zanima me jel mora biti neka posebna kanta za te pelene tj. ako ih skupljam u nekoj obićnoj s poklopcem dal se osjeća neki miris u prostoriji di se već skupljaju :?
zanima me jel mora biti neka posebna kanta za te pelene tj. ako ih skupljam u nekoj obićnoj s poklopcem dal se osjeća neki miris u prostoriji di se već skupljaju :?
Mozes uzeti posebnu. Ja nemam (ali nabavit cemo) jer perem cesto pelene (svaki dan) sa nasom ostalom odjecom pa ih se ne skuplja puno. Ne svidja mi se to da stoje dan, dva...
Za novorodence bi pazila vise (tj. jesam), prala posebno i sve... ali nakon kojeg mjeseca vise nema potrebe. Ja sam si stvari malo pojednostavila na taj nacin.
Sto se mirisa tice... nekad ga ima, nekad nema i jos uvijek nisam skuzila o cemu to ovisi! :? Ali ja ih radije, kao sto rekoh vec, perem cesto pa da nema nikakvog mirisa.
Anita AZ - nije li previše deterdženta platnenima, ako ih pereš s ostalom odjećom, ja ih samo iz tog razloga perem posebno...
Kanta... najbolje ju držati malo otvorenu i na hladnom (napr. na balkon zimi)
cekana, ja sam u doba pranja pelena (kak je to brzo prošlo) sav veš prala s manje detergenta. i super je opralo.
mi smo kupili obicnu kantu sa poklopcem, mislim u pevecu
malo mi je bed drzati mokre pelene sa ostalom robom, onda se sve smoci
perem ih svaki 2-3 dan i to same, recimo oko 20 kom i mislim da je to cisto dovoljno da se dobro operu jer nije pretrpana masina
A gdje se uopće kupuje ta posebna kanta i kako to izgleda?
Ja sam s pelenama prala Filipove bodiće i pidžamice, je li to ok?
Zanima me da li i zimi odu fleke s pelena ako ih stavimo na sunce?
Da li mogu otići i stare fleke?
Ma šta će ti ta posebna kanta.Kupi neku običnu plastičnu koja će ti služiti samo za pelene
Ja pelene ne potapam u vodu,nego ih samo našpricam vodom i eteričnim uljem čajevca i takve suhe skladištim u kanti(jedino ak su pokakane onda ih malo operem,pošpricam i ubacim u kantu).Perem svaki ili svaki drugi dan-ovisi
Mi smo kupili kantu u Baumaxu, zapremnine 23 litre, 30-tak kuna.
ma obicna kanta, plasticna...sa poklopcem
kao za prat pod...onakva nekakva
mi imamo najobičniju kantu za smeće s poklopcem i držimo ju na balkonu, pelene špricam s čajevcem a prem ih svaki treči dan
ja imam kantu s poklopcem koji dobro ne dihta , držim ih mokre bez vode u kanti.Nakon uporabe samo ih properem vodom. Perem svaki drugi dan zajedno s ručnicima, bodijima.
kakvu posudicu koristite za špricanje? Čisto et. ulje ili razrjedite?
Ma samo nekoliko kapi (20tak) et. ulja u špricu sa vodom!
znaći mogu ih preko zime držat na balkonu u kanti nema veze to što će se smrznut kad bude jaka zima![]()
evo i ja sam htjela pitati za kantu...
koliko veliku kantu? od koliko litara?
imate li 2 ili 1 kantu? ono, jednu za pokakane i drugu?
mislim da ću i ja svoju držati vani,ali što kad bude minus pa se voda
u kanti smrzne? morat ću unajmiti ledolomca..![]()
i da, gdje kupiti čajevac? gledala u dm-u i nema..
ajmeeee kolko pitanjaOriginally Posted by may
![]()
Draga, tak si slatka.. jel to možda "gnježđenje" u igri?![]()
Btw: ja bacam u duboki lavor i dok točim (hladnu) vodu (prije nego počnem skupjati taj dan pelene) kapnem 1 do 3 kapi čajevca, ne treba više. Pokakane ispereš pod mlazom hladne vode i mogu lijepo ižći s normalnima, a možeš i posebno. Samo - mala beba, pelene, parada... trebaš si pojednostavnit a ne zakomplicirati život. E da, ja držm u vodi kupaoni pa ne trebam ledolomca, a čajevac kupiš u nekom duću specijaliziranom za eterična ulja isl..
may, čajevac ti u dm-u ne stoji pored eteričnih ulja, nego pored čajeva i alnaturinih proizvoda
inače, moja kanta ima poklopac, ne kapam nikakva ulja i čuvam "na suho"
svaku pelenu isperem prije odlaganja i to je to
stoji u kupaoni i ne smrdi
Tiwim škicnula sam tvoje fotke s pelenama....jedvab čekam i ja skupit takvu kolekciju...
Uups, potkralo se nekolko slova viška...tipkam s jednom rukom a junior mi u naručju...da ne mislite da sam polupismena![]()
tiwi zločestice
aries, očito nisam našla jer sam gledala na krivom mjestu.
thanks za info...
Ja imam jednu veliku od jupol boje za krečenje. Ima poklopac i sasvim je funkcionalna.