Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: podjela imovine

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno podjela imovine

moj problem je slijedeći:

u braku smo kupili stan, koji glasi (kao i kredit) na moje ime..... međutim, jasno mi je da je to bračna stečevina, i da se dijeli na pola
    u iščekivanju sam poziva na sud, parnica je pokrenuta u svibnju, suprug se složio sa rastavom, skrbništvom nad djetetom, prošli smo CZSS, njihovo mišljenje je dostavljeno sudu, i to je kao sve ok.... sada, kada budemo pozvani, očekujem da suprug traži više vremena za viđanje djeteta, ali mislim da tu neće biti problema, jer stanujemo u malom gradu i naglasila sam mu već xy puta da ne želim ograničavati njihove kontakte

problem je podjela imovine - :/
    ja bih željela ostati u stanu sa djetetom, jer mislim da bi mu promjena okoline bila dodatni stres, stan je otplaćen 1/3, i pokušala sam razgovarati sa uskoro bivšim i ponuditi mu da ga isplatim. ne slažemo se u procjeni vrijednosti stana, on "već ima kupce po cijeni od 1100 EUR po kvadratu i sl." i ne prihvaća iznos koji sam mu ja ponudila; zanima me slijedeće:

on u biti želi otegnuti postupak podjele imovine što duže, a ja to želim maksimalno ubrzati; da li je zakonski moguće da ja podnesem tužbu za podjelu imovine, u kojoj bih navela da se ne možemo dogovoriti oko vrijednosti stana, i da zatražim od suda da njihov vještak procijeni stan; da li je moj suprug dužan prihvatiti tu cijenu ili ako ne, mogu li ja tražiti od suda da proda stan (svjesna sam da bih tu i ja bila na gubitku);

nadam se da pitanje nije prezbrčkano

unaprijed hvala

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mamapuž, šteta za rastavu...ali to je život. Htjela sam ti reći da si na krivom podforumu postavila pitanje. Pogledaj podforum Pravna pitanja i tamo pitaj... Sretno!

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

yes, vidjela sam naknadno....

hvala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •