-
Pune cice, a on nece vuc
Ivan mi je mjesec i dva dana star i do sad nismo imali nikakvih vecih poteskoca s dojenjem. Na cici je od prvog dana, dobiva na zahtjev i to samo moje mlijeko. Dobio je 950g od tezine na odlasku iz bonice u mjesec dana.
U petak navecer je postao nesto nervozniji, poceo se napinjat, prdit i dosta plakat tak da pretpostavljam da su u pitanju grcevi. Jucer ujutro opet dreka i nikako da primi cicu i pocne vuc, nego samo mljacka, dahce, place, ono mlijeko koje samo curi uspije popit, ali mislim da nije ni priblizno dovoljno da bi utazio glad jer i nakon toga navaljuje na cicu, ali kao da je jednostavno zaboravio kak se cica.
Na preporuku pedijatra sam kupila Sab simplex kapi, pa sam mu ih jucer nakon jutarnje ture ovakvog scenarija ipak dala. Nastavio je mozda malo jace prdit i podrigivat taj zrak koji s ovakvim cicanjem naguta u velikim kolicinama, tak da se nakon sat-dva-tri ipak uspio smirit i prihvatit cicu kak treba.
E sad, prvo pitanje u vezi tih kapi. Znam da nije dokazano njihovo djelovanje, ali isto tak nekima i pomazu. Ja ne znam jesu li one njemu ista pomogle, jer bi one trebale velike balone zraka smanjit i olaksat nadutost, a kak je on pojacao ispustanje zraka na sve strane, mozda imaju veze s tim,a opet ko ce ga znat. Danas cu mu ih probat ne davat. Jel to OK?
Druga stvar, sve to je rezultiralo ogromnom i tvrdom lijevom cicom, a sad se opet i desna pripunila. Nocas sam ih tusirala toplom vodom , stavljala vruce obloge, masirala. Desnu je nocas dosta ispraznio, pa je sad jos kako tako, a lijevu je jutros opet onak navlacil i na kraju malo i povuko kak treba, ali stvarno malo, tak da je ona opet jace puna. Koju bi mu slijedeci put kad se probudi dala? Jel da ponovim lijevu ili da mu dam desnu? Ili i jednu i drugu? Kaj da radim u medjuvremenu? Izdajanje mi se cini kao krajnja solucija. Ja inace prije podoja kad su mi cice tak malo punije izdojim dve-tri kapi da malo cica omeksa, pa da ju lakse primi, ali ovo sad i samo tece u potocima. Nadam se samo da ce konacno od prve povuc kak treba, jer mi se cini da to nacicavanje samo daje signal da treba jos povecat proizvodnju, a on to ne popije.
Jos jedna stvar, ponavlja se nakon skoro svakog podoja. Boli me od cice koju je cicao pa bocno ispod pazuha na ledja. Nije strasno i ne traje dugo nakon podoja, ali boli. Jel to normalno, kaj bi moglo bit uzrok i trebam li kaj poduzet?
Eto, nadam se da sam stvorila kakvu takvu sliku problema.
Velim, najveci je problem sto nece prihvatit cicu, nego se muci. Moze li to imat veze s eventualnim grcevima?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma