Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: juha FRANCAISE iliti fiiino jelo za žlicu

  1. #1

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno juha FRANCAISE iliti fiiino jelo za žlicu

    ..dakle; jednostavno i brzo se pravi,
    a jako je fino i može biti glavno jelo;

    za 4 osobe:

    1 žlica maslinovog ulja
    1 glavica luka, iskosati na krupnije
    2-3 češnja češnjaka, iskosati sitno
    1 manja crvena paprika, očistiti od koštica, izrezati na kockice
    1 manja zelena paprika /isto kao i sa crvenom/
    2 srednje tikvice, izrezati po dužini, nasjeckati na polumjesece
    1 čajna žličica mažurana
    285 ml soka od rajčice
    1 l kokošjeg temeljca
    175 g tagliatella, papardella iliti širokih rezanaca
    450 g pilećih prsa izrezanih na manje kocke
    sol, papar


    u loncu zagrijete ulje i pirjate luk dok ne omekša. dodate ćešnjak i ostavite da se pirja još minutu.

    dodate crvenu i zelenu papriku, poklopite i ostavite da se kuha 5 minuta, povremeno miješajući. dodate tikvice i mažuran, poklopite i kuhate uz miješanje još 7 min., tj. dok se tikvice smekšaju.

    sok od rajčice i temeljac ulijte u lonac i pustite da zakuha. dodajte tagliatelle i meso, smanjite vatru i pustite da poklopljeno lagano kuha još 8-10 minuta. posolite i popaprite po želji. možete jelo i zagustiti ako hoćete.

    dobar teek!!

  2. #2

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno Re: juha FRANCAISE iliti fiiino jelo za žlicu

    Citiraj anek prvotno napisa
    1 l kokošjeg temeljca
    ..naravno, ovo može biti i obična voda

  3. #3
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Što mesu bude dosta desetak minuta?
    Baš sam izvadila piletinu iz zamrzivača, mislila sam tako nešto napraviti, meso i povrće, recept mi se čini super, ali me muči to s mesom, ja bi ga odmah bacila na luk, i prije paprike da se dobro zdinsta.

  4. #4

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    Što mesu bude dosta desetak minuta?
    Baš sam izvadila piletinu iz zamrzivača, mislila sam tako nešto napraviti, meso i povrće, recept mi se čini super, ali me muči to s mesom, ja bi ga odmah bacila na luk, i prije paprike da se dobro zdinsta.
    ja sam radila ovako kao što piše u receptu, s tim da sam kuhala na vatri recimo desetak minuta, i onda ugasila ploču i ostavila poklopljeno još 15-tak. i sve 5, bilo je super.
    pa valjda možeš i prije nabaciti meso ako hoćeš..ajde javi kako je ispalo.

  5. #5

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    Citiraj anek prvotno napisa
    s tim da sam kuhala na vatri recimo desetak minuta, i onda ugasila ploču i ostavila poklopljeno još 15-tak.
    ..mislim nakon što sam ubacila komadiće mesa.

  6. #6
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,704

    Početno

    zvuci super, moram probati pa javim

  7. #7

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    679

    Početno

    Ovo radim sutra.

    Naime, od 15 dana na moru dijete je jelo juhu za ručak i za večeru. Ostala sam bez ideja a svaki dan samo zbog njega kuham nešto jušnato.

    Može valjda i zimska varijanta, pa umjesto tikvica ubaciti malo karfiola ili brokolija...
    S juhama zapravo nemam granica i trpam sve kaj imam u frižideru u lonac.

    Jučer sam, npr., u vodu ubacila teleću kost i pileći file na kockice, grincajg i grašak...

  8. #8
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    anek, kako je ovo fino!

    ja sam meso ubacila zajedno s tikvicama, malo prepržila i onda zalila vodom (s alnaturinom kockom) i paradajzom.

  9. #9

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    anek, kako je ovo fino!

    ja sam meso ubacila zajedno s tikvicama, malo prepržila i onda zalila vodom (s alnaturinom kockom) i paradajzom.
    :D

    ..ma imam jednu dobru novu kuharicu iz koje je taj recept, kad isprobam još koji - odmah bacam na forum

  10. #10
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Jel se ta tjestenina mora razlomiti ili se kuha cijela???

  11. #11
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Napravila sam to danas i skroz nam je svima bilo fino, jedino što nisam imala mažurana pa nisam niti stavila (jel mažuran ima jak okus, kak otprilike biste ga opisale??)

  12. #12

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    679

    Početno

    Sireno, meni je mažuran super, dosta je blag, fin, nježan.
    Nije onak mediteranski ko lovor ili oregano, ja ga stavljam u bistre cušpajze ili u juhe u kojima ne kuham cijeli grincajg.

    Nisam ti od neke pomoći, al baš mi je sad fino zamirisao kad si pitala...

  13. #13

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    Citiraj sunce prvotno napisa
    Sireno, meni je mažuran super, dosta je blag, fin, nježan.
    eee, baš tako nekako. nije jako aromatičan, ali definitivno daje jelu neki šmek; nabavi si

    ..a tjestenina; pa možeš onako ovlaš razlomiti

  14. #14

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Probali danas, odlično je! Svi grabili dva puta. Posuli smo parmezanom i bilo je mrak. Najbolje od svega što je i malecka mogla jesti s nama. :D

  15. #15

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    678

    Početno

    Anek, ovo je zbilja izvrsno. Čak su i djeca jela, i to svi troje, a takav stopostotni uspjeh imam jedino kod pizze.
    Bacaj još recepata iz te knjige!

  16. #16

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    jupiiii :D :D
    pročačkaću još malo po knjizi pa ću nabaciti još koji biser /ali moram prvo isprobati /

  17. #17
    kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb/Jarun
    Postovi
    2,990

    Početno

    Ovo je fiiiiiiiiiiinoooooooooo, stvarno je odlična

  18. #18
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Citiraj anek prvotno napisa
    jupiiii :D :D
    pročačkaću još malo po knjizi pa ću nabaciti još koji biser /ali moram prvo isprobati /
    Daj ti to malo brže isprobavaj

  19. #19
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    probali i jako je fino mmmmmm
    hvala anek i cekamo nove repecpe

  20. #20
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Danas sam isprobala, jako je fino ali mi je bilo nekako previše tjestenine.
    Lea nije htjela jesti :/

  21. #21

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    679

    Početno

    ja stavila hrpetinu tijesta, to je jedini način da Fabi navali .

    inače, stavila sam više paradajza, dulje sam dinstala papriku no što piše u receptu, a za nas sam odvojila i dolila malo bijelog vina

  22. #22

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    Citiraj sunce prvotno napisa
    a za nas sam odvojila i dolila malo bijelog vina
    odvojila zbog vina?
    već se pisalo o tome na forumu; alkohola u vinu ima mali postotak /spram toga koliko ga recimo ima u rumu/, i on kod kuhanja ispari.
    ja dodajem vina u puno jela, samo ga ne stavim na kraju već malo ranije da budem sigurna da je alkohol "otišao".

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •