-
djeca sama napolju???
Da, ili ne???Kada???
Jucer ja i prijateljica posmatrama koliko je u nasem velikom naselju mnogo djece od cetiri godine koja se po cijeli dan igraju sama napolju. Znaci, bez roditeljskog nadzora, ili nadzora roditelja koji se svodi da svakih sat-dva izadju (ili viknu sa terase) da provjere gdje im je dijete.
Meni je to stvarno previse. Posebice, sto je ovo ogroman kompleks zgrada, izgradjen prije dvije godine. Znaci, stanari se dovoljno ne poznaju.
Ili, starije dijete (od 6-7 godina) cuva mladje od 3-4 godine
Sta mislite o tome? Ja sam poprilicno paranocina osoba, tako da mozda i pretjerujem, ali definitivno je da Editu ili Samija do skole necu pustat same vani. Ne znam, mozda cu ih takvim postupkom gusit :/
Bas me interesuje vase misljenje na ovu temu! E, da... Zivimo u gradu, podzemna garaza je tik do igralista (doduse obicno se zakljucava), ima mnogo stranaca koji bas i ne poznaju njemacki jezik...I primijetila sam da djecu posebice same ostavljaju ljudi iz ex Jugoslavije.
Kod nas u zgradi ima mnogo Hrvata, Bosanaca, Srbijanaca... (znate nasta mislim
)
MM -ovo prijatelj koji je Amerikanac svoje curice (koje su skoro pa djevojke) redovno nadzire ko kobac
Gori je od mene.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma