Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 87

Tema: Mame sa Bacvica

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Mame sa Bacvica

Ne bih htjela sirit paniku jer panike zaista nema medjutim htjela bih podijeliti s vama informacije koje sam jutros dobila od nase pedice, nekako mi se cini da tako trebam napraviti pa vi same odlucite hocete li ignorirati poruku ili je uzeti u obzir.

Naime, mucilo me sto sam L okupala prekjucer na Bacvicama; bilo je 8 sati ujutro, vec je bilo dosta ljudi i otisla sam s njom u duboko. Nekako se nisam mogla opustiti i izisli smo vani, otisle smo pod (hladni :/ ) tus (L se nije bunila) i isle smo kuci. Ja sam citavo vrijeme bila nemirna i brinula sto sam je onako malu okupala na Bacvicama. Podlegla sam svom komodu, tu sam se rodila, tu zivim kad sam u ST i nekako mi je bilo logicno da se L tu kupa. Ali, pedica je rekla ne! Ne na Bacvice u lipnju, srpnju i kolovozu, a pogootovo ne u plicak sa malim djetetom. Ja od muke nisam ni mogla pitat sto se sve moze dogodit, i onako mi je vec bilo zlo. Jos sam je pitala sto cu sad s L, a ona je rekla da najvjerojatnije nista nece biti i da se ima sto dogoditi, da bi se desilo u 48 sati. Ja sad sva strepim povrh nje. Da skratim ovu sagu, preporucila je splitske plaze sa kurentom ala Kasune, Kastelet, Trstenik, Znjan ili cak Kavale na Zelji (koji je eto opet toliko blizu Bacvica), znaci sve one plaze gdje ima dubine i strujanja. Bacvice i Firule ne u ljetnom periodu zbog pijeska, plicaka i velike koncentracije ljudi.

Sta se vama cini od ove preporuke?

vanjci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

ja kupala njih dvoje i sad kupam lanu, ali nosim im kupace radi pijeska a dok su bili jako mali nisam dala da sjede vanka na pijesku...sigurno nije kao mjesta di ima strujanja ali ipak se bakterioloski ispituje svako toliko...ja isto ne bi bas da ne moram u jeku sezone ali rano ujutro nema jos puno ljudi, tusiramo se posli....nije nikad t. i e. nista bilo...
    ako pitas moju pedijatricu ona se ni ne kupa nego samo u 8.mjesecu pa se cudi kad se mi kupamo u 11.tom, pa mozda tvoja ima nesto protiv bacvica pa zato kaze

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Copy- paste cu ovaj post na Zdravlje djece, cini mi se da je tamo prikladniji.

vanjci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

i da , mi se kupamo na firulama a ne na bacvicama, one mi subjektivno i nostalgicno, uvijek djeluju cisce 8)

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Timmy, u pravu si - ovo vise spada pod 'zdravlje'. Ja cu ovaj topik prebaciti tamo, a moderatori neka onda brisu onaj drugi koji si otvorila i na kojem jos nema odgovora.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Luce se prošlo ljeto tamo često kupala s tatom dok sam ja radila-ništa se loše nije dogodilo (čak ni najminornija prehlada)
    ove godine ne..ja inače ne volim krcate plaže, zamućeno more..uvijek volim otić negdje gdje su strujanja mora jača baš zbog te čistoće..i naravno da ima bar malo hlada
    evo jučer smo bili u orij-jesenice, savršeno nam je bilo, došli smo oko 6, otišli kada je već debelo pao mrak

doduše, u 24sata sam pročitala da je opasno kupati se i u strožancu, podstrani..jer ima puno apartmana sa "crnom" jamom koje su prepunjene, pa se navodno izlijevaju u more..

:/

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

timmy, meni preporuka od tvoje pedijatrice zvuci sasvim u redu, dapace, i logicna je. ja nikad ne bi otisla na bace, ne volin krcatu plazu i ispisano i sta-sve-ne more, pa ne bi ni andreu vodila tamo bas iz tog razloga. ko zna sta sve moze skupit (strah me meningitisa najvise)
    majo, je, istina je, bar za strozanac, to je moja plaza iz djetinjstva ali eto fala bogu nikad nista

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Thanks Momze.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da znaš da si mi dala misliti.
    ja sam Emu prošli tjedan kupala na Fire i sad već 6-ti dan kašlje s tim da je jedan dan bila i u fibri.
    s druge strane, Mara je od rođenja na Firama i nikad ništa.
    jučer smo bili na plaži ispod hotela Split, došli oko 6 i po, ali i tada je još puno ljudi. na Žnjanu je bio mravinjak.

BTW, jel' ti to rekla dr D. ili dr. L?

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

meni su bače uvik bile ko ukuhana juha od pijeska, krema za sunčanje i ostalih miomirisa.

happy mummy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj MajaMajica prvotno napisa
    doduše, u 24sata sam pročitala da je opasno kupati se i u strožancu, podstrani..jer ima puno apartmana sa "crnom" jamom koje su prepunjene, pa se navodno izlijevaju u more..

ne da su prepunjene, nego postoji direktni (ocigledni) ispust tih jama u more - ja sam se zbog toga ipak odlucila za buckanje u bazenu na travi nego li u "crnoj jami" u moru.

lara26 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj happy mummy prvotno napisa

ne da su prepunjene, nego postoji direktni (ocigledni) ispust tih jama u more - ja sam se zbog toga ipak odlucila za buckanje u bazenu na travi nego li u "crnoj jami" u moru.
    nas covjek se dobro dosjeti, jer sto bi on cistio kad se prazni samo

lara26 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

sinoc sam oko 8 sati prosla trasom od poska do baca i zakljucila da je ipak bolje na kupanje ujutro, jer je u tu uru bilo stvarno previse kupaca,a more skroz zamuceno.
    lara mi se cini jos premala za valjanje po onom pjesku od firula, pa su mi se ovcice ucinile kao dobra alternativa. jel se ko tamo kupa?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ina, rekla mi je Dr. L.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lara, vidila sam da mame kupaju bebe ne Ovcice u 7 sati navecer. Ja cu predvecer na Obojenu, kad svi srednjoskolci odu, od 7 do 8. Sinoc sam bila u izvidnicu i cinilo mi se ok. Hoce jos neko s nama?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj happy mummy prvotno napisa

fali mi uzdišući smajli..di je taj tvoj bazen, nije valjda ispred kuće ?
    da i mi dođemo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Timmy - čuvaj se SNAVa na Obojenoj. kad on prođe, digne veeeelike valove (na Ovčicama obično opere sav šljunak)

mi i kad idemo na Fire, idemo rano ujutro kad vala izgleda ko plava laguna. oko 10 već gibamo doma

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ina, rekla su mi mame sinoc da su trazile sugamane, kese sa vocem i borse po plazi kad je prosao brod. mali tsunami!

lara26 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ma vidi SNAV-a, a pisalo je u novinama da je smanjio brzinu i da sad vise nema problema
    timmy i ja bi na obojenu, al sam trenutno bez auta, a to mi je malo van ruke

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Danas vodimo baku pa je auto puno (auto mi je kuca putujuca). Ako hoces, javi se sutra pa cemo doci po tebe.

lara26 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

hvala. ali puno mi je to komplicirano, larina stolica mi je doma, bez mm je ne znam montirat...
    al cim mi se vrati auto s puta, eto mene :D

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

prošli tjedan bili na Žnjanu- bilo super iako nije pijesak nego oblutci. Al D. se uživa brčkat. I bilo je čisto. U pon bili na Kašune, bilo krcato, zamućeno i puno onih vlati trave. Prija mi bila blizu Bena, kaže da je bilo užasno šporko. Dakle, od mojih informacija, Žnjan ima prednost pred ostalima.
    P.S. Brzet iza Omiša u ned-super ka i obično. Platiš parking 20 kn za cili dan i super

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali na znjanu nema hlada!
    ni na trsteniku

mi smo se kupali na ovcice uvijek, ovo ljeto sam na firama, zbog hlada...jelena se ne kupa, a ja odem kraj mula u dublje, ako uspijem dok ona spava...na firama je dobro drustvo, ako nista

i da kupam se iskljucivo ujutro, od 8 do 10 h...
    popodne mi se cini more prljavije nego ujutro

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

na Benama ti je čisto, ali kako je šuma i mala vala, sve nanese u nju, ali pjur nečural

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

eh
    meni treba plaza s hladom radi jelene, te plaza s lakim pristupom u more (po mogucnosti pijesak ili sitni sljunak) radi mislava (koji se voli igrati na plazi)...
    i da mozes autom blizu, da ne nosim na ruke puno stvari
    i eto

ma nema do makarskog primorja i onoga red sljunka sitnog, red borova pa setnjica a more divota....

lara26 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa
    eh
    meni treba plaza s hladom radi jelene, te plaza s lakim pristupom u more (po mogucnosti pijesak ili sitni sljunak) radi mislava (koji se voli igrati na plazi)...
    zato se meni ovcice cine odlicne! jos nismo, ali ovih dana cemo krenit na nasa jutarnja kupanja

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja na Žnjan stignem tek oko 6 popodne, pa mi je taman na suncu, pa mi hlad nije neophodan. A da bi bilo bolje imat opciju...bilo bi

vanjci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

na ovcicama su ostra kamenja...dodi lijepo samnom i zrinkom ujutro na firule :D

lara26 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

a jeste tamo svako jutro? evo necu sutra, al mozda u petak, a sljedeci tjedan sigurno :D
    mijenjam ovcice za drustvo!!!

vanjci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

naravno, samo javi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo mi smo bili na Obojenoj od 7 do 8 ipo. I da se pohvalimo, makli smo polazak u krevet sa 8 na 9. Smorilo me trcat kuci u 7 ipo da bi L bila u krevetu u 8. Sad je stavim kasnije spavat popodne, odspava do 6 pa smo zato uspjeli produzit.

Na Obojenoj je bilo ok, plicak zamucen od sljunka ali samo par metara dublje je zaista bilo krasno. L je danas bila totalni zen na moru, stavila sam je u kolo (ono sa mudantama), a ona kao carica pluta li pluta sa kulerskim izrazom lica. Da sam je odgurnila, bila bi onako plutala sa glavom naslonjenom na ruke do Solte bez da bi se okrenila za mamom .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

supeeeer!
    možda i mi danas dođemo - sestra nam pliva na Poljudu pa mi je jednostavnije produžiti na Obojenu nego se vraćati na Trstenik

di si našla kolo s mudantama? ja obilazim po kvartu i nigdje ništa

vanjci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

imas u euroshopa..
    i kolo i bazencic sa rupama za nogice...
    i moja djeca plivaju na poljudu.skola neplivaca???

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

jeste li dobro pregledale šljunak na obojenoj, nešto se govorkalo da je tamo dosta šprica i igala od bande koja tamo cilu noć lumpuje

u stvari sve plaže kraj kojih su kafići sa cjelonoćnim tulumima su rizične

opreza nikad viška

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na obojenoj nema hlada?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vanjci - je, i tvoj je Toma s Marom u grupi
    a ja sam jutros bila s njima na Fire
    thnx za info!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja se montiram na stolice od kafica ispod tende, stavim sugaman na stolicu i pijem kavicu. Ne znam za sprice i igle, uzas!!, ali uvijek nosim japanke kad idem u more.

Ina, kupila sam kolo u Tintilinica preko puta Dvornikovih dvora.

Mi cemo i veceras na Obojenu ako ne snevera. Ajde, dodji.

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

cure, nikako da se sjetim napisat - prije dva dana je na radiju bila tema more i djeca i rekli su da moramo pazit da bebe slučajno ne bi progutale malo mora! naime, i na 5 kilometara od zadnjeg traga ispusta fekalija u more tragovi se nalaze u školjkama.
    :shock:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A sta sad? Moja lize kolo ali ne guta. Vise cu poludit od opreza, ja ovo ne mogu vise pratit............

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nemojte se opterećivat sa svim i svačim, jednostavno nekada je to pitanje lutrije..
    Naravno da se nećete kupat u šporkom moru, ali tko to može spriječit dijete da lizne, proguta, zagrcne se.. Ja se tješim s tim da se na Viru ipak kupaju i ne razbolijevaju, pa..
    Nadajmo se najboljem uz ono maksimalno što možemo napravit..

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Timmy, bebica ti je preslatka
    A bome nije ti ni dosadno..koliko društvo na okupu !

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sinoc bila na trsteniku, onako u setnji oko 19 h a plaza prepuna! nevjerojatno, cijeli grad u moru....
    i super je tasko kasno, ne treba hlada...mm se okupao, srecom imao kupaci, kaze da je more savrseno....

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ja sinoc bila na trsteniku, onako u setnji oko 19 h a plaza prepuna! nevjerojatno, cijeli grad u moru....
    i super je tasko kasno, ne treba hlada...mm se okupao, srecom imao kupaci, kaze da je more savrseno....
    mi svratili na obojenu, kupali se do 9.. :D

jutros gledam žnjan pun u 7 ipo ujutro

zrine, jesi mi pitala ono ?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi došli u oko 20,00 i svi se kupali
    savršeno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A ti si Majice prava seksonka u kostimu, bombon! Kad cu se ja dovest u red :/ ..............

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Timmy prvotno napisa
    A ti si Majice prava seksonka u kostimu, bombon! Kad cu se ja dovest u red :/ ..............
    ti si luda ! ja imam 75 kg !!!!!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Koliko puta je Zrinka prošlih par dana spomenila hlad
    Ja pomislila- valjda žena ima razloga, pa nisam upirala, kad ono-prođe 2 dana, a Z. lipo i bez ladovine. :D Oćemo se jednu večer upoznat???

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

a ja sam otkrila super plažu nadomak splita..orij-jesenice..dođem do tamo za deset minuta, kamenčići (ne oblutci), lijepo i čisto, mali kafić, tako uredan i sladak, jedino nema previše hlada, pa ako ga ne uhvatite
    ili kao ja, počnite se kupat tek od 7 navečer..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A stvarno smo mogle organizirat mali izlet na more sa dicom. Znam da nece bit lako se organizirat ali da probamo, a? Moze i onaj vecernji termin.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

upravo dobila informaciju da je gradska vijećnica (namjerno neću navesti ime) na današnjoj sjednici izjavila da je pukao kolektor i ad je kupanje n bačama opasno !!!

ovi iz "kupališta bačvice" za sada opovrgavaju !

:shock:

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •