..dakle; jednostavno i brzo se pravi,
a jako je fino i može biti glavno jelo;
za 4 osobe:
1 žlica maslinovog ulja
1 glavica luka, iskosati na krupnije
2-3 češnja češnjaka, iskosati sitno
1 manja crvena paprika, očistiti od koštica, izrezati na kockice
1 manja zelena paprika /isto kao i sa crvenom/
2 srednje tikvice, izrezati po dužini, nasjeckati na polumjesece
1 čajna žličica mažurana
285 ml soka od rajčice
1 l kokošjeg temeljca
175 g tagliatella, papardella iliti širokih rezanaca
450 g pilećih prsa izrezanih na manje kocke
sol, papar
u loncu zagrijete ulje i pirjate luk dok ne omekša. dodate ćešnjak i ostavite da se pirja još minutu.
dodate crvenu i zelenu papriku, poklopite i ostavite da se kuha 5 minuta, povremeno miješajući. dodate tikvice i mažuran, poklopite i kuhate uz miješanje još 7 min., tj. dok se tikvice smekšaju.
sok od rajčice i temeljac ulijte u lonac i pustite da zakuha. dodajte tagliatelle i meso, smanjite vatru i pustite da poklopljeno lagano kuha još 8-10 minuta. posolite i popaprite po želji. možete jelo i zagustiti ako hoćete.
dobar teek!!![]()