spavati i po 4 h u komadu. Po noći je zadnji podoj oko ponoći pa se budi oko 3-4, pa oko 7, nakon toga oko 10 h, pa je nekaj više budan. Onda odvali spavanac od 3-4 h. Popodne ponovo cica... Navečer od 8 do ponoći ima češće zahtjeve, po 3-4 podoja. Podoji traju od 20- 60 min. Nekad se malo zabavlja i ima cicu-spavalicu, no nekad je 60 min intezivnog cicanja, naravno, prvih 10-ak min je intenzivno, kasnije laganije s kojom minutom odmora. Nakon tog ponoćnog nacicavanja osjećam se kao da me neko ižmikao, bez atoma snage. Ipak, nije tako svaki dan, nekad malo bolje rasporedi podoje. Pitam se samo kamo ode sve to mlijeko kad tako malo dobiva na težini?
Bio mi je već pun kufer vaganja kod patronažne, a vidim da ćemo sad to nastaviti i kod pedijatrice...
:shock:
Ja sam u prva 2 mjeseca dobila samo 600 g pa pretpostavljam da je to nasljedno. Nemam namjeru krenuti na adptirano mlijeko. Nastavljam s dojenjem... sigurna sam da miš neće umrijeti od gladi dok god je sretna i zadovoljna beba.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma