mamapuž prvotno napisa
moj problem je slijedeći:
u braku smo kupili stan, koji glasi (kao i kredit) na moje ime..... međutim, jasno mi je da je to bračna stečevina, i da se dijeli na pola
u iščekivanju sam poziva na sud, parnica je pokrenuta u svibnju, suprug se složio sa rastavom, skrbništvom nad djetetom, prošli smo CZSS, njihovo mišljenje je dostavljeno sudu, i to je kao sve ok.... sada, kada budemo pozvani, očekujem da suprug traži više vremena za viđanje djeteta, ali mislim da tu neće biti problema, jer stanujemo u malom gradu i naglasila sam mu već xy puta da ne želim ograničavati njihove kontakte
problem je podjela imovine -
ja bih željela ostati u stanu sa djetetom, jer mislim da bi mu promjena okoline bila dodatni stres, stan je otplaćen 1/3, i pokušala sam razgovarati sa uskoro bivšim i ponuditi mu da ga isplatim. ne slažemo se u procjeni vrijednosti stana, on "već ima kupce po cijeni od 1100 EUR po kvadratu i sl." i ne prihvaća iznos koji sam mu ja ponudila; zanima me slijedeće:
on u biti želi otegnuti postupak podjele imovine što duže, a ja to želim maksimalno ubrzati; da li je zakonski moguće da ja podnesem tužbu za podjelu imovine, u kojoj bih navela da se ne možemo dogovoriti oko vrijednosti stana, i da zatražim od suda da njihov vještak procijeni stan; da li je moj suprug dužan prihvatiti tu cijenu ili ako ne, mogu li ja tražiti od suda da proda stan (svjesna sam da bih tu i ja bila na gubitku);
nadam se da pitanje nije prezbrčkano
unaprijed hvala